Ostatnio zainstalowałem Automapę na mojej Xperii - w końcu był to jeden z powodów dla których ją kupiłem.
Po instalacji Autmapa nie mogła znaleźć odbiornika GPS-a, a jak już znalazła (po zmianie ustawienia portów w WM) to kilkanaście sekund po odnalezieniu sygnału GPS zawieszała się i koniec. Długo kombinowałem co z tym zrobić i ostatecznie wszystko ruszyło po ustawieniu GPS-a na porcie 7 (w AM oraz WM) i odznaczeniu w opcjach GPS-a 'synchronizuj czas z GPS' - zdaje się że to odznaczenie było decydujące. Jak wypróbuję na jakiejś trasie to napiszę jak się sprawuje.
Zauważyłem również, że:
- czasami po otwarciu klawiatury ekran nie obraca się i dalej zostaje w układzie pionowym - jedynym wyjściem jest wyłączenie i włączenie,
- bateria wyładowuje się błyskawicznie - starcza na niecały dzień. Poza tym telefon jest ciepły. (może mam jakąś felerną baterię)
Ogólnie, w miarę użytkowania, coraz bardziej narasta we mnie przekonanie, że należalo kupić HTC H2 a nie Xperię. Sony Ericsson będzie miał sporo do poprawiana przy upgradach