sony peg-ux50/u - krotka opinia na jego temat

• 3 Odpowiedzi
  • 2593 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xzaloox

• 399
    • http://www.kszys.net
  • Sprzęt: fujitsu u810, at&t tilt, i-mate jasjar, xda, hp1940, cassiopeia e-115
« dnia: Październik 01, 2003, 05:30:27 »
super zabawka .ladny ekran, duzy...  cena 699$ +8.65% Tax
jako dla uzytkownika pocket pc  jest do %#@#$^@#%&$%#$ .
wyswietlacz - w sloncu jest prawie nie mozliwe  do odczytania co na ekranie, trzeba przechlac go na wszelakie sposoby by cos odczytac .
Brakuje klawisza TAB - przy takiej klawiaturze to wstyd :-P
Kamera... ladnie wyglada obraca sie ;) co do jakosci ... dziala .. ostrosc daje wiele do zyczenia. ..jak rece sie trszeczke trzesa to wyjda zdiecia nie wyrazne.
nagrywanie wideo  -  jak na razie nie udalo mi sie odgadnac w jakim to formacie nagrywa . nie jest to mpg ani  mov .
Wi-Fi . brak pracy w trybie Ad Hoc.
przydfala by sie synchronizacja przez Wi-Fi a nie tylko sinego zabka .
Glosnik jest za cichy.
brak jakiego kolwiek oprogramoiwania do wideo konferencji lub chociaz do Voip !!
i jeszcze jedna upierdliwosc ekranu. nie "wspolpracuje" za bardzo z moimi palcami w dolnej czesci ekranu  ;) . chodzi mi o naciskanie funkcji "scan" w preferencjach zeby szukal  punktow dostepowych Wi-fi.

generalnie super zabawka, ale przy zalozeniu ze nie mialo sie wczesniej PocketPc  jakiego kolwiek typu.
przesiadka z pocket pc na ten sony bajer to sie nie oplaca ... pocket pc jest prostszy w obslugiwaniu.
rozdzielczosc ekranu mniejsza to fakt. ale i tak jest lepszy mimo ze nie ma kamery  
Ps: cale szczescie ze te %#@#$^@#%&$%#$o moge zwrocic do sklepu :) pozdrawiam

*

Offline Quider

• **
  • 153
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 04, 2003, 13:43:22 »
Pozatym nie gadaj ze PPC jest takie super. Ja mam 4150 i uwazam ze jest tak niestabilne ze glowa mala. Wiesza sie ledwo cos na tym dziala. Smieszy mnie to jak ktos cos takiego moze zachwalac. Palm przynajmniej jest szybki i stabilny w miare w porownaniu z ppc. Wiem co mowie bo mam i to i to.

Pozdrawiam

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 04, 2003, 14:53:05 »
Quider - Ty naprawdę masz niezłego pecha z tym PPC - ja właśnie z dość niestabilnego T|T z wielką ulgą wróciłem do mojego Casio E-200. :)
Wszystko zależy od stosowanych aplikacji. A jeśli wiesza Ci się bez powodu w tych standardowych, wbudowanych, to jest z nim coś naprawdę nie tak.

*

Offline jasztol

• 278
  • Sprzęt: iPaq 3950, Zaurus SL 5500, GPS Heicom 303MMF
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 04, 2003, 17:45:22 »
Moze pora powrocic do notesika z olowkiem? Stabilny i nigdy sie bateria nie wyczerpie. Jedynie rysik trzeba zatemperowac od czasu do czasu. ;)