Witam.
Na początek przedstawię się, kiedyś posiadacz hp 320 lx w wersji ericsson a obecnie (znaczy od piątku/soboty jak przyniesie poczta) posiadacz nz90
Więc wiecie już, jakich pytań się spodziewać
No to zaczynamy.
1. Jakie są różnice miedzy instalacja, unistalacja, zarządzanien plikami (miedzy OS a win CE)?
2. Oprogramowanie, sterowniki (nie licząc standardowych). Gdzie można je dostać, skąd ściagnąć? Do starego dostałem dużo płytek i nie miałem z tym najmniejszego problemu. Jakieś ciekawe serwisy z programami, grami do ściągnięcia i najlepiej za darmo(jak najwięcej linków
).
3. Jak działają programy na palmOS? Czy wszystkie będą działać na nim (v5.0), czy są jakieś różnice? Co zrobić jak się system rozwali? Jak go ratować, wystarczy reset jak w moim starym czy trzeba cos pokombinować?
4. Entertainment. Czyli filmy, jakie programy do odtwarzania, zmniejszania rozmiaru, obsługi napisów. Czy trzeba wcześniej przygotować film z napisami na PC i dopiero można się nim cieszyć w soniaczu? Bardzo bym prosił o wyczerpujące odpowiedzi gdyż dużo czasu spędzam w podróży i musze jakoś sobie umilić czas
Co z plikami .mkv .ogm i innymi posiadającymi 2 lub więcej ścieżek dźwiękowych lub lapisów, jak sobie z tym poradzić? Co z odtwarzaniem plików o rozdzielczości większej niż matryca?
5. Co z pamięcią? Na allegro widzę pamięć Memory Stick Pro Duo 2GB czy nie będzie większego problemu z tą pamięcią? Gdzieś wyczytałem, że niektóre soniacze dzielą pamięć na jednostki 128MB, czy i w tym też tak się dzieje? Jeśli tak, to jak radzicie sobie z wgrywaniem filmów i plikami muzycznym?
6. Kamera. Zdjęcia spoko a co z kręceniem filmów? W recenzji pisze ze można kręcić krótkie filmy a troszkę dłuższe tak z 10 min? Może trzeba oddzielny program (doświadczenia z 3650).
7. Wszystkie możliwe rady jakie mają użytkownicy, co zmienić by działało dobrze albo lepiej. Czego nie wgrywać. Jednym słowem wszystkie dobre rady
Z góry dzięki za pomoc.