VOIP przez smartphone? Teraz to możliwe

• 18 Odpowiedzi
  • 3548 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 13, 2006, 23:16:45 »
Dzieki firmie: http://www.go-sip.com, swiatło dzienne ujrzał jeden z niewielu(moze jedyny?) klientow VOIP dla platformy smartphone. Niestety, dostęp do niego mają tylko nieliczni beta-testerzy ;) ale jak to moze byc zeby pdaclubowicze sami nie sprawdzili jego w akcji:)
Nizej podaje link do sciagniecia...program dziala na WM2005(jednak nie udalo mi sie polaczyc z voipdiscount.com przez niego:/, moze ktos ma wiecej szczescia;)zobaczymy:) )

plik: http://slil.ru/23541212

cheers:)

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2006, 00:02:28 »
Jest już dostępna beta Skype'a dla Smartphonów. Tu chyba każdy może pobrać program i przetestować jak działa. Skype jest pewnie też popularniejszy niż ten program wyżej, więc będzie można gadać z większą ilością osób.  Program do pobrania Tutaj

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 14, 2006, 00:12:28 »
skype nie jest klientem sip.

http://pl.wikipedia.org/wiki/SIP

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 14, 2006, 00:30:47 »
Ok, troche przesadziłem z tą popularnością  :P . Ale w temacie chodzi o klientów VOIP, a tym Skype jest (od niedawna, ale już można rozmawiać ze smartphonów, szczegóły TUTAJ).

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 14, 2006, 18:27:14 »
A działa to może na WM2003?
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline fezz

• **
  • 192
  • Sprzęt: HTC Desire [MIUI XJ]
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 14, 2006, 19:40:38 »
Fajnie, fajnie... wyszedł skype dla smartów ale za chiny ludowe nie mogę go zainstalowac na miom SPV C600. Próbowałem wersja dla Qtek'a 8310 i I-Mate'a sp5 i nie idzie zainstalować.
SPV C600->MDA M3100->HTC TyTN II->HTC Desire

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 19, 2006, 20:32:51 »
Moze cos zmienili bo teraz mozna zainstalowac skype bez problemu (z caba).  Ale zeby zmusic go do zalogowania sie bez wifi..... no nic bede dalej probowal :)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 19, 2006, 20:38:27 »
Kurcze, musiałbym się chyba pozbyć mojego wysłużonego, jednak cennego C500 i przejść na coś nowszego z Wifi i WM5.0  :(
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline fezz

• **
  • 192
  • Sprzęt: HTC Desire [MIUI XJ]
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 19, 2006, 23:13:25 »
Faktycznie, coś poprawili, bo już odpaliłem sofcik na moim C600. Po połączeniu go z netem poprzez AS nawet udało mi się zalogować do sieci :D ale żadnej rozmowy ani chatu nie udało mi się wykonać. Nie ma co nad tym płakać, to tylko beta, w finalnej wersji pewnie wsio będzie ładnie działać. Szkoda tylko, ze skype'a będę mógł tylko używać w domy jako bezprzewodowa słuchawka, bo niestety C600 nie ma WIFI.
SPV C600->MDA M3100->HTC TyTN II->HTC Desire

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 20, 2006, 16:05:10 »
Cos ten skype kichowaty :/ Co prawda przez AS dziala ale zawiodlem sie na prubach z edge . 200 kB zmarnowane po to aby uslyszec 3 slowa paskudnego glosu z echo123.

*

Offline Shade_

• *
  • 98
    • www.raborski.com
  • Sprzęt: Qtek 8310, HTC Kaiser, X61 Tablet
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 20, 2006, 22:47:38 »
a ja nie potrafie przez AS, tylko przez WiFi i musze przyznac ze rozmawialem z kolega i bardzo fajnie to dzialalo :D nawet nie spodziewalem sie ze tak fajnie bedzie dzialac na Qteku 8310
Użytkuje: Qtek 8310 WM6.5, HTC TyTNII WM6.5 + MBW-150, IBM X61 XP Tablet, Atari Portfolio, Jornada 720
... kiedyś: Apple Newton, Psion S5, Jornada 680, Jornada 720, XDA IIi, N9300

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 23, 2006, 20:24:38 »
Cytat: "Shade_"
a ja nie potrafie przez AS, tylko przez WiFi i musze przyznac ze rozmawialem z kolega i bardzo fajnie to dzialalo :D nawet nie spodziewalem sie ze tak fajnie bedzie dzialac na Qteku 8310

A mozesz napisac jakie dokladnie z tego wrazenia? Wykorzystujac Wi-Fi rozmawiales z druga strona na kompie stacjonarnym czy tez jakims urzadzeniu mobilnym? Jak z jakoscia dzwieku? A proby przez EDGE np? Bo UMTS rozumiem ze w przypadku tego urzadzenia odpada?

pozdro!

*

Offline ..::przemek::..

• 326
  • Sprzęt: iMac G4 Flat Panel - piekny :) | Palm T|T3 | Motorola V6 Maxx | iBook G4 - pol zywy :(
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 26, 2006, 12:48:30 »
Jak sie laczycie przez AS? Ja mam do wyboru tylko wifi lub 3g :/

*

Offline Shade_

• *
  • 98
    • www.raborski.com
  • Sprzęt: Qtek 8310, HTC Kaiser, X61 Tablet
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 27, 2006, 15:42:24 »
Cytat: "Dexte-r"
Cytat: "Shade_"

A mozesz napisac jakie dokladnie z tego wrazenia? Wykorzystujac Wi-Fi rozmawiales z druga strona na kompie stacjonarnym czy tez jakims urzadzeniu mobilnym? Jak z jakoscia dzwieku? A proby przez EDGE np? Bo UMTS rozumiem ze w przypadku tego urzadzenia odpada?

pozdro!

z racji, ze w domu mam siec WiFi to TYLKO przez WiFi, nie korzystalem z innej formy, poniewaz szkoda mi kasy.

rozmowa z SP byla identyczna jak z PC. Jakosc dzwieku wiadomo, uzalezniona od lacza, ale nie narzekam.
niestety wszyscy moi znajomi maja PC wiec tylko w taki sposob moglem porozmawiac, ale powiem Wam, ze jak jestem w domu i mam rozmawiac przez Skype to wole z SP, bo poloze sie na lozku, albo ide do kuchni zarcie robic i sobie gadam ze znajomymi. Jedyna niedogodnosc w moim przypadku to przymusowa rozmowa na glosniku (sluchawki nie obsluguje, nie wiem dlaczego), a zestaw sluchawkowy mam uszkodzony.
jak bede na Rynku we wroclawiu to sprobuje tez sobie z kims porozmawiac, zobaczymy jak wtedy z jakoscia :)
Użytkuje: Qtek 8310 WM6.5, HTC TyTNII WM6.5 + MBW-150, IBM X61 XP Tablet, Atari Portfolio, Jornada 720
... kiedyś: Apple Newton, Psion S5, Jornada 680, Jornada 720, XDA IIi, N9300

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: VOIP przez smartphone? Teraz to możliwe
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 27, 2007, 14:42:34 »
Skype dziala ale tylko na glosnomowiacym co jest denerwujace, natomiast GoSip cos nie chce dzialac, ma ktos inne programy do SIPa na smartphona ?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline surcouf

• **
  • 156
    • Sherkin Island
  • Sprzęt: Xperia X1; Galaxy Tab 2; Xperia T
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 30, 2008, 14:34:54 »
ok. jaki program do VoIP?? tylko prosze juz bez skype;)  tylko programy z SIP :) jest cos godnego polecenia??
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2008, 17:14:21 wysłana przez surcouf »
Tungsten W; FS n560; iPAQ 4350; Xperia X1; HTC HD2Xperia X10mini; Motorola XOOM; Nokia Lumia 800; Galaxy S3; Galaxy Tab 2; Xperia T

« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 30, 2008, 20:06:41 »

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 30, 2008, 20:52:28 »
A może by tak bez wydziwiania standard klient dla WM6 - http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Vox sekcja VoIP ?
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline surcouf

• **
  • 156
    • Sherkin Island
  • Sprzęt: Xperia X1; Galaxy Tab 2; Xperia T
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 30, 2008, 23:02:20 »
A może by tak bez wydziwiania standard klient dla WM6 - http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Vox sekcja VoIP ?
stawiam skrzynke browca za pomoc w uruchomieniu ustrojstwa;) mam napis ze internetowe połaczenie jest dostepne ale za chiny nie dzwoni w taki sposob :)
Tungsten W; FS n560; iPAQ 4350; Xperia X1; HTC HD2Xperia X10mini; Motorola XOOM; Nokia Lumia 800; Galaxy S3; Galaxy Tab 2; Xperia T