Witam
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem HTC S730. Dotąd korzystałem z symbianowej Nokii 6120c. Niestety, mocno zawiodłem się na filmach nagrywanych przez HTC.
Po pierwsze, ilość klatek na sekundę drastycznie spada do kilku FPS (np 5) w przypadku gorszego oświetlenia - w Nokii cały czas utrzymywało się ~15 FPS.
Czy istnieje możliwość, aby utrzymać ilość FPS w filmie na poziomie np. 15 klatek? Teoretycznie trzeba telefon zmusić, żeby na siłę nie rozjaśniał filmików w słabszym oświetleniu, ale jak tego dokonać? 15 FPS to też nie jest jakaś wygórowana wartość - w dobrym oświetleniu słonecznym framerate podskakuje w nim do 20 FPS, więc raczej jest on zdolny do spełnienia moich oczekiwań.
I jeszcze drugi problem - w tym przypadku dla mnie ważniejszy i przypuszczalnie dla Was bardziej realny!!
Chodzi o dźwięk nagrywany w filmach. Jest on, nie oszukujmy się, tragiczny. Słychać okropną kompresję a na dodatek dźwięk ma ledwie 8kHz

Nokia nagrywała bardzo, bardzo ładny dźwięk który miał 48kHz - porównania po prostu nie ma! Czasami nie jestem w stanie zrozumieć rozmowy nagranej przez HTC podczas gdy w Nokii dźwięk jest zbliżony do tego z cyfrowej kamery (również znacznie lepszy niż w wielu aparatach cyfrowych).
Problem da się rozwiązać, zwiększając bitrate (iloś kbit/s) oraz próbkowanie (kHz) nagrywanego dźwięku. Tylko jak to zrobić??
Nie wiem, czy to coś da, ale programik 'regeditSTG' (edytor rejestrów) w 'HKEY_LOCAL_MACHINE' widzi 'AudioCompression', w którym to z kolei znajduje się 'DriverCache', w którym to jest 'msacm.msg711' gdzie kryją się następujące values: 'aFormatTagCache', 'cFilterTags', 'cFormatTags', 'fdwSupport'. Nie mam zielonego pojęcia, co to za ustrojstwa, i nie wiem co w nich jest zawarte i czy w ogóle w tym należy doszukiwać się jakiegoś sposobu, czy może to nie ma nic wspólnego??

Z góry dzięki za ewentualne chęci

Pozdrawiam