Wiadomości sieciowe/lokalne

• 4 Odpowiedzi
  • 1362 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 30, 2005, 14:13:04 »
Witam, otóż spotkał mnie następujący problem, nie mogę wyłączyć przychodzenia wiadomości lokalnych, co kilka sekund przychodzi nowa wiadomość. Mam kartę z Heyah, a jak wiadomo ona korzysta z przekaźników Ery, a więc z Ery przychodza wiadomości lokalne które jak wiadomo nie mają końca, jest ich mnóstwo !! Próbuję wyłączyć to w Settings/Telephone/Channel i wyłączam ale bez skutków, dalej przychodzą. Robiłem też upragde ROMu oraz Hard Reset lecz nic nie pomaga..
Czy ktoś spotkał się z owym problemem, oraz czy może się podzielić swoimi doświadczenia co w takim przypadku zrobić ?
(de facto proszę o nie wypisanie bzdur typu "search" bo raz - wyszukiwarka jest do ****, a dwa - jest tylko jeden wątek o tym nic nie wnoszący)

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 31, 2005, 03:44:59 »
wylaczenie obu tych opcji w channels u mnie zalatwia sprawe wiec przypuszczam ze to operator uniemozliwia ci wylaczenie tej opcji..sproboj wsadzic karte sim idei i zobacz czy nadal dostajesz komunikaty..jesli nie to skontaktuj sie z operatorem..

*

Offline misiaczekm

• **
  • 163
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 31, 2005, 08:26:32 »
Mam w Erze... dokładnie wystarczyło wyłączyć te dwie opcje by wiadomości przestały przychodzić.
() ()    MisiaczekM
( o )
() _ ()
() ()

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 31, 2005, 09:31:42 »
Cytat: misiaczekm
Mam w Erze... dokładnie wystarczyło wyłączyć te dwie opcje by wiadomości przestały przychodzić.
Witajcie, poradziłem już sobie z tym problemem, odziwo wyłączenie obydwu opcji nic nie pomaga, ale włączenie obu opcji załatwiło sprawę, to dośc dziwne ale po włączeniu żadne wiadomości nie przychodzą. Zatem uważam temat za zamknięty choć rozwiązanie budzi pewne kontrowersje.

Dziękuję i Pozdrawiam ...

*

Offline djdom

• 16
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 02, 2005, 17:38:54 »
Ja mam telefon w Idei...zreszta poruszalem ten nic niewnoszacy jedyny temat...Wylaczenie nic nie pomaga, ale co jest ciekawe u mnie po 3 dniach przestaly przychodzic...Jest to dziwne, ale nie znam racjonalnego wytlumaczenia...pozdrawiam