wgrywanie gier przez stacje dokującą

• 9 Odpowiedzi
  • 818 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lato

• 17
« dnia: Kwiecień 28, 2006, 18:16:01 »
tak jak w temacie jak wgrywac gry przez stacje dokującą ?? i mam ten program activeSynyc

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 28, 2006, 18:33:16 »
Grę uruchamiasz (pliki .exe) z komputera i obserwujesz napisy na wyświetlaczu PDA. Potem podejmujesz decyzję gdzie zainstalować (urzadzenie czy nośnik pamięci).

Pliki .cab kopiujesz eksplrerem w utworzony katalog na PDA (najlepiej nośnik pamięci) i po przegraniu wchodzisz do tego katalogu i tapiesz (analog klikania ale rysikiem) na plik ktory cznie ci się rozpakowywać. Potem analogiczna jak wcześniej decyzja odnośnie gdzie ją zainstalować.
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline lato

• 17
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 28, 2006, 19:04:46 »
a jak wgrać takie  xml czy coś podobnego a jak takie exe co  komp nie obsługuje??

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2006, 19:24:24 »
No nie spotkałem takich .exe, których PCt nie obsługuje.
Podobnie gier z .xml'ami daj jakiś przykład to poszukam.

Zwykle wystarcza kliknięcie/tapnięcie na istniejący w większości takich wypadków plik setup.

*

Offline lato

• 17
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 28, 2006, 19:24:44 »
mam problem próbwałem zainstalować motogher\ar no i nic się nie pojawiło na ekranie tela więc  chciałem wziaść coś innego ale teraz siepojawia motoghera.cab i suflet no i niby koniec instalacji  ale ja wgrywałem zupełnie co innego

*

Offline lato

• 17
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 28, 2006, 19:25:42 »
i jest tak cały czas nie wiem co robic

*

Offline lato

• 17
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 28, 2006, 19:27:42 »
i teraz mam zapchanapamieć  przez te caby gdzie one sie wgrywaja to moze da sie usunąć przez kabel  sorry za to że nie biorę edytuj

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 28, 2006, 20:10:45 »
Caby same się nie wgrywaja. To ty je wgrywasz w lokalizacje, którą sam ustalasz.
Wykorzystujesz do tego np. eksplorera z ActiveSynca.

Jeżeli masz teraz zapakowany i niedziałający PDA to proponuję zrób HardReset, wyczyść system i zacznij instalację tego co chcesz od nowa.

Zrób tak jak napisałem na początku załóż sobie na karcie folder np. "Caby" i w niego skopiuj/wgraj wszystkie .cab'y które chcesz instalować.

Musisz pilnować gdzie instalujesz gry i programy. Proponuję wszystkie gry instaluj na karcie, a nie na urządzeniu, które i tak nie ma zazwyczaj zbyt wiele wolnej pamieci. Instalujący się program założy na karcie folder ProgramFiles i tam się będą tworzyły wersje grywalne/uzytkowe programów. Po zainstalowaniu możesz z folderu "Caby" usunąć te pliki, które już uruchomiłeś/zainstalowałeś.

A przede wszytkim nie spiesz się tylko czekaj do zakończenia procesu instalacji to sobie nie naśmiecisz.

*

Offline lato

• 17
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 28, 2006, 20:34:44 »
robie twardego reseta kilkam te 3 guziki ale potem mam tylko biały ekran i tyle nic innego czekam i czekam i nic

I ja gry instaluje na karcie no ale przez kabel nie ja decyduje gdzie cab ma pujść tylko on wysyła do tela i z tla instaluje sie na mmc

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 28, 2006, 21:30:09 »
No to coś robisz nie tak.

Po zrobieniu twardego resetu powinieneś mieć czysty system z fabrycznymi ustawieniami. Żadnych wgrywanych wcześniej programów.

Po twardym resecie musisz przeprowadzić na nowo inicjację systemu z kalibracją ekranu i wyborem ustawień regionalnych.

Sczyszczone urządzenie podłączasz ...  no właśnie, a na jakim urządzeniu ty chcesz to instalować, bo w profilu nie masz tego podanego??