Smart Gadu juz dostepne

• 262 Odpowiedzi
  • 21367 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
  • Sprzęt: iPhone 3G, XPERIA X1, Android G1
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #210 dnia: Luty 27, 2006, 14:53:29 »
Jak już pisałem wcześniej emotek nie da się zrobić w Smartphone 2002 dlatego ich nie ma. Miałem nadzieje, że .NET CF się da ale nie wiem jak :-)

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #211 dnia: Luty 27, 2006, 15:41:51 »
a w smartphone 2003 :?:  :lol:

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #212 dnia: Luty 27, 2006, 15:45:21 »
Wtedy aplikacja nie bedzie kompatybilna z Smartphone 2002 a przeciez chodzi o to, zeby dzialala na kazdym Windows Mobile.

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #213 dnia: Luty 27, 2006, 16:23:44 »
ale może być przecież jedna oddzielna wersja dla tych którzy chcą mieć emotki :) :lol:

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #214 dnia: Luty 27, 2006, 16:51:23 »
nie może. Osobne wersje będą tylko dla innych platform czyli Symbian S60 i Symbian UIQ. W sumie będą 3 wersje SmartGadu:
- Windows Mobile (włączając Smartphone 2002)
- Symbian S60
- Symbian UIQ

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #215 dnia: Marzec 15, 2006, 19:59:13 »
Witam

Na stronie http://SmartGadu.com jest do pobrania nowa wersja mobilnej wersji Gadu-Gadu czyli SmartGadu 1.99beta3. W wersji tej dostępna jest długo oczekiwana przez użytkowników funkcja pobierania kontaktów z serwera Gadu-Gadu. Przy pierwszym uruchomieniu programu kiedy lista kontaktów jest pusta aplikacja zapyta czy pobrać automatycznie listę z serwera.
W tej wersji poprawiono też kilka błędów związanych z pamięcią. Prawdopodobnie będzie to już ostatnia wersja beta aplikacji i bardzo możliwe, że przedostatnia wersja dla Windows Mobile (o ile w tej wersji pojawią się jakieś błędy). Kolejne wersje będą dostępne już dla platformy Symbian S60 i UIQ.

Zmiany w stosunku do wersji 1.99beta2:
- poprawiono wycieki pamięci m.in. przy dużych wiadomościach przychodzących
- import listy kontaktów z serwera Gadu-Gadu
- zapisywanie niewysłanej wiadomości (przy wcisnieciu wróć)

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #216 dnia: Marzec 15, 2006, 21:19:23 »
Kamil to znaczy, ze zawieszasz prace nad rozwojem wersji dla MS Smarthone czy bedziesz robil rownolegle wersje dla MS i Symbiana?

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #217 dnia: Marzec 16, 2006, 06:31:27 »
A co mam jeszcze w tej aplikacji rozwijać. Jeśli nie będzie już błędów to oczywiście aplikacje uważam za zakończoną. Pracuje już nad nią 3 rok, więc chyba wystarczy :-) Chyba, że uważacie, że trzeba jeszcze coś zrobić bez czego nie da się żyć :-)

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #218 dnia: Marzec 16, 2006, 06:32:48 »
Osobiscie nie mam zadnych sugestii rozwojowych :) Pytalem jedynie z czystej ciekawosci ludzkiej ;)

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #219 dnia: Marzec 16, 2006, 06:51:35 »
a ja tak nieśmiało zapytam kiedy na s60 ?

dziś pytanie dziś odpowiedz :
"Wersja dla telefonów z systemem Symbian S60 jest w trakcie przygotowywania. Zajrzyj tutaj za kilka tygodni.
Nie pytajcie mnie proszę kiedy będzie, bo nie wiem. Jak napiszę jakąś pierwszą wersję na pewno wszystkich powiadomie."

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #220 dnia: Marzec 16, 2006, 06:53:51 »
a ja nieśmiało odpowiem: w swoim czasie :-)

trochę cierpliwości

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #221 dnia: Marzec 16, 2006, 07:06:06 »
:)
liczę  ze najpierw bedzie na s60 z symbianów

PS cierpliwość nie jest moją mocną stroną, ale poczekam BO MUSZĘ :)

PS2 w profilu widzę N70 :) to tak jak ja,  (już jestem spokojny :) )

pozdrawiam
M

Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #222 dnia: Marzec 16, 2006, 18:17:48 »
hm... fajnie by bylo, jakbys poprawil troche czytelnosc rozmowy, tzn zaznaczyl jakos dodatkowo, ze wiadomosc jest od nadawacy, bo czasami sie zlewa.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #223 dnia: Marzec 16, 2006, 18:52:28 »
Poprawka ;) Po calym dniu zabawy programem mam dwa spostrzezenia:
- Czy mozna by zrobic aby w momencie gdy dostajemy od kogos wiadomosc osoba ta (jesli jest niewidoczna) wskakiwala na sama gore do osob dostepnych? Mialem dzis taka sytuacje, ze dostalem wiadomosc a nie uslyszalem powiadomienia i przypadkowo czytajac opisy znajomych natrafilem na koperte gdzies pod koniec listy.
- Bardzo brakuje mi opcji logowania z opcja niewidoczny.

Oczywiscie powyzsze dotyczy sytuacji w ktorej bedzie Ci sie chcialo jeszcze posiedziec nieco nad wersja dla WM ;)

Poza tym musze pogratulowac swietnego programu :D Pamietam jego wczesne wersje ktore odpalalem na Motce Mpx200 - byly one mocno niestabilne co uniemozliwialo prace na nim. Dzis jest bardzo stabilnie i przejrzyscie co pozwala na bezstresowa prace z tym programem :) Cieszy tez wsparcie dla ekranow QVGA. Teraz okno rozmowy jest wielkosci w pelni zadowalajacej :)

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #224 dnia: Marzec 16, 2006, 18:54:00 »
Cytat: "pryngiel"
hm... fajnie by bylo, jakbys poprawil troche czytelnosc rozmowy, tzn zaznaczyl jakos dodatkowo, ze wiadomosc jest od nadawacy, bo czasami sie zlewa.

Sa znaczki > i < co oznacza wiadomosc przychodzaca i wychodzaca. Choc oczywiscie przydalo by sie np oznaczenie tych wiadomosci innym kolorem.

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #225 dnia: Marzec 17, 2006, 09:25:58 »
Cytat: "sajlent"
Poprawka ;) Po calym dniu zabawy programem mam dwa spostrzezenia:
- Czy mozna by zrobic aby w momencie gdy dostajemy od kogos wiadomosc osoba ta (jesli jest niewidoczna) wskakiwala na sama gore do osob dostepnych? Mialem dzis taka sytuacje, ze dostalem wiadomosc a nie uslyszalem powiadomienia i przypadkowo czytajac opisy znajomych natrafilem na koperte gdzies pod koniec listy.

w sumie jest to do zrobienia. O ile moja żona pozwoli mi jeszcze siedzieć nad SmartGadu :-) i je rozwijać to mogę zmienić sortowanie kontaktów.

- Bardzo brakuje mi opcji logowania z opcja niewidoczny.

w sumie nie ma przy tym wielkiej filozofii. Musiałbym tylko zmienić okno konfiguracji, żeby można było wybrać status przy starcie i zapisywać do pliku konfiguracyjnego.

Oczywiscie powyzsze dotyczy sytuacji w ktorej bedzie Ci sie chcialo jeszcze posiedziec nieco nad wersja dla WM ;)

to w sumie jak pisałem wyżej nie zależy zupełnie ode mnie :-)

Poza tym musze pogratulowac swietnego programu :D Pamietam jego wczesne wersje ktore odpalalem na Motce Mpx200 - byly one mocno niestabilne co uniemozliwialo prace na nim. Dzis jest bardzo stabilnie i przejrzyscie co pozwala na bezstresowa prace z tym programem :) Cieszy tez wsparcie dla ekranow QVGA. Teraz okno rozmowy jest wielkosci w pelni zadowalajacej :)

ciesze się, że program się podoba. Chciałbym dojść do podobnych rezultatów na Symbianie:-)

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #226 dnia: Marzec 17, 2006, 09:27:05 »
Cytat: "pryngiel"

Sa znaczki > i < co oznacza wiadomosc przychodzaca i wychodzaca. Choc oczywiscie przydalo by sie np oznaczenie tych wiadomosci innym kolorem.

niestety można to zrobić tylko na .NET CF a tego nie wspierają systemy Smartphone 2002 :( w związku z tym zostanie jak jest. W końcu nie można mieć wszystkiego.

*

Offline ..::przemek::..

• 326
  • Sprzęt: iMac G4 Flat Panel - piekny :) | Palm T|T3 | Motorola V6 Maxx | iBook G4 - pol zywy :(
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #227 dnia: Marzec 17, 2006, 10:40:29 »
Mam spv c600. Jak dostaje wiadomosc to strasznie dlugo wibruje. Da sie to wylaczyc albo skrocic to krotkiego bzyk? A program jest super. Teraz musze sobie jeszcze kupic klawiaturke kciukowa do spv'ki i mozna bedzie normalnie podagac :)

*

Offline andegrand2

• **
  • 158
  • Sprzęt: HP IPAQ 914
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #228 dnia: Marzec 21, 2006, 16:26:42 »
Mam pewną sugestie do  carnila jak będzie nowa wersja smartgadu to dodaj funkcje importowania plików z serwera i pliku :) jest to przydatne a tak wogle to smartgadu 1.99beta3 to mi sie podoba chodzi bez zastrzeżeń polecam
kłania się regulamin forum

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #229 dnia: Marzec 21, 2006, 23:41:38 »
Cytat: "andegrand2"
Mam pewną sugestie do  carnila jak będzie nowa wersja smartgadu to dodaj funkcje importowania plików z serwera i pliku :) jest to przydatne a tak wogle to smartgadu 1.99beta3 to mi sie podoba chodzi bez zastrzeżeń polecam

Przeciez taka opcja juz jest. Wystarczy, ze polaczysz sie z serwerem GG (musisz miec pusta liste kontaktow w programie przed importem).

*

Offline andegrand2

• **
  • 158
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #230 dnia: Marzec 22, 2006, 11:59:07 »
o nawet nie wiedziałem dzienki spróbuje :)

*

Offline andegrand2

• **
  • 158
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #231 dnia: Marzec 22, 2006, 12:20:07 »
fajnie że jest taka funkacja ale u mnie nie działa :( jak sie smartgadu pyta czy zaimportować liste kontaktów i jak mu klikam TAK to sie program wogle wyłącz :( czy ktoś wie czemu pomocy:P

Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #232 dnia: Marzec 29, 2006, 16:45:06 »
a kiedy bedzie wersja UIQ???

Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #233 dnia: Marzec 31, 2006, 10:02:51 »
osobiscie do czasu az wejdzie wersia UIQ korzystam z IM+ w ktorym za posrednictwem jabbera lacze sie z serwerem gg i z moja lista kontaktów. i mam emotki;] wiec jesli nie chce sie wam czekac to sciagajcie IM+ i zakladajcie konto na chrome.pl:) tam tez jest konwerter do listy kontaktow:) pozdrawiam

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #234 dnia: Kwiecień 08, 2006, 18:38:25 »
Cytat: "andegrand2"
fajnie że jest taka funkacja ale u mnie nie działa :( jak sie smartgadu pyta czy zaimportować liste kontaktów i jak mu klikam TAK to sie program wogle wyłącz :( czy ktoś wie czemu pomocy:P

hehe, mi ostatnio też przestało importować. Większości osób na szczęscie import działa. Sprawdzę dlaczego i poprawie :-)

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #235 dnia: Kwiecień 08, 2006, 18:39:34 »
Cytat: "X-Evil"
a kiedy bedzie wersja UIQ???

postaram się, żeby była równolegle do wersji na s60. Przypuszczam, że jeszcze około miesiąca potrwają pracę nad pierwszą wersją beta.

*

Offline p.janowski

• 649
  • Sprzęt: aktualnie : HTC Touch Pro, SPV m650,  eeePC 701 1G
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #236 dnia: Kwiecień 09, 2006, 13:43:25 »
no i export kontaktów tez by sie przydał ;)

- a co do logowania z ukrytym statusem to byloby super z taką funkcjonalnoscią ;)

Pzdr
Paweł

Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #237 dnia: Kwiecień 17, 2006, 22:45:36 »
oj tak tego glownie mi brakuje ;] choc zawsze mozna powiedziec, ze jest sie na telefonie a nie w domu ;)

Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #238 dnia: Kwiecień 18, 2006, 14:08:03 »
odrazu przepraszam za tak banalnne pytanie. Czy to prawda ze jesli siedze na smartgadu połaczony przez gprs i nikt do mnie nie pisze i ja do nikogo nic nie pisze to nic nie płace?
Jeszcze mam pytanie czy zna ktos dokladna droge ustawienia GPRS-a pod orange w windowsie 2003 se po angielsku bo na stronie orange jest opis do c500 (ja mam SDA Music) ale jak ustawiam według tego co jest na stronie to nie łacze sie przez gprs tylko normalnie, chyba popełniam jakis blad :/ ? szukałem na forum i nie mogłem znalezc jesli jest cos takiego na forum to prosze nie krzyczcie na mnie poprostu poszukam jeszcze raz

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #239 dnia: Kwiecień 18, 2006, 14:14:36 »
Nie prawda, że się nie płaci bo SmartGadu wysyła co 1min pakiet PING (8bajtów) do serwera Gadu-Gadu informujący, że połaczenie jest aktywne. Dlatego przy dłuższych rozmowach (powyżej 3min) lub przy utracie zasięgu SmartGadu rozłącza z serwerem. C500 od SDA Music sie raczej nie różni, więc ustawienia powinny być takie same. Może GPRS masz nieaktywny na koncie.