Smart Gadu juz dostepne

• 262 Odpowiedzi
  • 21312 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #240 dnia: Kwiecień 18, 2006, 17:14:13 »
a jak uaktywnic gprs na  koncie ? te 8 bajtow to i tak groszowe sprawy kiedys kumpel mowił ze mial pol dnia właczone smartgadu i raz tylko z kims zagadał i złotowke zapłacił

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
  • Sprzęt: iPhone 3G, XPERIA X1, Android G1
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #241 dnia: Kwiecień 18, 2006, 18:54:25 »
Zadzwoń do operatora z pytaniem czy masz włączony Internet przez GPRS i niech ew. pomoże skonfigurować telefon. Kolega zapłacił 1zł bo i tak pakiety zaokrąglane są do pełnych jednostek taryfikacyjnych po zamknięciu połączenia GPRS lub o północy, więc mimo że zużył mało kB operator mógł nawet zaokrąglić do 500kB.

Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #242 dnia: Kwiecień 18, 2006, 19:25:07 »
Wielkie dzieki. Jeszcze jedno pytanie jest w telefonie taka funkcja start>configurations>gprs authentication a tam do wybory 2 opcje CHAP authentication i PAP authentication ktora powinna byc ustawiona ?

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #243 dnia: Kwiecień 18, 2006, 19:26:52 »
PAP

Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #244 dnia: Maj 04, 2006, 02:04:33 »
carnil, mam pytanie:
Czy SmartGadu na Symbiana bedzie wymagal do dzialania "gniazdek sieciowych (sockets)" ? (cokolwiek by to nie bylo, w kazdym razie JaduGadu tego wymaga od telefonu i przez to nie dziala na moim N-Gagu)
Pozdrawiam i czekam na wersje SG na symbiana :]

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #245 dnia: Maj 04, 2006, 08:28:45 »
SmartGadu na Symbian bedzie oczywiście wymagał socketów jak każda aplikacja Internetowa.

Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #246 dnia: Maj 04, 2006, 15:22:56 »
hmm... a daloby rade zrobic rowniez wysylanie smsow poprzez bramke? :) Jestem ciekaw czy by sie to bardziej oplacalo od tradycyjnego wysylania.

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #247 dnia: Maj 04, 2006, 15:28:53 »
Miałem taki pomysł, ale użytkownicy stwierdzili, że jest to bez sensu przy obecnych cenach SMSów (np. 2gr). W związku z czym pomysł nie został wprowadzony w życie.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #248 dnia: Maj 04, 2006, 16:29:26 »
Cytat: "sajlent"

- Czy mozna by zrobic aby w momencie gdy dostajemy od kogos wiadomosc osoba ta (jesli jest niewidoczna) wskakiwala na sama gore do osob dostepnych? Mialem dzis taka sytuacje, ze dostalem wiadomosc a nie uslyszalem powiadomienia i przypadkowo czytajac opisy znajomych natrafilem na koperte gdzies pod koniec listy.

Cytat: "carnil"

w sumie jest to do zrobienia. O ile moja żona pozwoli mi jeszcze siedzieć nad SmartGadu :-) i je rozwijać to mogę zmienić sortowanie kontaktów.

Cytat: "sajlent"

- Bardzo brakuje mi opcji logowania z opcja niewidoczny.

w sumie nie ma przy tym wielkiej filozofii. Musiałbym tylko zmienić okno konfiguracji, żeby można było wybrać status przy starcie i zapisywać do pliku konfiguracyjnego.

Kamil czy jest szansa, ze zona pozwoli Ci jeszcze posiedziec nad SmartGadu w wersji dla MS Smartphone? ;) Chodzi mi konkretnie o te dwa postulaty o ktorych mowa powyzej.

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #249 dnia: Maj 04, 2006, 16:45:30 »
Sortowanie próbowałem ale jakoś dziwnie mi działało :-) jeszcze w ten weekend chce posiedzieć nad tym problemem. Co do opcji logowania w trybie niewidocznym to planuje coś takiego dodać, ale jeszcze nie wiem jak :-) na pewno jednak coś wymyśle.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #250 dnia: Maj 04, 2006, 17:13:06 »
Swietnie :) Czekam cierpliwie  8)

Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #251 dnia: Maj 04, 2006, 17:33:46 »
Heh. To mi sie podoba :) Taka interaktywnosc - chcesz - masz :) Oby tak dalej.

Aha. Ostatnio podczas uzytkowania SmartGadu przez przypadek usunalem jedyna osobe ktora byla dostepna :P Daloby rade zrobic potwierdzanie usuwania kontaktu? :)

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #252 dnia: Maj 04, 2006, 18:06:18 »
wszystko da radę :-)

Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #253 dnia: Maj 04, 2006, 21:04:46 »
SmartGadu na Symbian bedzie oczywiście wymagał socketów jak każda aplikacja Internetowa.

Hmm... na stronie http://www.jimm.org/ przeczytalem ze N-Gage ma 'wadliwa' (?) obsluge socketow- jednakze komunikator Agile Messenger na nim dziala (JaduGadu niestety nie). Czy dalo by sie zrobic tak, aby SmartGadu w wersji na Symbiana dzialalo ? :>

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #254 dnia: Maj 04, 2006, 21:44:11 »
SmartGadu będzie obsługiwać standardowe sockety Symbianowe. jeśli jakiś telefon ich nie obsługuje to jest to wina producenta i ja bym wtedy składał reklamacje do Nokii.

*

Offline Vinc

• 14
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #255 dnia: Lipiec 26, 2006, 02:19:52 »
Program spisuje sie wysmienicie - gratuluje carnil  :)

Mam tylko jeden maly problem - po polaczeniu z siecia GG nie gasnie podswietlenie ekranu. Nie jest to problem polaczenia z gprs bo po polaczeniu z internetem ta lub inna droga wszystko jest jeszcze ok.

Nie pomaga wyjscie do pulpitu (z dzialajacym SG w tle) ani zablokowanie klawiatury. Ekran jarzy sie cala dostepna moca co niestety dyskwailifikuje SG do dluzszego uzytkownia, bo jak z bateriami w SPV jest kazdy niestety wie :)

Mozesz cos z tym zrobic? :)
Telefon to SPV E200 - WM 2003

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #256 dnia: Lipiec 26, 2006, 08:37:33 »
Sytuacja, którą opisujesz ma miejsce tylko i wyłącznie w telefonach Orange. U wszystkich innych producentów nie ma z tym problemów (Motorola, i-mate, QTEK itd). Taka jest niestety dziwna przypadłość tych telefonów. Słyszałem, że zmiana softu również nie działa, więc jest to problem hardwarowy.

Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #257 dnia: Lipiec 26, 2006, 13:55:12 »
Jest to mój pierwszy post w tym wątku więc na początku gratulacje dla autora programu!!!:)Oceniam go na -5 a dlaczego -??? Poniewaz brakuje mi tego co juz wyzej sie pojawiało a więc tego ze jak ktos kto siedzi na niewidocznym napisze do mnie to żeby pojawiał sie na początku listy:) jak to juz bedzie to naprawde bedzie swietny program. Jeszcze raz gorąco gratuluje.

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #258 dnia: Lipiec 26, 2006, 14:01:01 »
Witam viper26.

Niestety próbowałem to zrobić, ale powodowało to strasznie dużo problemów i nie miałem czasu zagłębiać się w temat sortowania. Po odebraniu wiadomości osoba wracała na swoje miejsce i powodowało to czasem zwis aplikacji. Ja sortowanie zrobiłem własne, niezależne od systemu i powoduje to czasem problemy.

*

Offline Vinc

• 14
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #259 dnia: Lipiec 27, 2006, 01:11:36 »
Sytuacja, którą opisujesz ma miejsce tylko i wyłącznie w telefonach Orange. U wszystkich innych producentów nie ma z tym problemów (Motorola, i-mate, QTEK itd). Taka jest niestety dziwna przypadłość tych telefonów. Słyszałem, że zmiana softu również nie działa, więc jest to problem hardwarowy.

tez doszedlem do takiego wniosku

tyle ze np w Agile Messenger taki problem nie wystepuje, wiec wnioskuje ze jest to cos co moglbys poprawic, sprawiajac jednoczesnie ze Twoje dzielo bedzie faktycznie uzyteczne dla wszystkich userow WM2003 :)

jesli zechcialbys sie temu przyjrzec to z checia sluze pomoca jako betatester

*

Offline carnil

• **
  • 160
    • Kamil Brzeziński
Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #260 dnia: Lipiec 27, 2006, 08:10:46 »
Niestety szukałem przyczyny i nie znalazłem. Mimo różnych zmian w kodzie w różnych miejscach. Problem leży prawdopodobnie w implementacji jakiś niższych warstw softu w SPV odpowiedzialnych za połączenie internetowe. Jeśli nie jesteś połączony z GG to możesz zauważyć, że podświetlenie znika prawidłowo. Może po prostu SPV w taki sposób obsługuje połączenia synchroniczne, a Agile używa połączeń asynchronicznych.

BTW. Połączenie GPRS zużywa dużo więcej prądu niż podświetlenie.

*

kriswojno

Odp: Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #261 dnia: Kwiecień 21, 2007, 15:57:03 »
A ja mam problem z połączeniem i proszę o pomoc. . .  Otóż mam spv m300 i internet śmiga bez problemu.  zainstalowałem sgg i przy połączeniu kablem z kompem również sgg działa bez zarzutu.
Ale po odłączeniu kabla i próbie połączenia przez gprs połączenie jest niemożliwe. . .  program się odpala ale wszystkie ikonki są szare, i wyskakuje jakiś błąd połączenia. . .  Czy ktoś mam jakiś pomysł? Z góry dziękuję.

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Smart Gadu juz dostepne
« Odpowiedź #262 dnia: Kwiecień 21, 2007, 16:24:16 »
1.zmień serwer za pomocą którego się łączysz...
2.pisz w odpowiednim dziale...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...