SDA+gps

• 5 Odpowiedzi
  • 815 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
SDA+gps
« dnia: Wrzesień 07, 2006, 15:28:17 »
witam.posiadam SDA. czy ktoś orientuje się jakiego sprzętu potrzebuje aby korzystać w tym modelu z nawigacji? Chodzi mi o jakieś konkretne kompatybilne urządzenie, ponieważ przeszukując forum natknąłem się na wypowiedzi świadczące że nie wszystko musi ze sobą współpracować.;) Dodam że jestem bardzo zadowolony z mojego obecnego sprzętu. brak mi tylko nawigacji. Uważacie w ogóle pomysł za sensowny? Czy jednak powinienem sprzęt wymienić? i na jaki?(nie za  wielki ponieważ ma być moim telefonem) pozdrawiam. Miłosz

*

Offline jendrushTT

• 350
    • http://endrju.tumblr.com
  • Sprzęt: X10, Vx, Fossil Abacus, Eee Pc 1000h
SDA+gps
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 07, 2006, 18:02:22 »
Do nawigacji wystarczy SDA + gps na bluetooth + program do nawigacji. GPS na bluetooth moze byc dowolny, bedzie sie komunikowal. Polecam GPS z chipsetem Sirf Star 3, ale Nemerix tez dobrze sie sprawuje(sam posiadam). Co do programu to na SDA jedynie Tom Tom oferuje jakas rozsadna nawigacje(ale nie bedzie tak dokladny jak Automapa dla PocketPC). Ja sam uzywam GPS Tuner do zapisywania trasy i parametrow wycieczek.
Opcja SZUKAJ, naprawde warto...

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
SDA+gps
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 07, 2006, 19:33:39 »
Cytat: "jendrushTT"
Do nawigacji wystarczy SDA + gps na bluetooth + program do nawigacji. GPS na bluetooth moze byc dowolny, bedzie sie komunikowal. Polecam GPS z chipsetem Sirf Star 3, ale Nemerix tez dobrze sie sprawuje(sam posiadam). Co do programu to na SDA jedynie Tom Tom oferuje jakas rozsadna nawigacje(ale nie bedzie tak dokladny jak Automapa dla PocketPC). Ja sam uzywam GPS Tuner do zapisywania trasy i parametrow wycieczek.

Mógłbyś napisać coś jeszcze o sensowności i zasadności takiego rozwiązania. Mówiąc krótko - czy jest sens? Czy raczej szkoda kasy i lepiej kupić do tego oddzielne urządzenie ??
pozdr. dzięki za odp.

*

Offline jendrushTT

• 350
    • http://endrju.tumblr.com
  • Sprzęt: X10, Vx, Fossil Abacus, Eee Pc 1000h
SDA+gps
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 07, 2006, 21:24:16 »
TomTom jest chyba najdokladniejszy z dostepnych na smartphone map. Niestety nie korzystalem z niego na SDA, ale zagadaj z clubowiczem p.janowski, on posiada i chyba bedzie mogl troszke napisac czy sie sprawdza. Dodam, ze jezeli zalezy Ci na najlepszej dokladnosci to lepszym pomyslem na chwile obecna bedzie zakup jakiegos palmtopa i automapy.
Opcja SZUKAJ, naprawde warto...

*

Offline p.janowski

• 649
  • Sprzęt: aktualnie : HTC Touch Pro, SPV m650,  eeePC 701 1G
SDA+gps
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 07, 2006, 22:30:22 »
witam,

ja z powodzeniem korzystam z TomToma na Qtek8310, mialem takze go na spv e200 oraz spv c500. Sprawdza sie znakomicie, dlatego zakupiłem do niego licencję. Dokladność map PL w duzych miastach jest ok, co do drog polnych, to i tak nie bedziesz nimi jezdzil z miasta do miasta, wiec nie jest az to tak wazne.

pokrycie PL 23% oraz jak narazie nieosiągalna wersja map na smartphony (legalnie) PL_CH_SK_HU ma 26%

Pzdr
P.

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
SDA+gps
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 09, 2006, 12:37:58 »
A jeśli zdecydować się na zmianę sprzętu - czy polecacie jakiś konkretny sprzęt - z funkcją telefonu i wbudowanym modułem GPS ??