Rodzaje pamięci w WM2003SE

• 7 Odpowiedzi
  • 622 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 04, 2007, 21:31:43 »
Od niedawna jestem posiadaczem SPV C500 z softem imate z WM2003SE.
Mam takie pytanie:
Czym sie różni storage memory od program memory? tzn. dokladniej interesuje mnie jak zapisac plik do jednego rodzaju pamieci a jak do drugiego.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 04, 2007, 22:42:37 »
zapisać można tylko do storage

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 07, 2007, 16:04:18 »
Szczerze powiedziawszy taka odpowiedz nic nie mowi....
Po wielu probach i poczytaniu kulku forow dochodze do wniosku ze Storage Memory to katalog My Documents a cala reszta to Program Memory.
Czy to rozumowanie jest sluszne?

*

nothin

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 07, 2007, 16:09:21 »
jasne analogie... storage to hdd, program mem to pamięć hm RAM.

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 07, 2007, 16:25:19 »
A jak instaluje się program to którą pamięć wykorzystuje? mi sie wydaje ze program... z tego by wynikało ze ram do uruchamiania programów i pamięć do instalacji programów jest dynamicznie dzielona?

*

nothin

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 07, 2007, 16:41:23 »
instalacja programów zabiera pamięc storage I program, o ile program jest odpalany np. po softresecie - starcie systemu, w przeciwnym razie program zabiera tylko storage.

stąd sens ma instalowanie pewnych programów na kartę, o ile dana aplikacja nie będzie robić problemu , to, co robi problemy:
- wtyczki today(zwykle..),
- zasoby niektórych programów do zmiany wyglądu,
- cache przeglądarek internetowych - jeśli damy ścieżkę na kartę, moze nastąpić bardzo powazne spowolnienie przegladarki( mówię o cache...),
programy do backupu,

i pewnie kilka innych...

link do w miarę nowego wątku na ten temat... niestety mocarze tematu jakoś się nie udzielają....
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=58309
i trzeba pamiętać, że to, o czym mówię ma sens tylko w wm03, NIE w wm05, bo tam jest kompletna porażka.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 07, 2007, 16:47:59 »
gdy instalujesz program, pliki zapisywane są w Storage, natomiast gdy uruchamiasz program, zajmuje on część Program memory. Tak jak nothin napisał wcześniej analogicznie do kompa - jak instalujesz zapisujesz pliki na dysku, a jak uruchamiasz - zajmujesz RAM... do RAMu przecież plików nie zapisujesz (tak jak chciałeś na początku zapisywać w Program memory)

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 10, 2007, 21:40:09 »
dalej ni e mozemy sie zrozumiec... chodzi mi glownie o to ze system info z task managera mowi mi ze mam 1.46MB storage memory... a jak instaluje program to mowi mi ze mam wolne ponad 10MB na phone. W zwiazku z tym co napisali przedmowcy nie wiem skad sie bierze to 10MB.... ale zostawmy program memory, gdyz bardziej interesuje mnie storage, mianowicie z tego co ja wiem pliki odbierane przez irde czy bt sa zapisywane w my documents i ja chcialbym wiedziec czy te 1.46 MB to jest maksymalny rozmiar odebranego pliku? (troche malo to jest szczerze powiedziawszy)