Problem z ładowaniem

• 5 Odpowiedzi
  • 980 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z ładowaniem
« dnia: Marzec 18, 2006, 18:16:45 »
Problem dotyczy Spv c500.Próbuje ładować go poprzez kabel usb,ale jest problem.Po podłączeniu bateria ładuje się przez chwilę, a potem naglepasek energii dochodzi do stu procent i telefon przestaje się ładować.Po odłączeniu pasek energi wraca do poprzedniego stanu.Z góry dzięki za pomoc.

PS. Nie mam do niego ładowarki.

Edit
 Czy do tego spv pasują ładowarki od innych telefonów ?

Problem z ładowaniem
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 18, 2006, 23:04:18 »
Niestety nie wiem jak Ci pomóc :(. Ale mam także problem z ładowaniem mojej mpx220 i pomyślałem, że go mogę tu podpiąć :) Kto posiada tą motke pewnie też ma taki problem: styk końcówki ładowarki i wejście do telefonu stykają się tylko trzema cieniutkimi drucikami, a na dodatek bardzo lużno chodzi. Czy ktoś ma na to patent? Dzięki z góry

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
Re: Problem z ładowaniem
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 18, 2006, 23:20:20 »
Cytat: "Sopot"
Problem dotyczy Spv c500.Próbuje ładować go poprzez kabel usb,ale jest problem.Po podłączeniu bateria ładuje się przez chwilę, a potem naglepasek energii dochodzi do stu procent i telefon przestaje się ładować.Po odłączeniu pasek energi wraca do poprzedniego stanu.Z góry dzięki za pomoc.

PS. Nie mam do niego ładowarki.

Edit
 Czy do tego spv pasują ładowarki od innych telefonów ?

Sprubój zrobić hard reseta  8)  powinno pomódz...

Problem z ładowaniem
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 19, 2006, 12:18:46 »
Obecnie telefon całkowicie się rozładował.Czy takie coś plus kabel usb może zastąpć ładowarkę ? http://www.allegro.pl/item92733819_pda_adapter_sieciowy_usb_uniwersalny_100_240v.html

*

Offline ..::przemek::..

• 326
  • Sprzęt: iMac G4 Flat Panel - piekny :) | Palm T|T3 | Motorola V6 Maxx | iBook G4 - pol zywy :(
Problem z ładowaniem
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 19, 2006, 12:29:09 »
Teoretycznie powinno byc dobrze. Tylko ciekawe jakie daje natezenie. Ja w ladowarce od c600 mam 1A. Moze sprobuj jeszcze kablem usb podlaczonym do hub z wlasnym zasilanie. U mnie w leptopie ladowanie dziala bardzo dobrze, moze u Ciebie gniazda nie spelniaja specyfikacji. Zdarza sie to zwlaszcza na tanszych plytach glownych i slabych zasilaczach.

Problem z ładowaniem
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 19, 2006, 12:40:56 »
Takie adapteryy jak ten powyższy mają 1A.Na mojej bateri wyczytałem że ma 1050 mAh,więć chyba powinno starczyć.