Nie wiem czy ten temat jeszcze aktualny, ale sie udziele, bo mialem troche podobne doswiadczenia. Da sie wgrywac ROM z karty pamieci (mam nawet odpowiednie kompilacje), ale co tobie po tym jesli ci bootloader nie startuje (wiec chyba nie zobaczy karty pamieci nawet w trybie "niepelnego uruchomienia"- niech mnie ktos poprawi, jesli cos tu namieszalem, bo dawno to robilem i juz dokladnie nie pamietam, do ktorego momentu potrzebuje sie bootowac i w jakim trybie). Natomiast przez USB w trybie sewisowym SuperRUU powinno pojsc (ale tu moga byc problemy w zaleznosci od wersji OSa na kompie- moze napiszesz czy masz Windowsa i jakiego?). Kolejna sprawa to mini-USB connector w tej Toshibie: czesto sie uwala, a naprawa tego kosztowna. Sam mialem kiedys taka sytuacje: co prawda to wpierw upuscilem, a potem jeszcze zmoczylem telefon

, ale dalo sie w miare latwo go odratowac (w serwisie powiedzieli, ze to czesciowo dlatego, iz to Toshiba, a nie "gowniany" HTCek

)- jedynie problem byl z gniazdem USB, bo ten model ma poprzestawiane piny tam i ciezko dostac to akurat zlacze. Tak wiec nie dosc, ze fonik przelezal chyba ponad dwa miesiace(!) u "elektrodziubaczy", bo tyle czekali na to gniazdo, to jeszcze uparli sie, bym zabulil 150pln za taka naprawe! A na dodatek przyznali sie, ze nie doczekali sie oryginalnego gniazda miniUSB do G500, wiec wcisneli jakies inne, tyle, ze pozamieniali piny

Wtedy to mnie grubo wkurzylo, ale stopniowo jednak przekonalem sie do tego telefonu, choc mialem z nim kilka innych problemow (glownie z softem i ustawieniami sieci)- ostatecznie lubie to "badziewie"

Tak wiec powodzenia i daj znac jesli jeszcze nadal "meczysz" to ustrojstwo