Postaram się opisać jak ja to zrobiłem.
Wgrywam T9PolishLdb.dll do Storage\Aplplication Data -tylko go tam skopiować.
Wchodzę w edytor rejestru regedistSTG.exe, HKEY_LOCAL_MACHINE,T9 Input Method/MUI/languages-naciskam przycisk lewy Values-wyskakuje mi Available-wchodzę w to jojstickem ,następnie tak samo wchodzę w Value data(mi się pokazują wartości-od 0409, a kończy się na wartości041F)po wartości 041f robię "przecinek""," i wpisuję wartość 0415, naciskam lewy dolny przycisk i potwierdzam "done"-następnie przycisk dolny lewy "Keys,następnie trzeci przycisk od lewej "strzałka w lewo" pokazuje się "Languages i jeszcze raz w lewo , wchodzę w LCBs, wciskam Valuues, następnie "menu", "New Value i wybieram String, utworzy wtedy nową wartość, najeżdzamy na nią i wybieramy Menu,Rename i zmieniamy ją na 0415,następnie wchodzimy w nią i w Value data i piszemy-
Storage\Aplplication Data\T9PolishLdb.dll - następnie lewy przycisk,u mnie wykonano, następnie przycisk done i Keys i czerwoną słuchawkę.
Resetujemy telefon i po włączeniu wchodzimy w wiadomości,SMS , nowa wiadomość, przechodzimy do pisania tekstu,przytrzymujemy przycisk "Gwiazdka""*"-wyskakuje nam Menu, przechodzimy do t9 languages i wybieramy T9 Polish i ja mam wtedy polski słownik.
Ja zrobiłem to sobie na SDA 2, ale myślę,że na innych też da radę , może trzeba tylko troszkę inaczej pokombinować.
Kto zrobił to niech pisze czy działa i może ma inne dobre rady.
Pozdrawiam