odinstalowywanie programów

• 9 Odpowiedzi
  • 805 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline radeksc

• *
  • 52
« dnia: Sierpień 05, 2006, 14:45:59 »
Witam. prosze o podzielenie sie doświadczeniem związanym z umiejętnością odinstlalowywania programów w C600. Mam grupę programów których próba usunięcia z poziomu telefonu konczy sie komuniakatem "program nie został całkowicie usuniety" co de facto sprowadza sie do tego że nadal jest w pamieci telefonu i nadal dziala. Chcialbym oczyścic pamięć ale ten system jako żywo przypomina xp.
Usuwam rownież z pamięci telefonu poprzez kabel i active sync ale tam juz tych programów nawet nie mam na liście dodaj/usuń.
Jakie macie sposoby na takie problemy?
Pozdrawiam
PS. Programy triale lub freeware nie p2p

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 05, 2006, 18:14:55 »
walnij hard reseta  :))

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 05, 2006, 19:41:39 »
wiem, ze takie sprawy zalatwialo sie poprzez rejestr, ale musisz poszukac bo mnie na szczescie ominely podobne problemy  :D

*

Offline radeksc

• *
  • 52
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 05, 2006, 21:22:43 »
Cytat: "holtex"
walnij hard reseta  :))

tia, i będę go robil srednio co 2 tygodnie

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 05, 2006, 22:15:18 »
tia, i będę go robil srednio co 2 tygodnie

tak też można... :]

*

Offline johan

• 42
  • Sprzęt: SPVc600, SD 2GB
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 07, 2006, 18:33:11 »
Pod ikonką "ustawienia" jest "usuwanie programów". Tam zagnieżdżają się wszystkie wpisane indywidualnie programy i można je stąd wysłać w kosmos.Natomiast nie wiem, czy pliki otwierające dany program też są kasowane, może ktoś pomoże i podpowie jak się je kasuje (tu w menu nie ma "usuń"). Poza tym hard reset dotyczy tylko pamięci telefonu a nie karty, więc po ożywieniu telefonu programy z karty znowu się uruchamiają, jeśli źle to interpretuję to poprawcie mnie ,proszę.

*

Offline KuK

• *
  • 90
  • Sprzęt: SPV C600  ROM i-mate > w oczekiwaniu na WM6 :)
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 11, 2006, 00:17:48 »
Cytat: "johan"
Poza tym hard reset dotyczy tylko pamięci telefonu a nie karty, więc po ożywieniu telefonu programy z karty znowu się uruchamiają, jeśli źle to interpretuję to poprawcie mnie ,proszę.

No chyba nie do końca, programy coprawda będą dalej leżeć na karcie, ale same się nie mogą uruchomic bo jak? Po HR rejestr będzie "czysty", pozbawiony odniesień do czegokolwiek co znajduje się na karcie :).

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 11, 2006, 16:47:56 »
Cytat: "johan"
Pod ikonką "ustawienia" jest "usuwanie programów".

z tego, co zauwazylem to on wlasnie uzywa tego sposobu, ale nic to nie daje.

ja mialem ostatnio przy probie instalacji wormsow podobna sytuacje (zniknely mi wszystkie programy z listy), ale po resecie (zwyklym, nie hr  ;) ) wszystko bylo wporzo  :))

p.s. jesli ktos mialby wormsow na qvga to prosze o pma  ;) (wersja ppc nie pali  :P )

*

Offline rezzi

• 11
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 21, 2006, 13:08:34 »
Witam!

Mam prośbę, aby ktoś mi powiedział jak usunąć programy - gry (cad'y) zainstalowałem i w programie do usuwania aplikacji ich nie było więc próbowałem usunąć cały folder ale usunąłem niektóre pliki a w menu nadal została ikonka z nazwa tej gry tyle że bez oryginalnej ikonki tylko z systemowa, więc w menadżeże plików odkryłem pliki ukryte i był w tym pustym folderze plik temp i nie idzie go usunąć co zrobić mam SPV c600. :(

Bardzo proszę o pomoc i z góry BARDZO DZIĘKUJĘ!!!

Pozdrawiam!
rezzi@o2.pl

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 22, 2006, 21:33:52 »
ikony z menu start sa w folderze :/windows/menu start/  ;)  wiekszosc mozna dowolnie kasowac i modyfikowac

niestety w romie i-mate nie udaje mi sie usunac ikonki simtoolkit i katalogu programy  :wkurzony: (co dalo sie zrobic w sofcie orange) - obie rzeczy pojawiaja sie po ponownym wlaczeniu telefonu  :(