MPX 220 - invalid or missing SIM

• 5 Odpowiedzi
  • 757 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 27, 2006, 17:41:07 »
Witam. Dopiero co kuiłem motke mpx220 ale mam problem. Nie działa z kartą ery. Wyskakuje Invalid or missing SIM card. Nic się nie da zrobić. Co to może być? Simlock nie bo z inną kartą (heyah, pop) działa bez zażutu. A heyah jest inną siecią niż pop zrsztą to samą co era więc powinno działać, próbowałem wielokrotnie i nie idzie. POMOCY!!!

*

Offline mrnikt

• 428
  • KFF / Knive SHADOW
  • Sprzęt: Galaxy S + Avila GPS
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 27, 2006, 19:05:48 »
To jest wina starszego softu. Zanies go do serwisu niech Ci zmienia soft na najnowszy i powinno pomoc. A jesli i to nie pomoze idz do Ery i popros o wymiane karty SIM na nowszy typ.
Sprawdzilem to na swojej Motce.
Ja akurat kupilem Motke w innym miejscu (z nowszej dostawy) i nie musialem isc do serwisu. POWINNO POMOC :)
Moj telefon jest  Galaxy-S-tyczny :)

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 27, 2006, 20:21:28 »
Sprawdzałem z brata kartą (też era) i działa. Moja karta jest troche inna niż jego i heyah, pop. Chip ma inny kształt. Ale to moja jest nowsza od tamtych kart bo ja ją dostałem pól roku temu a tamte są już 2-letnie. Ale dzięki pójdę do salonu może pomogą,

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2006, 13:42:48 »
WItam!Mialem ten sam problem,nie jest to wina SOFTU jest to wina KARTY SIM!ja wymienilem ja za darmo w serwisie ERY w Poznaniu na Ul. Murawa 2!Jest to czesty problem wsrod mpx220 z kartami ery!Podskocz do serwisu ERY, oni wymienia Ci za darmo, nie idz do salonu ERY, bo tam moga wymienic Ci - zaplacisz 30,50zl a i tak nie bedzie chodzic!Dowiedz sie gdzie masz najblizszy SERWIS ERY!

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 13, 2006, 16:58:57 »
Ja tez mialem ten problem lecz u mnie byla to wina telefony styki do karty odgiely sie i telefon nie czytal zadnych kart w servisie zaplacilem 15 zl powiedzieli mi ze w tych telefonach jest to bardzo wadliwe:(

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 15, 2006, 15:24:10 »
Witam. w moim przypadku wina tez byla po stronie telefonu.Moj telefon to sda. Jak u kolegi powyzej.styki. zaznacze ze niektore karty smigaly a inne nie. Czasem wystarczylo podlozyc  kawalek papieru - taka kostke ,pod baterie ktora powodowala ze bylo ciasniej-pozdr.