homescreen - rozjeżdża się

• 2 Odpowiedzi
  • 595 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 22, 2005, 13:14:23 »
Witam wszystkich,

Mam problem z tapetami. Teksty takie jak sms, mail, upcoming appointments, nie są równo z backgroundem, tzn. teks sms jest wyżej niż graficzna ramka, która ma być jego deseniem. W innych tapetach rozjeżźało mi sę to na boki. Czy można na to wpłynąć w jakiś sposób, czy można to jakoś poprawić?

tel - mpx200
system - WM 2003
tapety ściagane z www.airfagev.com, poprawnie zainstalowane (prawie)

dziękuję i pozdrawiam
Tomek

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 22, 2005, 13:31:30 »
ściągać tylko takie które są dobrze napisane? zainstalować wszystkie wymagane pluginy?
tapetki do najnowszych telefonów (np. c500) wyglądają troszkę inaczej na starych modelach i vice wersa - nie wiem czemu tak jest, ale jest.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 22, 2005, 13:46:39 »
Problem w tym, że to juz chyba 3 tapeta zgodna WM 2003 i to samo (raz rozjeżża się w pionie raz w poziomie). Pluginy wszystkie mam poinstalowane

EDIT:
Już wiem w czym problem. Porównałem ze screenem na stronie i dostrzegłem, że nie pokazuje mi czasu alarmu. W związku z tym każda następna linie poszła do góry o jeden poziom. Spowodowane było to tym, iż po zainstalowaniu plugina i tapety należy w opcji "home screen layout" uruchomic test pluginu. Chwilowo background zniknie i pojawi się defaultowy (ala windows). Należy powrócić do home sceen layout i ponownie wybrać swoją tapetę. sory za zawracanie tyłka ale jednak nie ma to jak samemu do czegos dojsć ;)

pozdrawiam