INVALID VENDER ID

• 8 Odpowiedzi
  • 1751 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

INVALID VENDER ID
« dnia: Marzec 24, 2006, 12:27:24 »
wgrywam ruski rom do SPV C500 z anglii
zmieniłem jak kazali vender id na ORANGE10
juz pokazują sie 3 paski i problem takiej natury ze wywala błąd INVALID VENDER ID i doopa zbita
pomyslałem ze to moze jest tylko na polskie c500 wiec sprobowałem ORANGE01 bo to angielski
niestety i to nie poszło, wyskoczył błąd ze mam zmienić nk.nbf bo ten sie nie nadaje... spowrotem na ORANGE10 i NVALID VENDER ID... boshe...
ludzie, jestem zdesperowany
pomóżcie
szacunek
lakers

*

Offline tezet1

• **
  • 104
  • Sprzęt: HTC Tornado, Dell D620, Fender Stratocaster AM STD ;-)
INVALID VENDER ID
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 24, 2006, 14:35:56 »
Niedawno to przerabiałem... Ściągnij program spv-services i za jego pomocą zmień sobie CID na 11111111. Dzięki temu będziesz mógł instalować soft z innym Vendor-ID, z niższym numerem itp. bez żadnych restrykcji.

Jakbyś mógł, to zrób przedtem hard reset, skonfiguruj MMSy i zrób kopię rejestru. Ten ruski soft ma chyba zepsute konfiguratory do MMSów i moim zdaniem nie da się tego ustawić. Spróbujemy potem coś na podstawie tego rejestru zrobić...

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
INVALID VENDER ID
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 24, 2006, 14:46:01 »
No popatrz... a mnie MMS działają doskonale.
A ustawianie SUPER-CID przy jego zdolnościach, a raczej ich braku nie jest rozsądne. No ale to jego telefon... tzn. jeszcze telefon.

INVALID VENDER ID
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 24, 2006, 15:10:10 »
WaldekGo co ty wiesz o moich zdolnościach? Sflashowałem wiecej telefonów niz ty dni na świecie żyjesz, a to że z c500 mam pierwszy raz do czynienia to juz nie twój problem. Fajnie, duzo postów piszesz, ale z tego co czytam to pomagasz w 10% z nich, a tak to albo głupie odpowiedzi albo obrażasz innych forumowiczów. tezet1 zaraz będę wszystko testował, dziękuję ślicznie!

INVALID VENDER ID
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 24, 2006, 15:37:33 »
tezet1 teraz to super dzięki, udało sie wszystko!! Mam polski język ;p WaldekGo pozdrawiam serdecznie :)

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
INVALID VENDER ID
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 24, 2006, 15:52:45 »
Cytat: "lakers88"
WaldekGo co ty wiesz o moich zdolnościach?

Z językiem polskim sobie nie poradziłeś, jak widać.

*

Offline tezet1

• **
  • 104
INVALID VENDER ID
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 24, 2006, 17:08:09 »
Waldku, żeby nie było niedomówień - udało Ci się skonfigurować MMSy w wersji znanaj jako SP3_RUS_2.2.33.12.exe?
Jeżeli tak byłbym Ci dozgonnie wdzięczny za informacje albo screenshoty tego co masz w:

*Konfiguracje>Ustawienia MMS>Connect Via
    *Konfiguracje>Ustawienia MMS>Menu>Edit
    *Ustawiania>Połączenia transmisji danych>Połączenia GPRS <i stąd opis do połączenia MMS

Nie myśl, że jestem leniwy i nie przeszukałem sieci zanim proszę o pomoc. Spędziłem nad tym mnóstwo czasu - przeglądałem mnóstwo for, konfiguracji itp, nawet na Pdaclub pytania o MMS w tej wersji pozostawały bez odpowiedzi. Sam telefon mam niecałe 2 tygodnie i już zacząłem myśleć, że w tej wersji MMSów nie da się skonfigurować.

Także proszę Cię o zamieszczenie tych ustawień tutaj, albo na Twojej stronie. Na pewno pomogą wielu nowicjuszom.
Pozdrawiam!

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
INVALID VENDER ID
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 24, 2006, 17:22:56 »
Cytat: "tezet1"
Waldku, żeby nie było niedomówień - udało Ci się skonfigurować MMSy w wersji znanaj jako SP3_RUS_2.2.33.12.exe?
Jeżeli tak byłbym Ci dozgonnie wdzięczny za informacje albo screenshoty tego co masz w:

Nie ma problemu, ale dopiero około poniedziałku, bo nie będę miał czasu się bawić z tym przez weekend.

*

Offline tezet1

• **
  • 104
INVALID VENDER ID
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 28, 2006, 11:46:21 »
Delikatnie przypominam o swojej prośbie :-)