Podobno ten t9 dziala na romi I-Mate... Nie moge go nigdzie znaleźć. Mówię tutaj o romie do e200. Bardzo chętnie przyjmę na maila lub link.
Klucze w rej nie sa spójne z tym przepisem. Mam rom orange i tam nie ma wielu z podanych tutaj kluczy w rej. Pozdrawiam.
Zmobilizowałem się i napiszę jak to wygląda w romie Orange(co jest, czego nie ma). Może to pomoże co sprytniejszym

Więc kierowałem się opisem podanym w linku nad moim postem.
Punkt pierwszy.
Klucz "HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Layouts\e0010409" istnieje i może być edytowany czyli wszystko ok.
Punkt drugi.
Klucz "HKEY_LOCAL_MACHINE\Loader" istnieje i też nie ma najmniejszego problemu aby go zmodyfikować.
Niestety co do reszty nic już nie pasuje. :/
Klucza "[HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method]" nie ma w rejestrze romu Orange. Szukałem więc wartości: "Current IME", "Current LDB", "Default Alpha LDB" i nići.
Tu powstaje pytanie jak jest zorganizowany T9 w tym romie. Przeszukałem rejest na wiele sposobów i niestety nic konkretnego nie znalazlem.
A co znalazłem !?
Klucz: "[HKEY_LOCAL_MACHINE\MUI]"
W którym to są definiowane różne wersje językowe systemu (i w romie orange ma to chyba duże znaczenie w t9)
Klucz: "[HKEY_LOCAL_MACHINE\Input\LDB's]"
W którym to zdefiniowane są pliki .dll chyba ze słownikami t9.
I nic więcej... Ja chyba za długo już nad tym siedzę i nic nie przychodzi mi do głowy.. Podmieniałem... Kombinowałem... I jedyne co udało mi się uzyskać to że mogłem wpisywać same cyfry

Pozdrawiam.
PS.
Do szybkiego pisania czegokolwiek na telefonie polecam TrueConnect

Uratował mi skórę