Edytor T9 to Smartphone :D miłej zabawy

• 168 Odpowiedzi
  • 18908 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« Odpowiedź #120 dnia: Wrzesień 09, 2005, 02:38:59 »
Tak, wgralem do swojego E200 te pliki, podmienilem co trzeba w rejestrze i.... Eureka !!! Mam polski T9, ktory w dodatku dziala rewelacyjnie ! W telefonie mam soft i-Mate, ale wyglada, ze powinno to dzialac na kazdym Win2003, gdyz klucze rejestru sa standartowe.

« Odpowiedź #121 dnia: Wrzesień 09, 2005, 14:20:08 »
moze bys kilka screnów wrzucił!

« Odpowiedź #122 dnia: Wrzesień 09, 2005, 18:49:54 »
Screeny ? Hmm.... A co, okrętu sie Pan spodziewasz ? :P Owszem, moge zrobic, ale nie mam serwera, zeby je wrzucic, a nie mam tez ochoty zakladac kolejnego darmowego konta, z ktorego bede dostawal w zamian tony spamu. Uwierz mi, ze to dziala pieknie. Dla niektorych procedura moze byc niejasna, ale to juz nie moj problem. Powiem tylko w skrocie, ze nalezy sciagnac z pierwszego podanego na forum matrax.net linka plik o nazwie "Polski_English_Czech_T9.rar". W srodku w archiwum jest dokladna instrukcja co zrobic, wiec nie bede tutaj tego kopiowal. Oczywiscie nie nalezy doslownie wpisywac tych danych, tak jak to jest wyjasnione w instrukcji, chyba, ze utworzymy dokladnie tak samo nazywajace sie katalogi na pliki slownika. U mnie wgralem to na karte pamieci do katalogu \Storage Card\My Documents\T9\ i taka sciezke wpisywalem wszedzie, gdzie byly odwolania do bibliotek T9. Po restarcie telefonu przy pierwszej probie uruchomienia programu do SMSow, pojawia sie ostrzezenie, ze pliki, ktorych chce uzywac program, sa z nieznanego zrodla, ale zgadzamy sie mimo wszystko i dalej juz mozemy sie cieszyc  polskim T9. Poza nim, mamy do dyspozycji T9 angielski i czeski, nie sprawdzalem, czy mozna dokonac zmian wylaczajac te 2 jezyki i zostawiajac tylko polski, jak to ktos tam sugerowal. Specjalnie mi one nie wadza, wazne, ze polski dziala wysmienicie.
Pozdrowionka.

« Odpowiedź #123 dnia: Wrzesień 10, 2005, 21:57:53 »
okretu nie ale spoko potestuje na swoim
czy ktos juz próbowal odpalic te cudo u siebie na fonie( czy mam być znów pionierem??)

*

Offline Kikus

• **
  • 168
  • Sprzęt: Mpx200
« Odpowiedź #124 dnia: Wrzesień 10, 2005, 22:12:24 »
genius23, ja to testowałem na MPx200 WM2003 działa wyśmienicie :)

« Odpowiedź #125 dnia: Wrzesień 10, 2005, 22:37:45 »
spoko a ja nie potrafie zminec tego klucza za cholere
[HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetContro lLayoutse0010409]
w wartości string "Ime File" zmieniamy na "Mounted VolumeT9T9Ime.dll"

help

[Dodano: 2005-09-10 23:29:52]
dobra u mnie skonczyło się na tym ze telefon mam rozpieprzony czyli hard reset mnie czeka a a moja laska się pogniewała i poszla spac do innego pokoju ;/ ( bo ja generalnie jestem teraz u niej) fok

*

Offline Pieszy

• **
  • 226
    • Studio reklamy piMolti
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #126 dnia: Wrzesień 10, 2005, 23:40:02 »
<buhahaha> Widzę że każdy smartphone-owiec ma podobne problemy ze swoją kobietą <buhahaha> szkoda że sprzedałem 200kę bo bym przetestował jak to działa - tak z czystej ciekawości
Jurajski Klub Alfa Romeo www.jkar.pl
Studio Reklamy PiMolti - www.pimolti.pl

« Odpowiedź #127 dnia: Wrzesień 11, 2005, 00:10:03 »
geniusz23, dlaczego masz byc pionierem niby ? Przeciez napisalem, ze to dziala wysmienicie na SPV E200. Malo tego, ze skladni rejestru, wynika, ze powinno to zadzialac na KAZDYM telefonie, ktory wyposazony jest w WM2003 (nie 2003 SE ! ), poniewaz dla tego systemu jest to przeznaczone, a galezie rejestru, raczej sie nie roznia na innych telefonach wyposazonych w ten system. Inna sprawa, ze dla wielu ludzi rejestr systemowy, to czarna magia. Wystarczy jednak uwaznie przeczytac instrukcje i podejsc do tego powaznie, nie lekcewazac tego, co zostalo na ten temat napisane, czyli na przyklad nie wpisywac "/" zamiast "\", bo to nie jest obojetne. Pozniej mamy takie posty jak powyzej, ze gosc ma caly telefon w rozsypce. Ale skoro ktos nie potrafi zmienic wartosci string w kluczu, to czego sie mozna spodziewac ? Zreszta czesto zdarza sie rowniez bezmyslne przepisywanie wartosci z podanej na tacy instrukcji, podczas, gdy nasz katalog, ze skopiowanymi plikami, znajduje sie w zupelnie innym miejscu. W takim wypadku polski T9 NIE MA PRAWA dzialac ! Zwracajcie na to uwage !

« Odpowiedź #128 dnia: Wrzesień 11, 2005, 11:23:05 »
hej takiego idioty ze mnie nie rob bo nim nie jestem. poprostu nie potrafie zmienic w moim fonie kilku wartosci w rejestrze, ponadto sypnął mi sie  troche input bo nie potrafie zminiec wartosci ani nie potrafie skasowac danego ciagu bo nie dzial mi przycisk kasuj wiec co mam zrobic ? jeżeli masz mozliwosc to wyslij mi export twoich regów i bedzie po problemie

moj mail : genius23@o2.pl

*

Offline Pieszy

• **
  • 226
    • Studio reklamy piMolti
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #129 dnia: Wrzesień 11, 2005, 12:29:57 »
zcasem tak bywa przy blokadzie że nie da się zmienić niektórych wartosci... Z jakiego edytora kożystasz?? polecam regeditSTG.exe ingerencja bezproblemowa... Przynajmniej u mnie
Jurajski Klub Alfa Romeo www.jkar.pl
Studio Reklamy PiMolti - www.pimolti.pl

« Odpowiedź #130 dnia: Wrzesień 11, 2005, 13:52:41 »
Przepraszam, nie chcialem nikogo urazic, ale pozostane przy swojej tezie, ze ludzie lekcewaza to, co jest napisane. Zapewne z lenistwa sie to bierze, ale mniejsza z tym. Gdybyscie choc z grubsza przejrzeli watek o T9 na forum matrax, to zauwazylibyscie, ze do modyfikacji rejestru w telefonie polecany jest darmowy Mobile Registry Editor. Jest to program na PC, ktory operuje na rejestrze telefonu, laczac sie przez ActiveSync. Sam sie bawilem chwile kilkoma programami w telefonie, ale one cos do konca nie chca dobrze wspolpracowac (pomijajac dyskomfort przy pracy z klawiatura telefoniczna). Program mozna pobrac tu: http://www.breaksoft.com/Download/MRE/MobileRegistryEditor.zip
@geniusz23 - co do regow, moge Ci wyslac, ale bedziesz musial skopiowac katalog T9 dokladnie w to miejsce, w ktorym ja go mam lub zmodyfikowac te regi pod swoim katem. Sprobuj jednak tego programu, naprawde zmiany przeprowadza sie nimdziecinnie latwo i komfortowo. Jesli sie nie uda, daj znac, wysle Ci te regi moje.

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #131 dnia: Wrzesień 11, 2005, 14:08:08 »
testuser wyslij chetnie potestuje z skopiowaniem plików nie ma problemu a co do MRE to pogrzebal bym  w fonie jakbym  przez niego jakbym MIAL TU stacje dokujaca,a le jak pisalem wczeniej , jestem u dziewczyby , a ona sie wqrza na sama mysl ze siedze u niej przed kompem :/ :D

« Odpowiedź #132 dnia: Wrzesień 11, 2005, 14:33:26 »
OK, poszlo. Faktycznie niektore edytory rejestru w telefonie maja problem ze zmiana pewnych wartosci w kluczach. W sumie nie wiem czemu, ale tak jest.

« Odpowiedź #133 dnia: Wrzesień 12, 2005, 21:06:33 »
test user a ja nadal nie potrafie zmenic tej wartosci  i dlkatego u mnie nie dzial ten slownik
jaka masz wersje roma z oranga czy z imate??

[Dodano: 2005-09-12 21:16:42]
nie no nadal nie potrafie zmienic  tej wartosci

[HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetContro lLayoutse0010409]

[Dodano: 2005-09-12 22:15:16]
dobra klucz zmienilem ale T9 nadal nie działa!!

« Odpowiedź #134 dnia: Wrzesień 12, 2005, 23:28:28 »
Ale przeciez Ty nie miales zmieniac klucza, tylko go zaimportowac, po to go do Ciebie wysylalem. Ja mam w telefonie soft i-mate, ale to raczej bez znaczenia, poniewaz klucze rejestru w kazdym WM2003 sa takie same, a nawet jesli jakiegos brakuje, to go zwyczajnie dopisujemy. Ale OK, najwyrazniej zrobiles cos nie tak, bo to MUSI dzialac. Nie wiem na ile masz pojecie o rejestrze, ale dziwi mnie skladnia klucza, ktora wypisujesz za kazdym razem, w ktorej brak ukosnikow "". Czy masz jakis problem, zeby poprawnie wkleic klucz rejestru ? No ale zalozmy, ze masz, w zwiazku z tym, zeby nie zasmiecac forum zbedna dyskusja, po prostu napisz do mnie na priv, w ktore miejsce dokladnie skopiowakes katalog T9 z tego archiwum, a ja wysle Ci klucze rejestru z poprawnymi wartosciami. Nie wiem jak moglbym Ci jeszcze pomoc. Moj adres znajdziesz w mailu, ktory Ci wyslalem wczesniej.

Pozdrawiam.

[Dodano: 2005-09-13 01:36:39]
OK, wiem juz chyba dlaczego Ci to nie dziala (przynajmniej tak mi sie wydaje). Poniewaz jeden z tych 3 kluczy (konkretnie [HKEY_LOCAL_MACHINE\Loader] ), ktore Ci wyslalem, zawiera wartosci hex, ktorych pewnie nie modyfikowales, gdyz wiekszosc edytorow tak wlasnie go przedstawia. Akurat jest to wazny klucz, albowiem zawiera informacje o sciezkach startowych, w ktorych to windows powinien szukac potrzebnych plikow. Nie wiem jak inne edytory rejestru (sprawdzilem 3), ale jedynie Mobile Registry Editor, wyswietla ten klucz w takiej formie, ktora umozliwia dopisanie brakujacej sciezki, reszta pokaze hexy. Owszem mozna je edytowac, ale jest to uciazliwe, no i trza sie troche na tym znac. Tak wiec, pozostaje uzycie MRE do bezposredniej edycji rejestru w telefonie, bo tylko w nim mozesz dokonac odpowiedniej zmiany, zeby to zadzialalo.

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #135 dnia: Wrzesień 13, 2005, 10:16:53 »
wowowowo, powoli teraz robisz ze mnie gloopka.
czlowieku na co dzien mam do czynienie a kompami ( informatyk - administrator - programista), ponadto programuje wiec swoje wiem,a  na rejestrach sie znam itd.
powiedz mi w takim razie wodzu jak zaimportowac te twoje klucze do fona bo ja kombinowalem i jakos nie tegez, ponadot pliki kopiowalem dokladnie w te samo miejsce co ty i przepisalem,  slowo w slowo te wartosci co ty masz do swojego fona korzystajac z MRE i nadal kaplica. jak juz wsio wpisze to moge pisac tylko cyferki  a nie mam mozliwosci wyboru slownika t9 w nowym sms-ie

wie nie wiem gdzie jest problem
napisz od mnie na gg 1169390 to moze ustalimy gdzie lezy przyczyna  

« Odpowiedź #136 dnia: Wrzesień 13, 2005, 15:34:21 »
Sorry, nie chcialem, bys poczul sie urazony, nie bierz tego tak do siebie. Nie wiem jaki jest Twoj poziom zaawansowania informatycznego, ale widzialem tu juz nie takich "magikow", ktorzy mysla, ze pozjadali wszystkie rozumy, bo opanowali wiedze klikania mysza w "setup.exe" :P . Z drugiej strony, jakos nie wyobrazam sobie, by byc informatykiem (w dodatku programista) i nie wiedziec, jak zaimportowac klucz rejestru. No ale nie kazdy musi wszystko wiedziec, dlatego pozwole sobie zdradzic Ci ta tajemnice. Otoz musisz miec w telefonie edytor rejestru, ktory pozwala na taka operacje. Ja uzywam do tego Resco Registry Editor. Znajdziesz go w pakiecie Resco Explorer, ale mozna go stamtad wyciagnac i zapodac osobno (jesli komus Resco Explorer nie pasuje).

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #137 dnia: Wrzesień 14, 2005, 17:53:58 »
Witam, czy taki słownik t9 (zawsze pisalem smsy w ten najbardziej archaiczny sposób :) ) uczy się, tzn dodaje słowo do słownika w momencie gdy nie ma go w podstawowej bazie?

Pozdrawiam

Paweł

« Odpowiedź #138 dnia: Wrzesień 14, 2005, 23:08:35 »
ludzie help nie wiem co jest grane wgrywam wsio jest oki w resco reg edit mi dziala polski t9 ale jak wchodze na sms to moge tylko cyferki pisac, i nie moge wybrac zadnego slownika t9  ani nic

dzis przeflashowalem fona, juz mi brakuje koncepcji, help
spotkal sie ktos z takim problemem

[Dodano: 2005-09-14 23:11:29]
robie wszystko zgodnize z instrukcja

ps.s do stratotele
 tak dodoaje nowe slowa uczy sie tych slów

« Odpowiedź #139 dnia: Wrzesień 17, 2005, 15:19:32 »
genius23: Jak chcesz to mogę ci wysłac caba z tym słownikiem. Jest zrobiony pod mpx200 ale mozesz spróbować wgrać go na swój telefon.

« Odpowiedź #140 dnia: Wrzesień 21, 2005, 10:14:08 »
thongar posiadasz polski t9 w formie .cab? jeżeli tak to mógłbyś mi go wysłać?:) redsnake@wp.pl

Pozdrawiam

Paweł

« Odpowiedź #141 dnia: Wrzesień 24, 2005, 10:02:08 »
Witam, jestem tu nowy i pytanie ktore zadam moze byc banalne. Jak zmienic jezyk T9? Bo wgralem za pomoca programu plik t9pl.dll ale nigdzie nie moge znalezc sposobu na zmiane slownika w trakcie pisania smsa. Jak wciskam * to zmienia sie tylko ze slownika na liczby albo na pisanie zwykle.

« Odpowiedź #142 dnia: Listopad 05, 2005, 20:09:23 »
z nudow chcialem sobie wgrac ten slownik t9, opis znalazlem na tej stronie:
http://www.smartphone.to.pl/art.php?id=5

Jednak po zrobieniu tak jak kaze autor, nei moge nic napisac, gdy wybiore t9 polish :( o co chodzi?

« Odpowiedź #143 dnia: Listopad 15, 2005, 21:25:17 »
Pomocy !!!! zrobiłem tak jak napisał "Sadi" i "malykubus" ! i co ? teraz jedynie moge wpisać cyfry w smsach! nie jestem w stanie zkasować niczego bo mi nie chodzi przycisk kasowania! co jest ? Pomocy!!!! nie chce robić resetu! jak można ineczej odwrócić ten proces! nie poge teraz usunąć tego pliku z T9 który zakładałem ale to chyba oczywiste skoro system go teraz "potrzebuje" mam mys-7 z 2003 SE

« Odpowiedź #144 dnia: Listopad 15, 2005, 21:35:40 »
poczytaj na forum ktos mial taki sam problem co ty...
ktos jednak polecil hard reset i ja sadze,ze to tylko pomoze...niestety...

« Odpowiedź #145 dnia: Listopad 15, 2005, 21:44:38 »
kurcze...... no to ładnie ! tyle rzeczy pujdzie sie p... oj oj oj ! to teraz pytanie sie nasówa kolejne co ja mam zrobić by mieć polskie T9?

« Odpowiedź #146 dnia: Listopad 15, 2005, 21:47:51 »
a po co sa backupy ;p?

« Odpowiedź #147 dnia: Listopad 15, 2005, 21:51:17 »
tzn? jak i gdzie? bo widze na innym forum że ludzie też mają ten problem co ja bo okazuje sie że nie zawsze zmieni sie kod po zatwierdzeniu go przez nas! i pużniej właśnie jest taki cudowny rezultat!

« Odpowiedź #148 dnia: Listopad 15, 2005, 21:58:55 »
do backup-ow sa specjalne programy typu sprite backup, itp wiekszosc platne ale sa triale przeciez :) wiecej info znajdziesz na stronie glownej w archiwum newsow lub poszukaj na forum...

« Odpowiedź #149 dnia: Listopad 16, 2005, 14:06:33 »
mam pytanie chyba już padło ale wole sie upewnić! to może być wpisywane wszystko za pomocą total comandera w rejestr bez użycia PC ? bo ja już 3 rzy robiłem i mam zawsze problem by zmienić :

[HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetControlLayoutse0010409]
w wartości string "Layout Text" zmieniamy na "PHONE IME"

Zawsze ale to zawsze co bym nie robił po "zapisaniu" gdy wejde sprawdzić czy jest tam jeszcze okazuje sie że na marne wpisywałem to ! pużniej pojawia sie problem z :

Następnie klucz [HKEY_LOCAL_MACHINELoader]
zmieniamy wartość MultiString "SystemPath" na
"Release
StorageWindows
Mounted VolumeT9"

bo to samo jest! zamiast tych ciągów cyfr wpisuje to co kazano i po sprawdzeniu guzik !

tak więc moje pytanie brzmi czy to musi być z PC bo efekt końcowy zawsze jest taki że nie moge zmienić języka i jedynie moge pisać cyfry! a bawiłem sie tym wiele razy!

z góry dzięki         aaaaa jak coś to podajcie stronke z której można ściągnąć np. Mobile Registry Editor bo o nim mówi autor T9. bo co szukam to po ściągnięciu (o ile uda sie wogule) to trzeba zarejestrować i nic nie moge zrobić!

[Dodano: 2005-11-16 14:16:07]
kolejny problem! mam już ten Mobile Registry Editor ale gdy chce zmienić :

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Layouts\e0010409]
w wartości string "Layout Text" zmieniamy na "PHONE IME"
w wartości string "Ime File" zmieniamy na "\Mounted Volume\T9\T9Ime.dll"

wyskakuje odmowa dostępu ! czemu i czy moge dalej działać bez wpisania tego!?