Co z Ta Konfiguracja???

• 7 Odpowiedzi
  • 800 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Co z Ta Konfiguracja???
« dnia: Maj 25, 2006, 14:07:24 »
Mam spv c 550 ale nie moge wysylac sms-ow no i mms rowniez internet mi chodzi ale po duzych problemach i tylko stronki www a co ze stronami wap ????? Pomozcie

Co z Ta Konfiguracja???
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 25, 2006, 14:14:43 »
BEZ JAJ jak ktokolwiek może pomóc jeżeli nie jest znany operator sieci.

sorki
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 25, 2006, 18:45:44 »
okitoi wszystko odpalilem a mialo to byc w o2 uk ale mam problem nie moge wysylac sms-ow poradzcie cos please

Co z Ta Konfiguracja???
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 26, 2006, 19:56:22 »
ja też mam C550 i wszystko działa mi bardzo ładnie
w Orange Polska a to jest juz sukces
jeżeli jeszcze masz problem to po piewsze do SMSów potrzebny jest Nr SMSC znajdziesz go na stronie operatora wprowadzisz w Settings->Phone-> Call Options -> SMS service centre
po drugie do MMSów musisz mieć takie dane jak APN, user name, pass, MMS Centrum adress... poszukaj ich i stwórz profil z tymi danymi, uaktywniej i działa... w razie kłopotów złap mnie na gg

ale jaja
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 26, 2006, 21:01:07 »
jaja fest spv jest git szyszunia jestem pod wrazeniem tego smarta jest boski okazalo sie ze cos sie stalo z moja karta o2 ktorej uzywam od poltora roku wymiekla ale dlaczego to nie mam pojecia dzwonilem na biuro o2 ale te barany angielskie nie maja pojecia po co tam siedza pan zaproponowal mi restart telefonu brawo tylko ze ja od trzech dni z tym walcze i nic jedyna opcja trzy dni temu dzwonilem do tego samego biura z prosba o wlaczenie rozmow miedzynarodowych i po tym stal sie klops moge puscic sygnalka do polski ale wcielo esemesy o co to chodzi pozdrawiam

Co z Ta Konfiguracja???
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 27, 2006, 17:07:05 »
a do Ciebie można coś wysłać ??? masz jakieś komunikaty o błędach jak próbujesz wysłać SMSa ???

alloha
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 27, 2006, 19:38:12 »
tak wdruga strone wszystko dziala nie moge tylko nic wyslac dzwonic moge wap gprs wszystko git moja karta padla niewiem jak??? w soniaku k750i tez nie wysyla a dzialala tam przed kilkoma dniami bez zadny zazutow wybieram sie do salonu o2 z wymiana karty bo nic innego nie przychodz mi do glowy pozdrawiam

Co z Ta Konfiguracja???
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 27, 2006, 22:52:32 »
Nie sądze żeby wymiana karty Ci w czymś pomogła jeżeli tak jak mówisz działają Ci połaczenia i smsy przychodzące
Wygląda to na jakiś problem z usługą (tak właściwie to masz karte prepaid czy postpaid???) i trzeba by je sprawdzić na HLRże.
tylko jakie masz komunikaty na tych tel to że nie działa jeszcze o niczym nie mówi
Telefon też tak jak napisałeś można wykluczyć także zasugeruje jescze rzeczy banlne: wysyłnie z 0 przed numerem i bez +44... +48... - sprawdzałeś ???