Beta Mapopolis dla WM Smartphone

• 8 Odpowiedzi
  • 1344 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« dnia: Kwiecień 02, 2005, 14:19:35 »
Na stronie:
Mapopolis
jest do pobrania wersja beta, do której można użyć mapkę demo.

« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 03, 2005, 14:45:58 »
super ale..po zainstalowaniu mapopolis miesiac temu musialem robic twardy reset i instalowac rom od nowa..okazalo sie ze zywotnosc baterii spadla do kilku h (mpx200)..zdeinstalowanie mapopolis nic nie pomoglo..do dzis nie wiem dlaczego..wiec sie boje znow instalowac..po drugie..jakich i skad map polski i polskich miast mozna do tego uzyc??

*

• 6498
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 03, 2005, 15:32:46 »
Wg. mnie GPS Nawigator działa na interfejsie Mapopolis.

Poza tym, dlaczego sądzisz, że hardreset musiałeś robić z powodu Mapopolis? I instalować ROM, i jeszcze ta bateria...

Nie każdą sekwencję zdarzeń należy natychmiast łączyć w logiczny ciąg. A gdybyś zgubił portfel po zainstalowaniu Mapopolis?

*

Offline rafraw

• **
  • 103
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 03, 2005, 15:47:34 »
A z kąd wziąść mape?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 03, 2005, 15:54:26 »
Cytat: Moi

Poza tym, dlaczego sądzisz, że hardreset musiałeś robić z powodu Mapopolis? I instalować ROM, i jeszcze ta bateria...

Nie każdą sekwencję zdarzeń należy natychmiast łączyć w logiczny ciąg. A gdybyś zgubił portfel po zainstalowaniu Mapopolis?

Niestety ta beta jest juz od bardzo dawna dostepna. Od bardzo dawna wiadomo tez ze nie obsluguje map polski dostepnych w pakiecie Emapa PDA Nawgiator. Ta beta otwiera tylko nowszy standard plikow z mapami... tych starszych ktore otwiera pocketowy Mapopolis wersja dla MS Smartphone nie lyka.

*

• 6498
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 03, 2005, 16:08:56 »
Cytat: Jakub Kańczugowski
Niestety ta beta jest juz od bardzo dawna dostepna. Od bardzo dawna wiadomo tez ze nie obsluguje map polski dostepnych w pakiecie Emapa PDA Nawgiator. Ta beta otwiera tylko nowszy standard plikow z mapami... tych starszych ktore otwiera pocketowy Mapopolis wersja dla MS Smartphone nie lyka.

No, to trzeba szukać dalej...

*

Offline rafraw

• **
  • 103
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 03, 2005, 17:38:02 »
a jest wogóle jakaś mapa Polski albo Warszawy?

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 03, 2005, 23:00:48 »
Cytat: Moi

jesli telefon dziala 3 dni na baterii..wieczorem laduje sie telefon..a nastepnie instaluje mapopolis (to jedyna czynnosc wykonana w jednym cyklu ladowania baterii) a rano telefon nie dziala bo przez noc sie rozladowal..nastepnie powtarza sie ladowanie i znow nastepuje blyskawiczne rozladowanie..to chyba sa dosc mocne przeslanki ku temu ze zawinil mapopolis..powtarzam: telefon przy danej konfiguracji byl niemodyfikowany przez kilka cykli ladowania-rozladowywania..i wszystko gralo az do zainstalowania mapopolis..deinstalacja programu nie pomogla..

tak czy owak...tak jak napisl kuba...emapa pod tym nie dziala..innych map polski nie ma..nie widze wiec zastosowania

*

• 6498
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 03, 2005, 23:33:18 »
I tak szczęście, że Mapopolis nie starła Ci nadruków na klawiszach.