ActiveSync i Nieznane urządzenie...

• 9 Odpowiedzi
  • 1622 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 20, 2005, 00:18:53 »
Witam,
dzisiaj podczas połaczenia activesync wszystko było ok. W pewnym momencie wyłaczył mi się telefon. Od tego czasu komputer nie wykrywa mi telefonu. W menadżerze urządzeń jest pokazane Nieznane urządzenie. Robiłem już hard reset i nic nie pomogło. Mam instalować system na nowo czy jest jakiś inny sposób?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 20, 2005, 05:19:12 »
nazwa urzadzenia ci sie nie zmienila? probowales wyczyscic profile w AS w ustawieniach albo wykasowac katalog z profilami?

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 20, 2005, 05:53:22 »
zainstaluj jeszcze raz, mysle że poprawi sie :D

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 20, 2005, 12:11:26 »
zrobiłem reinstall windy, kilka razy activesynca przeinstalowywałem i wkońcu zaskoczyło lecz co chwile rozłącza :( i pokazuje w menadżerze urządzeń NIeznane Urządzenie. czasami wystarczy odłaczyć telefon a czesm trzeba odinstalowac urządzenie i za któryms razem może zaskoczy. Jakies pomysły co z tym zrobic ?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 20, 2005, 19:16:29 »
kabel, port USB?

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 20, 2005, 22:28:42 »
próbowałem chyba wszystkiego... skorzystałem nawet z innego komputera i jest ten sam problem... "Nieznane Urządzenie". Nie wiem w czym problem. Działało i nagle przestało :( Póki co łącze sie przez bluetooth - tutaj żadnych problemów nie ma.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 20, 2005, 23:30:21 »
robiles na 100% hard reset?

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 21, 2005, 17:28:03 »
tak, robiłem hard reset... takim laikiem to nie jestem. record + power i 8 opcja tyle to wiem... próbowałem nawet z menu telefonu - clear storage czy coś takiego(jest w akcesoriach). Jakies pomysły co się mogło stać ? Wykluczam uszkodzenie kabla USB.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 21, 2005, 17:54:55 »
W takim razie moze byc to uszkodzenie gniazda w PDA. Skoro po hard resecie i na roznych pecetach wystepuje ten sam problem to nie jest dobrze.

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 21, 2005, 18:02:52 »
możliwe, ale ładuje sie bez problemu, nie wyszarpnołem z niego nigdy wtyczki. wszystko było ok aż do czasu kiedy sam sie wyłaczył przy synchronizacji z komputerem. dziwna sprawa, no ale cóż. będe się musiał zadowolić połączeniem bt...