BlackBerry

• 16 Odpowiedzi
  • 1113 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BlackBerry
« dnia: Październik 21, 2006, 19:13:44 »
Witam

Który z palmofonów albo smartfonów obsługuje BlackBerry ?

Dzieki za info

Pozdro

BlackBerry
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 21, 2006, 19:53:02 »
Blackberry :D

Cóż za głupie pytanie...

*

Offline bikekowal

• 13104
BlackBerry
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 21, 2006, 20:51:14 »
hehhe

Blackberry :P  :P  :P
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

BlackBerry
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 22, 2006, 08:26:23 »
A cóż w tym tak śmiesznego ? Jak nie macie nic do powiedzenia to lepiej nic nie piszcie bo Wasze słowa świadczą o Waszym poziomie ...

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
  • Sprzęt: Treo 600, IBM ThinkPad T60, Asus eee 701, Nokia E71
BlackBerry
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 22, 2006, 08:28:45 »
Odpowiedzieli jak najbardziej zgodnie z prawdą. Jaki masz problem?

BlackBerry
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 22, 2006, 08:33:07 »
Zgodne z prawdą tzn. co ? Nic nie odpowiedzieli.  Poporostu po to zadałem pytanie, żeby się tego dowiedzieć bo chcąć nie chcąc musze mieć możliwość korzystania z tej usługi w mojej firmie a nie chce aparatu BlackBerry bo  jestem miłośnikiem PDA, a nie po to, żeby ktoś ze mnie szydził. Każde pytanie jest mądre tylko niestety odpowiedzi są głupie ...

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
BlackBerry
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 22, 2006, 08:39:49 »
Zadałeś pytanie
Który z palmofonów albo smartfonów obsługuje BlackBerry ?
Terminale Blackberry mają to do siebie, że niewiele im do smartphone'ów brakuje. A że nie sprecyzowałeś, że chodzi o smartphone'y oparte na systemie Microsoftu, to dostałeś najprostszą i oczywistą odpowiedź ;)

BlackBerry
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 22, 2006, 08:45:09 »
Cytat: "Maciej Wójcik"
A że nie sprecyzowałeś, że chodzi o smartphone'y oparte na systemie Microsoftu

więc precyzuje jak powyżej i proszę o odpowiedź na których to działa lub jak zrobić, żeby działało :)

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
BlackBerry
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 22, 2006, 08:49:15 »
Ja głowy nie dam, ale wydaje mi się, że żaden nie obsługuje Blackberry. Microsoft chyba jakiś własny push wymyślił, który z push ma chyba niewiele wspólnego... Gdzieś w Internecie widziałem kiedyś klienta Blackberry dla PalmOS i PPC, ale to też nie był push, więc pod dużym znakiem zapytania stawiało sensowaność rozwiązania. Ale może niech wypowie się ktoś lepiej zorientowany, bo niechiałbym wprowadzić w błąd.

*

Offline marcus

• 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
BlackBerry
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 22, 2006, 08:55:56 »
witam
Blackberry obsługiwane są przez niektróre modele Nokii np Nokia 9300 i Sony-Ericsson
, jest także coś takiego jak Blackberry Connect dla WM5, które to działaja np w Qtek-ach
----------------------------
the born to be wild

BlackBerry
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 22, 2006, 08:56:25 »
Do kolegów davqoniu i bikekowal sorki ale teraz dopiero zahaczyłem, że nazwa usługi i aparatu brzmi tak samo, ale gdybyście napisali, że "terminal BlackBerry" zamiast "BlackBerry" to wszystko byłoby jasne :)) Dzięki Macieju za pomoc - pewnie pozostanie mi poszukać w telefonach http://europe.nokia.com/A4156039

BlackBerry
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 22, 2006, 08:58:47 »
A tak apropo, czy na nokii E61 da się zainstalować TomTom-a. Mam wersje 5.

*

Offline marcus

• 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
BlackBerry
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 22, 2006, 09:08:45 »
----------------------------
the born to be wild

*

Offline bikekowal

• 13104
BlackBerry
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 22, 2006, 09:32:13 »
Cytat: "rs6000"
Do kolegów davqoniu i bikekowal sorki ale teraz dopiero zahaczyłem, że nazwa usługi i aparatu brzmi tak samo, ale gdybyście napisali, że "terminal BlackBerry" zamiast "BlackBerry" to wszystko byłoby jasne :)) Dzięki Macieju za pomoc - pewnie pozostanie mi poszukać w telefonach http://europe.nokia.com/A4156039

Nic się nie stało, ale na przyszłość bardziej precyzuj swoje pytania.
Pozdrawiam
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

BlackBerry
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 24, 2006, 21:43:06 »
Cytat: "Maciej Wójcik"
Microsoft chyba jakiś własny push wymyślił, który z push ma chyba niewiele wspólnego...

ma i to bardzo dużo (z tego co sie kiedyś orientowałem) bo zasada jest taka sama tylko potrzeba ze strony użytkownika/firmy mniejszych nakładów finansowych.
Działa tylko z serwerami Exchange-owymi i nie potrzebuje oddzielnych serwerów szyfrujących tak jak w przypadku BlackBerry

*

Offline Alwarez

• **
  • 239
  • iPhone 4S
BlackBerry
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 24, 2006, 21:58:39 »
Pytanie o Blackberry jest bardzo precyzyjne, dziwi mnie tylko ta polemika. Takie bla bla bla byle coś napisać..

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
BlackBerry
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 24, 2006, 22:01:30 »
Cytat: "Jakub Kańczugowski"
Zanim jednak rozpoczniecie rozkoszowanie się automatycznie spływającymi danymi, warto przeczytać jak działa Direct Push. Otóż Microsoftowe wydanie push e-mail nie powinno wcale nosić nazwy "push". Daleko mu to rozwiązania znanego z urządzeń Blackberry, gdzie połączenie jest faktycznie nawiązywane od strony serwera. Direct Push opiera się na ciągłej komunikacji PDA z serwerem. Jest to tak zwane tętno - z angielskiego "heartbeat". Palmtop pozostaje cały czas zalogowany do Internetu i co kilkadziesiąt sekund komunikuje się ze wskazanym w ustawieniach serwerem Exchange. Gdy komunikacja odbywa się np. co 120 sekund (czyli ewentualna poczta przychodzi z maksymalnie 2 minutowym opóźnieniem), to jak wynika z obliczeń redakcji witryny GeekZone, jedna sesja to około 400 bajtów, co daje nam 18 kilobajtów na godzinę, czyli mniej więcej 420KB dziennie. Jak łatwo to obliczyć pod koniec miesiąca wychodzi około 12MB - na same sprawdzanie czy coś nowego nie czeka na nas na serwerze Exchange. Do tego doliczyć trzeba oczywiście koszty związane z odbieraniem i wysyłaniem zaktualizowanych danych i ewentualne zaokrąglanie niewykorzystanych pakietów przez operatorów. Dlatego osoby ostrzące sobie zęby na Direct Push powinny zastanowić się, czy nie wykupić stałego dostępu do Internetu u swojego operatora telefonii komórkowej. Nie pozostaje to bez wpływu na czas pracy palmtopo-telefonu na baterii, który bądź co bądź komunikuje się z serwerem co kilkadziesiąt sekund.

http://pdaclub.pl/view.php?news_id=11547