UWAGA OSZUST!!!!!!

• 194 Odpowiedzi
  • 35250 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
Odp: UWAGA OSZUST!!!!!!
« Odpowiedź #120 dnia: Luty 10, 2008, 23:51:09 »
po kilku próbach umówienia się z policjantem ....nastała cisza...nie wiem czy on jest na urlopie czy jak.... bo mnie teraz nie było w miejscu zamieszkania...a nikt się ze mna nie kontaktował więc nie wiem nic.....papiery podrukowałem ..przygotowałem się na rozmowę i .... NIC :sleepy:

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #121 dnia: Luty 12, 2008, 21:29:42 »
byłem....wczoraj wieczorem na policji ...rozmowa rzeczowa zostawiłem wszystkie wydruki podałem szczegóły .. podpis na zeznaniach.... uścisk dłoni i tyle to trwało....
skuter38 powodzenia :ok: ..wyrwij mu to z gardła

« Odpowiedź #122 dnia: Luty 15, 2008, 08:26:34 »
Próbuję mu to wyrwać jak mogę ( z takiej odległości to ciężko) ale jak na razie to chłoptyś tłumaczy sie tym iż go pobito i ukradziono mu mój telefon. I teraz to chyba ja jestem podejrzany że mu spuściłem wpier........  bo dzisiaj ma przyjść Pan policjant przesłuchać mnie na tą okoliczność. To są już żarty z ich strony.

*

Offline narqotic

• 1852
  • Sprzęt: Samsung i780
« Odpowiedź #123 dnia: Luty 15, 2008, 08:38:24 »
Bardzo ciekawe... A zgłosił ten fakt zaraz po tym jak go okradziono czy dopiero jak zacząłeś dochodzić swoich racji?

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #124 dnia: Luty 15, 2008, 08:39:24 »
Próbuję mu to wyrwać jak mogę ( z takiej odległości to ciężko) ale jak na razie to chłoptyś tłumaczy sie tym iż go pobito i ukradziono mu mój telefon. I teraz to chyba ja jestem podejrzany że mu spuściłem wpier........  bo dzisiaj ma przyjść Pan policjant przesłuchać mnie na tą okoliczność. To są już żarty z ich strony.
..swoją drogą ma tupet dupek...ale przynajmniej ktoś mu ręcznie wytłumaczył....że kraść bezkarnie nie można...

« Odpowiedź #125 dnia: Luty 15, 2008, 08:50:04 »
Bardzo ciekawe... A zgłosił ten fakt zaraz po tym jak go okradziono czy dopiero jak zacząłeś dochodzić swoich racji?

Tak oczywiście zgłosił zaraz po tym jak go dopadła policja i przesłuchiwała. :D A tak na marginesie, przyjmijmy że go napadli ( w co wątpię) to miał iść na policję i powiedzieć  - napadli mnie i ukradli ukradziony przezemnie telefon.  A z drugiej strony może nie jestem jedynym zrobionym w jajo przez niego i ktoś - wziął co uważał na swoje. Podawał nawet markę samochodu jakim przyjechali ci co go napadli ( może tez zna numery ) tylko ja takiego samochodu nie mam i tu jest problem.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #126 dnia: Luty 15, 2008, 09:05:48 »
a chociaż wie jak wyglądasz? Skoro go napadłeś to powinien wiedzieć

« Odpowiedź #127 dnia: Luty 15, 2008, 09:21:31 »
 :D O kurcze muszę poszukać lustra aby sie zobaczyć - może to faktycznie ja.
Napisane: Luty 15, 2008, 09:11:54
A na mnie to chyba jakiś pech wlazł - bo kupiłem sobie kolejny telefon. No słowo kupiłem jest tu za mocne - zapłaciłem za telefon.
Teraz za to pisze maile na które nie ma odpowiedzi, dzwonię pod numer który sie nie zgłasza, pisze poprzez GG w próżnię.
Tylko tym razem mam skan dowodu tego Pana, skan nadania przesyłki ( według mnie podrobiony),  numer konta na które przelałem kasę i całą korespondencje z GG.
Jeszcze troszkę poczekam i tez kierunek komisariat - może dostane kartę stałego klienta  :D
Napisalem do Pana bardzo miłego maila i dałem link do tego postu może sobie poczyta i pojmie że nie  jest sie bezkarnym.

*

Offline narqotic

• 1852
« Odpowiedź #128 dnia: Luty 15, 2008, 10:43:37 »
Po prostu bezczelny typ. Nienawidzę takich ludzi... zresztą można to poznać po tym wątku: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=90664.0 :P

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #129 dnia: Luty 15, 2008, 10:48:37 »
Faktycznie coś Cie ostatnio pech prześladuje.......ale ilu bedziesz miał za to zaprzyjaźnionych policjantów w różnych komisariatach.... :ok:
P.S. Współczuję serdecznie...powodzenia :ok:

*

olmeca

« Odpowiedź #130 dnia: Luty 15, 2008, 12:36:37 »
jazeli koles byl pobity to powinien miec jeszcze kwity z obdukcji

*

Offline narqotic

• 1852
« Odpowiedź #131 dnia: Luty 15, 2008, 12:40:47 »
Pewnie powie że pobili go poduszką i nic nie widać  :P

*

olmeca

« Odpowiedź #132 dnia: Luty 16, 2008, 01:13:36 »
ksiazka telefoniczna po niej nie ma sladow  :E

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #133 dnia: Luty 16, 2008, 23:44:11 »
ksiazka telefoniczna po niej nie ma sladow  :E
ale ty brutalny jesteś  :E na ratownika nie łaska....wyciągasz gościa z wody (metoda stosowana nadal w różnych krajach nawet USA.... oprócz subsaharyjskich :P) tylko jakoś strasznie długo..wszystko ci wyjaśni..opowie między jedną próbą ratunku a drugą.... historię swojego wrednego życia..a ty masz satysfakcję że go ratowałeś...  :smile:
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2008, 23:48:10 wysłana przez januszjur »

*

olmeca

« Odpowiedź #134 dnia: Luty 17, 2008, 21:21:26 »
januszjur zeby bylo wesolo to jestem po ukonczonym pozytywnie szkoleniu ratownikow medycznych :evil:

« Odpowiedź #135 dnia: Luty 17, 2008, 22:23:43 »
Witam z wieczora
Miałem napisać o spotkaniu z panem policjantem. Wiecie toż to parodia on mnie okradł i nim go przesłuchano minęły dwa miesiące od zgłoszenia sprawy policji, a jak już go przesłuchali i wspominał coś iż go napadnięto i go okradziono, ukradli mu telefon ( oczywiście ten który ukradł mi - a mało tego ukradli mu go tego samego dnia co odebrał go z poczty) i wspomniał że może to byłem ja ( taką chyba miał wizję ) to mnie przesłuchali już po tygodniu - to do cholery kto tu jest podejrzany ???
A jakie bzdury naopowiadał tego to pisać nie będę - śledztwo jeszcze trwa. Mówię wam parodia.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #136 dnia: Luty 17, 2008, 22:35:18 »
Współczuję. Mnie ostatnio w szkole jakiś sqrwiel mp4 z plecaka wyjął... jakby było mało to kolegi... ale na szczęście było uszkodzone (rozlany wyświetlacz) więc kumpel to olał... ale jak zobaczę u kogoś słuchawki LG w uszach (jedyna taka w szkole) to chyba zaj****

*

Offline narqotic

• 1852
« Odpowiedź #137 dnia: Luty 18, 2008, 07:47:26 »
Takie już jest polskie prawo... Nawet największy oszust ma tutaj większe prawa od tego, kogo okradł.

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #138 dnia: Luty 18, 2008, 09:40:23 »
Dlatego uważam że najlepsza jest prewencja .... (przed kolejnymi próbami kradzieży należ zabezpieczyć sprawcę w postaci urlopu L4 na połamane paluchy...3 miesiące jedzenie ciekich zupek przez rurkę spowodowane brakiem możliwości utrzymania łyżki) 10X zastanowi się później czy warto....
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2008, 11:52:25 wysłana przez januszjur »

*

Offline narqotic

• 1852
« Odpowiedź #139 dnia: Luty 18, 2008, 09:54:14 »
W zasadzie to nawet jeśli to prawda z tym że go okradli to i tak jest złodziejem, bo zawarł umowę i się z niej nie wywiązał. Poza tym ściemniał że wysłał mio, po czym sprzedał go komuś innemu tak więc jego wina jest ewidentna.
Teraz tylko pozostaje czekać na to co powie w tej sprawie policja, a jeśli się na to wypną to pozostaje tylko sprawa cywilna w sądzie.
Osobiście mam nadzieję że w końcu go załatwią. Na pewno nie pójdzie za to siedzieć, ale przynajmniej założą mu kartotekę.

*

Offline kangur_kolczasty

• *
  • 64
  • Sprzęt: MIO A701
« Odpowiedź #140 dnia: Luty 23, 2008, 23:48:43 »
...i jak tu nie stosować samosądów??? Ja bym chyba kolesia zaj... jakbym go dorwał w swoje łapki... K...wa, nienawidzę złodziejstwa...

*

Offline RybA™

• Ekspert Dell
  • 920
  • The Chosen One
    • Moje Portfolio
  • Sprzęt: Samsung S4, Dell Axim x50v & x51v, Nexus 7" 2012
« Odpowiedź #141 dnia: Luty 25, 2008, 00:08:41 »
Panowie... Napisaliście wiele postów a'propos tego 'pobicia' lecz dopatrzyłem się wśród nich tylko jednej słusznej wypowiedzi autorstwa Olmenca'y.

Skoro koleś twierdzi, że został pobity i obrabowany, to dlaczego sprawę zgłosił dopiero teraz? To po primo. Zaś secundo, to aby to miało jakiekolwiek znaczenie koleś musi mieć dokumenty lekarskie na to.
Ten kto walczy z potworami winien uważać by nie stać się jednym z nich
Fryderyk Nietzsche.

*

Offline Dr2

• *
  • 81
  • Sprzęt: Loox n560, mio P550
« Odpowiedź #142 dnia: Luty 25, 2008, 14:19:20 »
No a po 3 to co jego pobicie ma do tego, ze sie nie wywiazal z umowy? :O

*

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
« Odpowiedź #143 dnia: Luty 25, 2008, 15:32:59 »
To że twierdzi że pobił go kolega skuter38?

*

Offline kamillo-s

• 436
  • jakie to proste, a jednak skąplikowane
  • Sprzęt: spv m1000, s110, s100, mio a701, wallaby, himalaya
« Odpowiedź #144 dnia: Luty 25, 2008, 19:21:16 »
Siemma.
Przeczytałem cały wątek i przyznam się ,że historia nadaje się na scenariusz do filmu - wątek mnie pochłonął  :) .
Natomiast to co chce powiedzieć : koledzy nie brońmy oszustów i złodziei, bo ktoś mógł by pomyśleć ,że zrobili byście tak samo jak ten szmaciarz z allegro.
Pomagajmy raczej jak możemy ofierze ale nie szukajmy wytłumaczenia na jego ohydny czyn.
To sąd powinien wymierzyć mu karę, ale na pewno (mniejszą czy większą) karę powinien otrzymać.
Trzymajmy sie razem  :ok:
Pozdro i powodzenia w dochodzeniu swoich spraw.
Nowe nie znaczy lepsze

« Odpowiedź #145 dnia: Luty 26, 2008, 13:59:53 »
Witam
Rozmawiałem z aspirantem który prowadzi tą sprawę, to czeka tylko jak wrócą do niego protokoły przesłuchania mnie i kieruje sprawę do prokuratury o wszczęcie postępowania karnego. To może jednego złodzieja będzie mniej - mam bynajmniej taką nadzieję.
Teraz walczę z drugi tylko że z forum matrax-a - ale już tez mam to zgłoszone na policje. Tępić złodziei jak tylko sie da.

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #146 dnia: Luty 29, 2008, 09:21:38 »
Skuter38
Śledze wątek od początku, nie odpuszczaj!
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

« Odpowiedź #147 dnia: Marzec 06, 2008, 17:12:02 »
coś wiadomo, jak sprawa, etc?

i co z tobą januszjur ? bo ciebie jakby nie patrzeć też oszukał

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #148 dnia: Marzec 06, 2008, 20:53:02 »
nie mnie tylko mojego brata który wkońcu otrzymał Mio ale bez AutoMapy ..pieprzyć AM... trudno udało się tel. odzyskac......złożyłem zeznania na policji na i czekam na finał

*

• 6211
« Odpowiedź #149 dnia: Kwiecień 07, 2008, 18:16:11 »
I jak sprawa?