Blackberry 8100

• 19 Odpowiedzi
  • 6511 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
Blackberry 8100
« dnia: Listopad 23, 2008, 14:42:30 »
W nocy został mi skradziony w Katowicach telefon Blackberry 8100, oczywiście z kartą SIM i wszystkimi kontaktami ( :( ) nie zabezpieczonymi. Kartę już zablokowałem, dziś idę na policję. Jeśli ktoś widziałby podejrzane aukcje z tym modelem (z uszkodzoną tylnią klapką i slotem na kartę SIM; telefon dość zarysowany), proszę o info na PW.

*

Offline Jamirq

• 640
    • http://www.jamirq.com
  • Sprzęt: bylo minelo
Odp: Blackberry 8100
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 24, 2008, 11:35:39 »
W jakims klubie czy z reki wyrwali?

*

Offline Czarnoksiężnik z krainy Oz.

• *
  • 455
  • Aka KrzysztofBe.
  • Sprzęt: Srebrny xD
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 24, 2008, 11:54:53 »
Bat - Nie martw się,wcześniej czy póżniej na allegro wypłynie  :ok: Dodaj tylko dział BB do obserwowanych..

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 24, 2008, 21:55:08 »
W klubie (eh, pieprzone kieszenie jeansów - muszę jednak nosić bojówki i kieszenie na zapięcie lub przypinać do paska :sleepy: ). Jestem praktycznie pewny, że telefon sam by mi nie wypadł, bo zawsze macam się po kieszeniach, no ale nie wiadomo... :( Żeby nie było to byłem w stanie pełni świadomym :)

BB obserwuję.

Kurcze zapomniałem dzwonić do klubu, czy coś znaleźli, ale pewnie to by dużo nie pomogło.

Ogólnie byłem dziś na policji, przewalona sprawa, bo nie mam dowodu zakupu (z Allegro nie dostałem - gwarancja była na podstawie dat zakupu), mam pudło i wszystko, razem z IMEI, no kurcze full zestaw + akcesoria, ale nie mam paragonu. Policja swoją drogą bardzo niemiła - ochrzaniła mnie, że dopiero dziś zglosiłem kradzież, a przecież wczoraj byłem na posterunku to był zamknięty... I jakieś wałki wymyślają, tak jakby im się nie chciało. Operator mówi, że pudełko wystarczy, ale oni chcą wycenić telefon (nie wiem po co - przecież chcę tylko zaświadczenie do blokady numeru IMEI...).

Co mam zrobić w takiej sytuacji? Przez to nie mogę dojść do operatora by dali mi nową kartę, a numer mam super ważny i nie mam jak się z ludźmi kontaktować :( W ogóle ile czeka się na nową kartę?

Przewalone, jestem w ... no :)

Dzięki panowie.

*

Offline narqotic

• 1852
  • Sprzęt: Samsung i780
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 24, 2008, 22:07:02 »
No i będą wymyślać wałki, bo przecież jeśli nie złapią złodzieja to będą mieli gorsze statystyki, a jeśli nie ma zgłoszenia to nie ma też przestępstwa i statystyki idą w górę.
Kłóć się z nimi ile się da. Ja kiedyś zgłosiłem uszkodzenie samochodu, chociaż nie miałem AC. Na posterunku tylko pytali po co ja to w ogóle zgłaszam skoro nie mam ubezpieczenia, bo oni i tak gościa nie znajdą, więc powiedziałem że dla zasady. Po 2 tygodniach dostałem wezwanie do sądu jako świadek - złapali kolesia.

*

Offline zajac

• 742
  • Sprzęt: SGS III Black
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 24, 2008, 22:21:03 »
Ja wlasnie jestem na etapie oczekiwania na jednego BB (nie 8100) i jestem w miare na bierzaco z aukcjami bo szukam 8700 jak tylko cos podejrzanego zobacze to napewno dam Ci znac...

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 25, 2008, 17:37:48 »
Dzięki wielkie :)

Jutro znów pójdę na posterunek, mam nadzieję, że będzie otwarte w mojej wsi, a jak nie to prosto na Katowice z pudełkiem. Dowód wpłaty nie wiem czy dostanę - czekam na maila od sprzedawcy.

Ten BB ma znaki szczególne, no i nie ma brandowanego logo, więc łatwiej będzie go tak wytropić.
Napisane: Listopad 25, 2008, 00:00:49
Blackberry oprócz unikalnego IMEI ma także unikalny numer PIN oraz adres MAC. Jeśli ktoś będzie widział podejrzane aukcje to mogę podesłać te dane na PW.

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 25, 2008, 22:02:00 »
Przez to nie mogę dojść do operatora by dali mi nową kartę, a numer mam super ważny i nie mam jak się z ludźmi kontaktować :( W ogóle ile czeka się na nową kartę?

Robi się tak. Dzwonisz do operatora i mówisz że ZAGUBIŁEŚ kartę sim. Na drugi dzień dostajesz duplikat (ba, ja czekałem dwa dni, mój ojciec dwie godziny), w plusie 60zł, a stara karta zostaje zablokowana.
Dopiero wtedy możesz spokojnie zgłosić kradzież na policji, operator z piosenki jest już wyłączony.

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 25, 2008, 22:19:33 »
Nie daj się zbyć. Do zgłoszenia kradzieży nie jest potrzebny dowód zakupu. Najważniejszy jest nr IMEI telefonu. Posterunkowemu nie chciało się robić i wcisnął ci kit. Policja musi przyjąć twoje zgłoszenie, a jak ktoś odmówi to zapytaj się co na to Komenda Wojewódzka . Gwarantuję ci, że policjanta nagle oświeci.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 28, 2008, 17:09:26 »
Konradwan co Ty gadasz? Za zgubienie się płaci, za kradzież nie... do tego było potrzebne zaświadczenie, które dziś otrzymałem - odwiedziłem kilka posterunków i w końcu trafiłem na miłych i chętnych do współpracy, na prawdę fajnie obgadaliśmy całą sprawę i super mnie obsłużyli (pozdrowienia Tarnowskie Góry!). Powinienem jeszcze dziś mieć kartę i zablokowany IMEI ;)
Napisane: Listopad 26, 2008, 20:02:14
Karta nowa będzie jutro, ma być za free  B)
Napisane: Listopad 26, 2008, 22:05:07
Jak wygląda sprawa z blokadą IMEI? Telefon nie był kupowany w Plusie i operator nie chce mi zablokować IMEI (akurat to by była mocna strona, bo nie ma w Polsce serwisów zmieniających IMEI w BB) :-? Jestem od przynajmniej 7 lat w Plusie, a oni mnie chcą zrobić w konia, bo używałem innego telefonu niż ich (a w umowie i tak miałem wymieniony na jeden z ich oferty...). Co teraz zrobić - mają obowiązek blokady IMEI, czy jednak nie?

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 30, 2008, 17:22:15 »
powiedz, ze jak tak sie sprawy maja to to jest twoj ostatni rok w tej sieci, moze posutkuje. wiele rzeczy w plusie da sie zalatwic "na odchodzenie do innej sieci" :)

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 01, 2008, 16:37:40 »
Tak zrobię, bo to będzie prawda - teraz w grudniu kończy mi się abonament, a w Plusie ma telefony pół mojej rodzinki ;)

*

Offline Progressive

• 251
  • Heavy Reggae!
  • Sprzęt: HP iPAQ 214; iPad2; Milestone; iPhone 4S
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 18, 2008, 10:25:35 »
Przeglądając dziś forum i allegro natrafiłem na pewną aukcję, nie wiem czy Twoja tylna klapka w Blackberrym była aż tak uszkodzona, zawsze jednak warto sprawdzić.

http://allegro.pl/item508301233_blackberry_8100_pl_menu_i_bez_simlocka.html

Nie chciałem zaśmiecać już wątka, ale niestety na PW nie mogłem napisać, pojawiał się jakiś błąd.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 17, 2009, 16:45:25 »
Cholera, dopiero teraz zobaczyłem odpowiedź :( To chyba po ptokach o ile to była ta aukcja :(

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 17, 2009, 19:43:43 »
Cholera, dopiero teraz zobaczyłem odpowiedź :( To chyba po ptokach o ile to była ta aukcja :(
"Chcesz uzyskać dane usuniętej oferty sprzedaży, np. numer, listę Kontrahentów? Skontaktuj się z nami za pomocą formularza, wybierając w nim Jestem Kupującym lub Jestem Sprzedającym > Inne pytanie lub problem. "

sprobuj, moze to cos da... sprawdzic zawsze mozna.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 17, 2009, 20:56:50 »
Nie mam konta na Allegro :( Wymagane przy formularzu.

« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 18, 2009, 18:55:54 »
taka była treść aukcji jesli nie widziałeś

"Witam.Mam do zaoferowania tel. BlackBerry 8100. Telefon 100% sprawny.Blokada simlock zdjęta dzięki turbo sim,którą dołączam do telefonu.Posiada polskie menu,kartę 128mb.

Jedyną malutką wadą jest przełamana tylnia klapka od baterii,widoczna na zdjęciach.Pozostała część klapki trzyma się dobrze w kieszeni,bateria nie ma prawa wypaść.Stan obudowy z przodu jest ok.Do telefonu dołączam także ładowarkę oraz kabel usb.W razie pytań tel. kont.######### lub gg 11795204.Pozdrawiam

Jeśli mają Państwo propozycję cenowe to prosze pisać bo zależy mi na czasie.
"
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 19, 2009, 13:39:57 »
Przełamana tylna klapka - jeśli była przełamana w pół to nie moja, ale kto wie czy to nie celowy zabieg :mysli:

Najlepiej trzeba by sprawdzić IMEI (nie da się zmienić w tych telefonach).

*

Offline dameon

• **
  • 187
  • Sprzęt: iPhone 4S 32GB White
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 27, 2009, 21:05:35 »

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 28, 2009, 21:20:42 »
Fajna stronka - nie ma jednak wszystkich fotek, a sprzedawca już nie ma tego telefonu.
Napisane: Wrzesień 28, 2009, 21:17:48
Sprzedawca to jakiś szczeniak, ani dzień dobry ani nic, 0 kontaktu :mysli: W opisach ma też dziwnie tanie sprzęty, ciekawe skąd on to bierze...