Problem z SIM LOCK-iem

• 4 Odpowiedzi
  • 2523 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z SIM LOCK-iem
« dnia: Październik 31, 2008, 09:48:46 »
Witam
Stałem się szczęśliwym posiadaczem HTC SHIFT-a no i już nie jestem taki szczęśliwy, nie mogę zdjąć sim lock-a, pomimo  kupionego  zdalnego  kodu , MOŻE MACIE JAKIŚ INNY SPOSÓB, dodam że kupiłem  z Anglii siec Orange. Z góry wielkie Dzięki za pomoc
Pozdrawiam

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
  • Sprzęt: Galaxy S  & Nokia E71
Odp: Problem z SIM LOCK-iem
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 01, 2008, 11:50:03 »
Witaj wśród userów Shifta! Tak naprawdę to nawet nie wiedziałem że są w sprzedaży egzemplarze z simlockiem i co gorsza tym bardziej nie słyszałem i nie widziałem nigdzie opisu jak skutecznie pozbyć się tej paskudnej blokady  :S Może inni coś wiedzą na ten temat?

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 04, 2008, 12:02:09 »
Dzięki za zainteresowanie,
na przyszłość jak ktoś będzie kupował z zagranicy musi na to uważać , ponieważ sami sprzedawcy nie wiedza o tym,
w każdym bądź razie problem rozwiązany. Tylko nasi specjaliści potrafią cuda czynić.
Pozdrawiam

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
  • Sprzęt: Galaxy S  & Nokia E71
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 05, 2008, 19:12:46 »
Dzięki za zainteresowanie,
na przyszłość jak ktoś będzie kupował z zagranicy musi na to uważać , ponieważ sami sprzedawcy nie wiedza o tym,
w każdym bądź razie problem rozwiązany. Tylko nasi specjaliści potrafią cuda czynić.
Pozdrawiam

A z ciekawości: możesz zdradzić w jaki sposób pozbyłeś się simlocka? :)

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 15, 2008, 22:54:46 »
W brew pozorom okazało się to bardzo proste, ponieważ kupiłem zdalny kod "niby miał byc od producenta" niestety nie działał . Zapomniałem że mam kolegę magika, zrobił mi specjalną płytkę pod kartę i po problemie, modem działa. W razie problemów mogę ze spokojnm sumieniem polecić.