HTC Shift ( instrukcja obsługi + Service manual)

• 24 Odpowiedzi
  • 10886 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
HTC Shift ( instrukcja obsługi + Service manual)
« dnia: Luty 10, 2008, 01:04:08 »
Ponieważ wciąż nie mamy kącika dla urzadzeń typu UMPC - a chyba czas będzie niedługo dla urządzenia z HTC  Shift  ( bo jest to połaczenie UMPC z PDA) - dlatego też tu umieszczam ten wątek .
Wrzuciłem manual do HTC Shift [EN]  tu : ftp://xdaupload@ftp.xda-developers.com/Upload/HTCShift_manual.pdf

Polecam zapoznanie się - duzo ciekawych informacji  . Jesli cena bedzie interesująca ( a zapowiada się w okolicach 900 Eurasków bez umowy i znacznie taniej z umową i simlockiem u jednego z naszych operatorów  - to może stać się niezłym zakupem .
Service manual : http://mikechannon.net/PDF%20Manuals/HTC_CLIO_SM_A05_(GENERIC)_08_Apr.pdf
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2008, 23:41:24 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »
potrzebna zgoda

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Odp: HTC Shift ( instrukcja obsługi )
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 10, 2008, 01:09:37 »
jas_pik Twój link nie bangla, a poza tym może .... przyklej się do Pocket PC z telefonem - ogólnie ???
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

• 7793
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 10, 2008, 01:52:37 »
Poprawiam( może teraz zadziała) : ftp://xdaupload@ftp.xda-developers.com/Upload/HTCShift_manual.pdf
lub  http://rapidshare.com/files/90533753/HTCShift_manual.pdf

Niestety nie bardzo pasuje do działu  Pocket PC z telefonem - ogólnie     a to dlatego że nie działają w nim funkcje telefoniczne  :)) - jedynie transmisja danych i SMS/MMS
Oczywiście można go wykorzystywać do rozmów głosowych ale tylko SKYPE/SIP
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 10, 2008, 11:24:58 »
Shift jest juz dostepny a cena jego to 4250zł!! Pierwsza dostawa 29 luty.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 13, 2008, 11:23:47 »
Shift jest juz dostepny a cena jego to 4250zł!! Pierwsza dostawa 29 luty.

Za ta cene to juz wole kupic MacBooka :)
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 15, 2008, 10:22:28 »
OleYek proszę mi uwierzyć ale żaden MacBook (mimo iż jestem fanem Mac'owek) nie zastąpi takiego urządzenia. Urządzenie jest na tyle genialne iż nie ma sobie równych.  Poza tym to jest cena dla członków PDA Clubu a przewidywana w sprzedaży to 4600 zł! System Vista wbrew pozorom pięknie śmiga i naprawdę to urządzenie jest warte każdej wydanej złotówki. Czekam teraz na dostawe finalnych urządzeń gdyż tylko testowe miałem do swojej dyspozycji.

Pozdrawiam

*

• 7793
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 26, 2008, 22:03:03 »
NA to na zywo zdjęcie - oraz porównanie z Athenka - i kto tu mówi że Athenka jest duża :)

potrzebna zgoda

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 26, 2008, 22:42:15 »
a tutaj porowanie HTC SHIFT do HTC Polaris -
Napisane: Luty 26, 2008, 22:25:48
OleYek proszę mi uwierzyć ale żaden MacBook (mimo iż jestem fanem Mac'owek) nie zastąpi takiego urządzenia. Urządzenie jest na tyle genialne iż nie ma sobie równych.  Poza tym to jest cena dla członków PDA Clubu a przewidywana w sprzedaży to 4600 zł! System Vista wbrew pozorom pięknie śmiga i naprawdę to urządzenie jest warte każdej wydanej złotówki. Czekam teraz na dostawe finalnych urządzeń gdyż tylko testowe miałem do swojej dyspozycji.

a fujjjj, jaka paskudna pseudoreklama i jednoczesnie zero rzeczowosci lub chociaz grosza obiektywizmu :evil:

warte kazdej zlotowki ?! - uffff, dostal do testow (czyli nie wydal ani jednej złotówki), probuje chlopak sprzedac, ile to On sie musi napracowac zeby kogos przekonac zeby to kupil w tak horrendalnej cenie .... 
urzadzenie jest genialne ?  - a ja myslalem ze AI tych zabawek jest bliskie zeru, do genialnosci raczej mu duzo brakuje lub wrecz bardzo duzo
nie ma sobie rownych ? ........
System Vista wbrew pozorom pięknie śmiga ? ..........

sam kwiatki, a w rzeczywistosci .... ble ble ble .....  :E
dobrze ze mamy chociaz jakies bardziej zobiektywizowane opinie na forach zagranicznych o tej "zabawce"
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 18, 2008, 23:11:17 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 27, 2008, 00:19:24 »

*

• 7793
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 27, 2008, 01:06:03 »
Gdy wrzucałem na rapida i ftp nie była jeszcze dostępna na stronie htc ( a takie informacje watro czasami mieć wcześniej ) nieprawdaż ?
potrzebna zgoda

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 27, 2008, 01:28:30 »
Gdy wrzucałem na rapida i ftp nie była jeszcze dostępna na stronie htc ( a takie informacje watro czasami mieć wcześniej ) nieprawdaż ?

Jas, to nie bylo do Ciebie przecie .... lub przeciw Tobie  :wink:

BTW czy rozwiazales kwestie tego dodatkowego docka do Atheny, tj czy juz kupiles (i czy ona ladowal dodatkowa baterie) ? 

*

Offline Saintraziel

• **
  • 101
  • Sprzęt: Note2, HTC ONE, Asus TF300TG
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 21, 2008, 10:18:38 »

a fujjjj, jaka paskudna pseudoreklama i jednoczesnie zero rzeczowosci lub chociaz grosza obiektywizmu :evil:

warte kazdej zlotowki ?! - uffff, dostal do testow (czyli nie wydal ani jednej złotówki), probuje chlopak sprzedac, ile to On sie musi napracowac zeby kogos przekonac zeby to kupil w tak horrendalnej cenie .... 
urzadzenie jest genialne ?  - a ja myslalem ze AI tych zabawek jest bliskie zeru, do genialnosci raczej mu duzo brakuje lub wrecz bardzo duzo

dobrze ze mamy chociaz jakies bardziej zobiektywizowane opinie na forach zagranicznych o tej "zabawce"

wbrew pozorom wiele z tego co napisał jest prawdą :] vista smiga bezproblemowo i bezlagowo(nawet z aero które niestety na takim małym ekranie duuuuzo traci) po kilku standardowych tweakach z normalnego pc (oczywiście nie jest to sprzet do grania - ale do pracy biurowej spisuje sie idealnie) :] urzadzenie jest wygodne  a wbudowana klawiaturka spisuje sie miodzio :] osobiscie wyłozyłem 4500 i uważam że było warto :] brakuje mi tylko jednego dodatkowego portu na usb :/ no i dostepu do BT z poziomu Winmo ale mam nadzieje że i ta przeszkoda niedługo zniknie :]
generalnie spowolnienie wyjetego z pudełka shifta nie wynika z tego ze jest za słaby tylko dlatego że ma wpakowana najbardziej zamulająca wersje visty jaka wyszła - jak sie powyłacza wszystkie głupawe usługi z których normalny uzytkownik nie korzysta jest wszystko w porządku. jak tylko bedzie dostepny komplet sterowników to przenosze sie na home premium:]

orientuje sie ktos może jak wyglada sprawa z uchwytami samochodowymi?? sa juz jakies czy jeszcze nie??
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2008, 10:21:11 wysłana przez Saintraziel »

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 21, 2008, 11:05:06 »

orientuje sie ktos może jak wyglada sprawa z uchwytami samochodowymi?? sa juz jakies czy jeszcze nie??

napewno cos bedzie mozna dopasowac z tych robionych AKTUALNIE do umpc ... ale zeby kupic cos sensownego to i tak pozostaje tylko zagranica
problemem bedzie raczej to ze SHIFT nie ma wyraznego klik przy zamknieciu czy otwarciu, nie za zatrzasku ... a to bedzie powodowac iz uchwyt musi byc kupiony bardzo konkretny tzn spelniajacy wymogi zeby nie bylo mozliwosci ruszania sie dwoch czesci ..... 

co do reszty ... to mialem bardzo mieszane uczucia, bo:
- klawisze za miekkie ... za lekko chodzily i tj nie chodzily tylko gora - dol przy przyciskaniu ale tez lekko na boki (dziwne uczucie)
- dolnia / spodnia czesc lekko za wysoka .... na pisanie (niemal jak w normalnym laptopie .... juz niemal tesknie za portege r100)
- czas stary visty .... za dlugi
- dzialania piorkim po ekranie .... efekt byl tj nie byl dobrze skalibrowany, mimo podjetej proby .... po chwili znowu bylo to samo  :grin:
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2008, 21:41:17 wysłana przez andy_bez_wandy »

*

Offline skerdeJ

• 745
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 24, 2008, 15:41:02 »
ja w kwietniu kupuję tego Htc Shi(f)ta ,wypadało by już zrobić na forum pod-dział o nim
.

*

Offline Saintraziel

• **
  • 101
  • Sprzęt: Note2, HTC ONE, Asus TF300TG
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 07, 2008, 19:26:04 »
dla zainteresowanych jest już możliwa zmiana języka w viście na pl :)
http://froggie.sk/
przetestowałem i działa bezproblemowe zarówno z jak i bez SP1

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
  • Sprzęt: Galaxy S  & Nokia E71
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 18, 2008, 22:31:28 »
Ja też bede brał Shifta, ale dopiero gdzies po wakacjach. Czekam az cena jeszcze troche stopnieje (obecnie 3700 PLN Z VAT). Mialem na testy to urządzenie  ibyłem bardzo zadowolony z niego. Pozdrawiam userow Shifcika  :ok:

*

Offline martola

• *
  • 86
    • Sklep modelarski Martola
  • Sprzęt: Samsung Note, Galaxy III, HTC Titan
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 16, 2008, 13:56:35 »
Spróbuj ustrzelić na allegro za 2500 bo się pokazują.
pozdrawiam
Daniel

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 22, 2008, 11:47:29 »
Spróbuj ustrzelić na allegro za 2500 bo się pokazują.
pozdrawiam

tyle tylo ze one sa bez jakiejkolwiek gwarancji o ile pytalem w kilku przypadkach .... co raczej nie nastraja zbyt optymistycznie do zakupu  :P

*

Offline martola

• *
  • 86
    • Sklep modelarski Martola
  • Sprzęt: Samsung Note, Galaxy III, HTC Titan
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 22, 2008, 14:35:15 »
Jest gwarancja sprzedawcy. Więc jeśli firma nie padnie to gwarancja jest. To jak z kadłubkami notków.

pozdrawiam
Daniel

*

Offline andree

• **
  • 104
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 23, 2008, 10:38:20 »
Jak długo działa Shift na baterii?

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 23, 2008, 14:25:25 »
Jak długo działa Shift na baterii?

pytanie powinno byc .... jak dlugo dziala na baterii  :P

= jako pda (wm60) - 2-3 dni
= jako laptop (vista) - 2h

Napisane: Sierpień 23, 2008, 14:24:08
Jest gwarancja sprzedawcy. Więc jeśli firma nie padnie to gwarancja jest. To jak z kadłubkami notków.

fakt, nie zauwazylem nowych przecen jakie pojawily sie ostatnimi czasy ....  :P

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
  • Sprzęt: Galaxy S  & Nokia E71
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 23, 2008, 19:18:52 »
A mi Shift na WinMobile działa spokojnie 5-6 dni bez ładowania. Natomiast na Vista przy normalnej pracy (poczta, internet, word) czas maksymalny jaki udało mi się osiągnąć to 2,5 godz.  :)

*

• 7793
potrzebna zgoda

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 19, 2009, 13:52:18 »

pozdrawiam

jak to jest z uznaniem gwarancji w Polsce ?
masz produkt bez faktury zakupu (zaginela)
jakis tam serwis HTC w Warszawie twierdzi, ze bez rachunku nie przyjmie do naprawy gwarancyjnej
z drugiej strony podobno produkt mozna zarejestrowac na stronie producenta i jezeli odpowiedni czas nie minal, gwarancja jeszcze jest wazna
czy to prawda i co dalej ?

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 19, 2009, 16:11:15 »

pozdrawiam

jak to jest z uznaniem gwarancji w Polsce ?
masz produkt bez faktury zakupu (zaginela)
jakis tam serwis HTC w Warszawie twierdzi, ze bez rachunku nie przyjmie do naprawy gwarancyjnej
z drugiej strony podobno produkt mozna zarejestrowac na stronie producenta i jezeli odpowiedni czas nie minal, gwarancja jeszcze jest wazna
czy to prawda i co dalej ?

1. powinna byc karta gwarancyjna .. regulamin dotyczacy kwestii co i jak
2. jesli zaginela to dla mnie zawsze jest dziwne .. bo w ciagu 5 lub wiecej lat powinno sie moc lub jest obowiazek wystawienia duplikatu FV
3. jaka sa regulacje HTC Poland nt. gwarancji w PL
4. federacja konsumentow ....

po zapytaniu w punkatach 1-4 bedziesz wiedzial co i w jakim zakresie dotyczy Ciebie
zaczalbym od federacji