zwiechy Omni po zapakowaniu pamieci do okolo 6Gb

• 6 Odpowiedzi
  • 896 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
zwiechy Omni po zapakowaniu pamieci do okolo 6Gb
« dnia: Kwiecień 27, 2009, 20:22:08 »
Moja Omnia, na Rom-ie J1 dzialala super, SR musialem robic srednio 1-2/tydzien. W najblizszych dniach czeka mnie dlugi lot, wiec postanowilem wykorzystac ja jako odtwarzacz MP3 i z wlasnych plyt CD zrobilem okolo 5,5Gb muzyki, wszystko to wrzucilem do MOJEJ PAMIECI i sie zaczelo... tzn. ekran dotykowy odmawia posluszenstwa, alarm raz dziala, raz nie. Odtwarzacz MP3 dziala ok. Zwiechy ewidentnie zwiazane z zainstalowanymi plikami muzycznymi. Konwersje CD na MP3 robilem w Nero. Z zmian to jeszcze odpalilem pierwszy raz radio i zapamietalem kilka stacji.
Czy ma ktos pomysl co zrobic. Na MOJEJ PAMIECI mam jeszcze prawie 2Gb wolnego miejsca.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2009, 20:26:20 wysłana przez antonib »

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: zwiechy Omni po zapakowaniu pamieci do okolo 6Gb
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 27, 2009, 20:42:43 »
no cóż, może ten ROM ma z tym problemy
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 27, 2009, 22:06:50 »
Moja Omnia, na Rom-ie J1 dzialala super, SR musialem robic srednio 1-2/tydzien. W najblizszych dniach czeka mnie dlugi lot, wiec postanowilem wykorzystac ja jako odtwarzacz MP3 i z wlasnych plyt CD zrobilem okolo 5,5Gb muzyki, wszystko to wrzucilem do MOJEJ PAMIECI i sie zaczelo... tzn. ekran dotykowy odmawia posluszenstwa, alarm raz dziala, raz nie. Odtwarzacz MP3 dziala ok. Zwiechy ewidentnie zwiazane z zainstalowanymi plikami muzycznymi. Konwersje CD na MP3 robilem w Nero. Z zmian to jeszcze odpalilem pierwszy raz radio i zapamietalem kilka stacji.
Czy ma ktos pomysl co zrobic. Na MOJEJ PAMIECI mam jeszcze prawie 2Gb wolnego miejsca.

nigdy nie mialem takich problemow a z 16 GB mam wolne zaledwie 2 i to na roznych ROM-ach, obecnie estuje sobie WM 6.5 i tez bez problemow, sprobuj HR, a jesli nie pomoze to nowy ROM
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline antonib

• 423
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2009, 00:07:06 »
no cóż, może ten ROM ma z tym problemy
Ale ROM SAHJ1 to chyba jeden z bardziej trafionych ROMow... Mialem troche przerwy w czytaniu Forum, ale o ile dobrze pamietam to kilku doswiadczonych kolegow wracalo na SAHJ1 z nowszych ROMow. Do wyjazdu ma 4 dni...musze poczytac o nowych dostepnych ROMach i opiniach na ich temat.
Napisane: Kwiecień 28, 2009, 00:05:47

nigdy nie mialem takich problemow a z 16 GB mam wolne zaledwie 2 i to na roznych ROM-ach, obecnie estuje sobie WM 6.5 i tez bez problemow, sprobuj HR, a jesli nie pomoze to nowy ROM
Jaki ROM proponujesz?

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:33:10 »
imo walnięta kość.

Jak hadreset nie zadziała to raczej hardware.
REGULAMIN !!

*

Offline Yoda1313

• 22
  • Sprzęt: MIO A701
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 29, 2009, 21:31:38 »
Witam

Przy tych 5,5 Gb weszło pewnie sporo plików? Może przyczyną jest zbyt wielka ilość plików w jednym katalogu - nie wszystkie systemy lubią setki plików w jednym katalogu... oraz niekiedy długich nazw plików...

Pewnie nie to jest przyczyna problemów ale tak mi to przyszło do głowy...

Pozdrawiam

*

Offline antonib

• 423
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 29, 2009, 22:51:39 »
Witam

Przy tych 5,5 Gb weszło pewnie sporo plików? Może przyczyną jest zbyt wielka ilość plików w jednym katalogu - nie wszystkie systemy lubią setki plików w jednym katalogu... oraz niekiedy długich nazw plików...

Pewnie nie to jest przyczyna problemów ale tak mi to przyszło do głowy...

Pozdrawiam
No NIE - jedna plyta - jeden folder. Ale dziekuje za probe pomocy.
Problem nadal jest, ale nie mam juz czasu na HR, a poza tym jak sie zdecyduje, to musze poczytac czy nie zmienic ROM-u /J1/ na jakis nowszy, tylko ten jest chyba dosc dobry.