Kontakty - znikające kontakty w pamięci telefonu i karcie sim

• 37 Odpowiedzi
  • 27560 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
Odp: Kontakty - znikające kontakty w pamięci telefonu i karcie sim
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 30, 2009, 15:29:37 »
kontakty miałam na pda. nie łudzę się, że wrócą samoczynnie i wstukuję wszystko od nowa już od 2h... :mad:

Jak wprowadzisz to odrazu skopiuj wszystko na karte SIM. Ja tak mam i problemow zadnych nie mam.

*

Offline P10TR3K

• 404
  • Sprzęt: Lumia 800 / GT-S5360 / A810
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 30, 2009, 15:35:22 »
Jak wprowadzisz to odrazu skopiuj wszystko na karte SIM. Ja tak mam i problemow zadnych nie mam.

...nawet sobie nie wyobrażacie ile to roboty: adresy, e-maile, telefony, zdjęcie, mp3... tak miałam wszystko ładnie poukładane

Na SIM nie zapiszesz adresów, adresów e-mail itp. pozostaje PIMBackup...  :sleepy:

« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 21, 2009, 21:05:12 »
Witam,

Szukalem w necie i na forum jednak bezskutecznie w zwiazku z czym prosze Was o pomoc. Moj problem polega na tym, iz odstatnio wymienilem stara karte jeszcze za czasow Idei na nowa Orange 3G. Od tego momentu nie moge czytac ani zapisywac kontaktow na karcie SIM (w tym celu glownie wymienialem bo nowa karta jest pojemniejsza i nie obcina nazw). Wchodzac z glownego ekranu poprzez "kontakty" w lewym dolnym program caly czas czyta (4 kolorowe kolko) i nic z tego nie wychodzi. Wchodzac przez drugie "kontakty" z menu start proboje dodac nowy ale nie ma miejsca na nazwe a wpisujac tylko sam nr tel dostaje komunikat o bledzie.

Dodam ze na zwyklych tel (k750i, Nokia prosta) wszystko smiga ok i zapisuje wiec to nie wina karty. Czy ktos spotkal sie moze z takim problemem? Bardzo prosze o pomoc.

Z gory dziekuje.

Pozdrawiam
PA

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 26, 2009, 04:57:53 »
A ROM Omni zgodny z operatorem ?

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 26, 2009, 10:03:11 »
ja bym szukal  rozwiazania  w tym ze  byc moze masz jakas aplikacje wgrana do telefonu ktora ukrywa kontakty sim ?

byc moze wgrales rom z defiultowo ustawionym wylaczeniem kontaktow w rejestrze ?
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 30, 2009, 13:52:09 »
perla: soft Omni jest jak najbardziej zgodny z softem operatora. zadnych dodatkowych programow nie mam wgranych. zrobilem nawet hard reset i dalej to samo... jakies rady ?

Dodam ze wgralem swiezy ROM SAHJ3 i dalej ten sam problem wystepuje.

Sprawa sie rozwiazala. Okazalo sie ze karta SIM byla uszkodzona. Po wymianie karty po raz kolejny z rzedu wszystko dziala poprawnie. Moze to info sie kiedys komus przyda.

Dziekuje za zainteresowanie i pomoc.
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2009, 14:15:01 wysłana przez javman »

*

Offline bercikw

• 7
  • Sprzęt: Samsung i900
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 07, 2009, 14:48:51 »
Witam
Posiadam OMNIE od sierpnia zeszłego roku. Kupiłem ją w Singapurze. Do tej pory wgrywałem różne radioromy i romy i nigdy się nie działo nic dziwnego. Ładowałem romy z Modaco, od Ryzego itp. kończąc na oficjalnym Orange lub Samsunga. Ale ostatni skusiłem się na ten soft Barego BARR2 v5 SAID2 SPB 3.0.1 6488 FIX1 full FINAL 17.05.2009 ( [PIRACTWO]/romy/barr2-v5-said2-spb-3-0-1-full-final-10-05-2009/]www.[PIRACTWO]/romy/barr2-v5-said2-spb-3-0-1-full-final-10-05-2009/[/url] ) . Niby wszystko chodzi pięknie ale mam jeden mały kłopot. W kontaktach nie mam ani jednego numeru telefonu. Podglądając kartę z poziomu telefonu pokazuje mi on że na karcie SIM jest 187 kontaktów ale tylko tyle. Nie mam ani jednego, jak chcę skopiować z karty SIM do telefonu to pokazuje mi brak. Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu przy tej wersji oprogramowania. Sprawdziłem gdzie się da - google, różne fora i nigdzie nie znalazłem lekarstwa na to. Oczywiście beckupu nie robiłem :( Z góry dziękuję za pomoc.
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2009, 14:54:27 wysłana przez bercikw »

« Odpowiedź #37 dnia: Październik 29, 2010, 21:42:11 »
Witam.
Znalazł ktoś rozwiązanie na nie wyświetlające się kontakty z karty SIM?