Rozdzielenie kontaktów telefon-SIM

• 6 Odpowiedzi
  • 1298 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rozdzielenie kontaktów telefon-SIM
« dnia: Luty 02, 2009, 17:05:57 »
Witam. Jest sposób na pozbycie się całkowicie kontaktów z SIM lecz wymaga to edycji rejestru i w dodatku po SR widok wraca i na nowo miesza się z naszymi kontaktami z telefonu. Dlatego proponuję mały trik. Start\kontakty\menu\Tryb edycji\” nazwa kontaktu ” ( Tapnij ) . Na szóstej pozycji od góry opisów, mamy „Zapisz jako” Przed nazwą wstawiamy dwie kropki np. ( ..Ewa) i tak postępujemy ze wszystkimi kontaktami z listy. Jeżeli mamy kontaktów mniej niż widok pierwszej strony  to tworzymy fikcyjne kontakty wpisując jedynie dwie kropki (..) W ten sposób kontakty z SIM lądują zawsze na ostatnią stronę poza naszą listę.

*

Offline zabique32

• 39
    • http://www.forum.xboxonline.pl
  • Sprzęt: P550m+i900+HD2
Odp: Rozdzielenie kontaktów telefon-SIM
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 03, 2009, 13:39:26 »
Chyba wygodniej użyć SIMShowHide
Panie boże chroń mnie od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradzę.

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 03, 2009, 14:20:07 »
dobrym sposobem na pozbycie się kontaktów z SIM jest ich usunięcie ;) a potem backup zapisać gdzieś na karcie pamięci i już. po co kombinować itd...
...::: TYLKO OMNIA i900 :::...

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 03, 2009, 15:58:29 »
Trudno się nie zgodzić że dobrym sposobem na kontakty SIM jest ich usuniecie . Ale czy na pewno ten sposób, który podajesz jest prostszy od dwóch małych kropeczek  :)

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 03, 2009, 16:04:57 »
gdybym miała teraz siedzieć i wpisywać kropeczki przed każdym swoim wpisem, to troche by mi to zajęło... znacznie prościej jest przekopiować wszystko na pda, usunąć z SIM i zrobić kopię zapasową (która się przydaje - znam to z autopsji ;))
...::: TYLKO OMNIA i900 :::...

*

Offline Sum

• **
  • 136
  • Sprzęt: OMNIA i8000 ROM NXXJH2
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 05, 2009, 13:52:15 »
Jeśli jednak kogoś interesują zmiany w rejestrze, to można tak (znaleziony opis z http://www.samsung-omnia.org/how-to/howwhatwherewhichwhywhen/300/ ):

Hide SIM contacts (Ukrycie kontaktów z SIM)

HKCU\ControlPanel\Phone

ShowSIM: change 1 to 0

Czy zmiany zostają cofnięte po SR (wg postu jrn921), nie wiem, ale można spróbować. Sposoby dokonywania zmian w rejestrze zostały opisane w innym wątku o OMNI, nie ma sensu ich tutaj powtarzać.

*

Offline Phazi

• 18
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 05, 2009, 16:18:27 »
A ja polecam PhonEx 1.2 :ok:Używam od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolony :mrgreen: