Zerowa pojemność karty Bluetooth FTP

• 3 Odpowiedzi
  • 1421 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zerowa pojemność karty Bluetooth FTP
« dnia: Listopad 04, 2008, 18:33:51 »
Witam,
Wszedłem dzisiaj w Ustawienia-->Pamięć-->Karta pamięci-->Bluetooth FTP i odczytałem wartość całkowitej pojemności karty = 0,00MB. Próby wklejenia pliku (dowolnego) kończą się informacją "nie można skopiować pliku ;kod błędu 170". Próby zainstalowania programu w wybranej lokalizacji Bluetooth FTP wywołują komunikat : "Instalacja nie powiodła się. Nie można zainstalować programu lub ustawienia, ponieważ nie mają one wystarczających uprawnień systemowych."
W związku z powyższym mam kila pytań:
1. Czy pojemność 0.00MB jest standardowym komunikatem? (nie pamiętam dobrze ale na początku użytkowania było to chyba 16MB), 
2. A może jest to tylko wirtualna pamięć serwera FTP widoczna tylko dla uprawnionych urządzeń bluetooth?( w takim razie po co opcja "zainstaluj w pamięci FTP")

Na te pytania niestety nie potrafili odpowiedzieć w autoryzowanym serwisie. Nie wiedzą nawet czy tak powinno być ,czy też próbować zrobić twardy reset żeby sprawdzić (no właśnie : co?,bo nie mieli chyba sprawnego egzemplarza żeby od razu zobaczyć tą wartość)
Zrobienie resetu będzie mnie kosztowało sporo pracy z  ponowną instalacją programów i ustawień, więc bardzo proszę o informację chociażby o wartości pamięci FTP w innych aparatach.

*

Offline wirszews

• **
  • 144
  • Sprzęt: SGH-i 900 (Omnia)
Odp: Zerowa pojemność karty Bluetooth FTP
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 04, 2008, 18:42:08 »
Mam pytanie jak sprawdziłeś pojemność?

druga sprawa u mnie Bt FTP znajduje sie na Moje urzadzenie->Bluetooth FTP

Wiec jak mozesz to zmien lokalizacje

Druga sprawa sprawdz w ustawieniach ilosc wolnej pamieci (na karcie pamieci na mojej pamieci i w telefonie)
druga sprawa czy to wklejasz bezposrednio do tego folderu czy do sparowanego uurzadzenia?
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2008, 18:44:57 wysłana przez wirszews »
---
Pozdrawiam
wirszews

A zaczęło się tak
1. Motorola T2288->Nokia 3310->Siemens C65->Siemens C75->Nokia N73->Samsung Omnia
2. Siemens C65->Plusfon 401i->SE K800i

*

Offline Delfinnn

• *
  • 84
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 04, 2008, 18:51:47 »
Hmm ja też mam 0MB w Bluetooth FTP :D Nie wiem, może to zarezerwowana pamięć dla modułu Bluetooth gdy pobiera pliki (gromadzi je w pamięci tymczasowej) i dopiero potem pyta czy zapisać. Tak mi się wydaje ale pewien nie jestem :)

*

Offline spec

• 32
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 04, 2008, 19:48:07 »
Bluetooth FTP to funkcja służąca do komunikacji z innymi urządzeniami . np kiedy łączycie się z kompem ma on domyślny folder Bluetooth ( u mnie w Moich dokumentach) . Kiedy jesteście połączeni a macie sparowane urządzenie to wchodząc przez eksplorator plików w Bluetooth FTP widzicie zawartość tego właśnie folderu ( domyślnego folderu bluetooth w kompie) przynajmniej u mnie tak to działa. Jednak pomimo połączenia z kompem u mnie wskaźnik również pokazuje 0 :p
Nokia 3210 --> Motorola V50 --> Siemens SL45 --> Sony Ericsson P800 --> Siemens S65 --> Sony Ericsson W810i --> Mda III --> Samsung Omnia --> SGS --> SGS3