Instalowanie plików o rozszerzeniu *.cab

• 12 Odpowiedzi
  • 3660 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Instalowanie plików o rozszerzeniu *.cab
« dnia: Październik 06, 2008, 17:33:07 »
Nie wiem jak zainstalowac programy tego typu. Gdzies czytalem ze trzeba to skopiowac na palmtopa i w eksploatorze uruchomic plik instalacyjny. Gdy kopiuje jedyny plik jaki jestem w sttanie uruchomic to setup. jednak on otwiera mi sie w Operze i praktycznie nci sie nie dzieje. Moglby mi ktos wytlumaczyc jak to sie instaluje?

Odp: Instalowanie plików o rozszerzeniu *.cab
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 06, 2008, 17:41:09 »
nie rozpakowuj tego pliku tylko wrzuć na omnię cały to ci się pojawi w pda format CAB albo w winrarze wyłącz opcję CAB i zobaczysz wtedy ze to jest cab na windzie

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 06, 2008, 17:51:09 »
faktycznie zadzialalo. Dzieki za pomoc. Temat do zamkniecia

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 08, 2009, 11:26:26 »
Witam

Kupiłem Omnie parte dni temu i jestem jak narazie zielony w temacie instalacji ;) Może ktoś mi powiedzieć jak zainstalować ten plik:

http://www.omniamobile.pl/aplikacje/tcpmp-wersja-finalna/ na telefonie? W folderze jest pelno plików. Co mam z nimi zrobić ? Do jakiego folderu przgerać i jak uruchomić? Pozdrawiam

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 08, 2009, 11:31:40 »
Polecam lekturę tego wątku :ok:
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 08, 2009, 11:49:09 »
dzięki za ten wątek ale jeszcze mam pytanie :) Te pliki z tego programu są typu .cab?? no i gdzie to mam przegrać ? założyć nowy katalog w My Documents w pamięci Omnii? no i jak to potem odszukać w omni ? jest cos takiego jak eksloruj na omii? jesli tak to gdzie to znajde ? :) pozdrawiam

*

Offline IronWolf

• 893
  • Sprzęt: iPhone 5s, iPad mini
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 08, 2009, 12:11:23 »
Najpierw zaleca się przeczytanie instrukcji a dopiero potem zadawanie pytań.

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 08, 2009, 12:45:35 »
Dokładnie! Zanim zaczniesz cokolwiek robić z omnią - dużo czytaj. Istrukcja obsługi + lektura forum powinny wystarczyć.
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 08, 2009, 14:34:51 »
Dokładnie! Zanim zaczniesz cokolwiek robić z omnią - dużo czytaj. Istrukcja obsługi + lektura forum powinny wystarczyć.

Witam

Przeczytałem cała instrukcję obsługi i nie ma nic o instalowaniu dodatkowych programów. Przeczytałem także ten wątek który podał kolega wyżej ale nadal nie wiem co zrobić z tymi plikami. Jeśli nie jest to dla was kłopotem to prosze o odpowiedź na powyższe pytania. Będę bardzo wdzięczny bo zależy mi na tym programie. Pozdrawiam

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 08, 2009, 15:29:02 »
Skoro przecztales wszystko to nie wiem w czym masz problem. Pobierasz .cab wgrywasz go w dowolne miejsce na omni. Potem klikasz go na omni i program się instaluje. Jest wtedy widoczny w start/programy.
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline ciubas

• **
  • 245
    • ciubas.pl
  • Sprzęt: Omnia 2 + E50 + HTC Desire
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 08, 2009, 18:10:20 »
chyba ze po prostu nie wiesz ze w menu masz cos takiego jak explorator plików klikasz pod znaczkiem windows i wybierasz Moja Pamięc, następnie musisz się dostać do My Document (dostępne z głównego folderu pamięci omni) i tyle :)

ps. nie popsuj nic ;)
MDA -> S200 -> TYTN II/5800XM -> Omnia -> Omnia 2/HTC Desire

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 08, 2009, 18:31:02 »
wielkie dzięki :) właśnie o ten explorator plików mi chodziło :) nie wiedziałem gdzie to jest :) jeszcze raz dzięki Pozdrawiam

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 09, 2009, 11:59:36 »
myślę, że temat instalacji .cab'ów został wyczerpany i dalsza dyskusja nie ma sensu; zamykam