Wiesz co mam Omnie od początku roku i robiłem już różne kombinacje z telefonem, a zawsze zależało mi na żywotności baterii - więc wgrywam praktycznie każdy nowy rom gotowany przez kolegów, ale ostatnio spróbowałem właśnie tych ustawień z baterią i to był strzał w dziesiątkę mam 6 dzień i jeszcze 20 % - sam jestem w szoku i ciekaw kiedy zdechnie. A telefon nie tylko leży bo jak go dopadnie moja żona to jest biedny - mam trochę tych minut do wykorzystania - więc uważam że te ustawienia baterii dużo dają!
Acha a jak dasz full 4200 to na dzień dobry nie będziesz miał 100% - przy wbitym kodzie *#9911# nie osiągasz wartości 4200V! a poza tym jak teraz trzyma to już raczej nie będę nic więcej kombinował.
Po pierwsze, to nie te wpisy cokolwiek Ci dają. Raczej to że poza rozmowami nic więcej z urządzeniem nie robisz, jak rozumiem. Spróbuj poużytkować go NORMALNIE czyli włączyć słuchawkę BT, pojeździć samochodem z tą słuchawką i nawigacją, tudzież pograć w gry, porobić zdjęcia. Takie Machines At War potrafi wciągnąć baterię w dwie godziny. Według systemowego monitora, bo napięcie baterii wtedy jeszcze nie spada do tak niskich wartości że trzeba wyłączac urządzenie. Samo gadanie to nieduży problem, jeśli do tego jeszcze np. masz cały czas silny sygnał bo jesteś blisko stacji bazowej.
Wiem że przy w pełni naładowanej baterii nie ma w tym monitorze wartości 4200, chodziło mi o to właśnie co Ci się tam pokaże na wskaźniku. Ale skoro się boisz o baterię, nie ma sprawy. Rozumiem. W każdym razie, praktyka pokazuje że cokolwiek tam wpiszesz, nie ma wpływu na pracę baterii. Zmierzone i sprawdzone.
Chyba że masz pierwszą na świecie Omnię która to łyka.
Ale bardziej stawiam na kolejny przypadek efektu placebo.
Aha, tam nie ma 4200V... elektrownię byś zawstydził
Napisane: Październik 04, 2009, 15:19:54
Jako ze watku merytorycznie wypowiada sie was dwoch, ja bym chetnie sprobowal tych Waszych ustawien, pod warunkiem ze dojdziecie do konsensusu. Tylko powiedzcie gdzie i jakie wartosci ustawic
W Change Batt Table, dostępnym pod kodem *#9911#
A jakie wartości ? Twierdzę że dowolne, i niczego to nie zmieni. Tym bardziej że tu można wpisać 5 wartości a w gałęzi rejestru za to odpowiedzialnej jest 7 pozycji. Duża niespójność.
Zaraz po HR są tam 3640 jako FULL, potem 3510 -> 3430 ->3365 -> 3300 jako OFF.
Jedyna sytuacja jaką dopuszczam to taka że być może sterownik baterii pod Windows Mobile 6.5 reaguje na te wartości. No ale ja nie dysponuję tym systemem.