zawieszanie połączenia z PC

• 4 Odpowiedzi
  • 1471 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zawieszanie połączenia z PC
« dnia: Wrzesień 19, 2008, 02:23:19 »
WITAM
W systemie Windows Vista Business 32 po podłaczeniu kablem (USB) OMNI mam taki problem, że po pewnym czasie ginie mi połączenie w PC (w i900 ikona synchronizacji "się obraca"). Aby je aktywować musze wyciągnąć wtyczkę albo z PC albo z OMNI i wówczas połaczenia się aktywują - pojawia sie ikonka OMNI w dyskach PC oraz "Centrum obsługi urządz...." jest fajka - "Połączono". Po jakimś czasie słyszę dźwięk rozłączania, ginie ikonka dysku i w "centrum.." brak jest połaczenia.
Co zrobić w takim przypadku?

Odp: zawieszanie połączenia z PC
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 19, 2008, 08:25:37 »
Wczoraj miałem ten sam problem ale znalazłem rozwiazanie na angielskim forum wystarczy wejsc
Ustawienia->Polaczenia->USB do komputera i odznaczyć ptaszka w:wlącz zawansowane funkcje sieciowe

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 19, 2008, 13:09:16 »
Wczoraj miałem ten sam problem ale znalazłem rozwiazanie na angielskim forum wystarczy wejsc
Ustawienia->Polaczenia->USB do komputera i odznaczyć ptaszka w:wlącz zawansowane funkcje sieciowe

HEY. Dzieki ...tylko gdzie to szukać? Nie mam takich opcji ani w "Centrum obsługi urządz." ani w Menadżerze Urządzeń komputera; w połączeniach sieciowych tez nie mam takiego połączenia. Grzebie od parunastu minut i nic... pomocy !

*

Offline artonio

• 30
    • pblivescores.com
  • Sprzęt: Samsung OMNIA
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 19, 2008, 13:45:39 »
W telefonie:
start>ustawienia>połączenia>USB do komputera PC> Ptaszek przy Włącz zaawansowane funkcje sieci
Samsung OMNIA z PlusGSM
PDA: i900SAHH6/CXHH6
TEL: i900XXHH4

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 23, 2008, 02:18:42 »
W telefonie:
start>ustawienia>połączenia>USB do komputera PC> Ptaszek przy Włącz zaawansowane funkcje sieci
Niestety ..ani postawienie ptaszka ani go zdjecie nie nie zmienia ... PC po pewnym czasie się rozłącza, ginie ikona jako dysk i brak połaczenia do synchonizacji.
Co można jeszcze zrobić? Może to problem leży po stronie Visty?
Przy okazji głosu i połączenia kablowego: jak ustanowić połączenie internetowe wykorzystując OMNIę jako modem? Najpierw ustalic udostępnianie ?