Moja OMNIA

• 1 Odpowiedzi
  • 798 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lavo

• 26
Moja OMNIA
« dnia: Styczeń 20, 2009, 11:36:57 »
Myślę, że można się pokusić o zestawienie programów, które najczęściej używamy i nieźle sprawują się na naszym sprzęcie. Chodzi mi o dokładną konfigurację waszych sprzętów z której oczywiście jesteście zadowoleni.
Rozumiem, że każdy ma inne preferencje ale pewne programy czy ustawienia mogą wszystkim się przydać.

Ja mam tak:

Adwanced Config - można np. zlikwidować wyskakującą klawiaturę i zablokować kontakty z sim i cośtam cośtam
AE Button Plus - przypisywanie zdarzeń do przycisków
NO DATA - świetnie wyłącza 3G
I CONTAKT - dla mnie super, po lewej przewijanie kontaktów płynnie, po prawej po literkach
I DIALER - z tej samej stajni czyli super klawiaturka
TCPMP - odtwarzacz wiadomo
S2U2 - z wyłączonym suwaczkiem ala iPhon bo to denerwuje, za to zdjęcie dzwoniącego na całym ekranie.
S2V - przeglądarka zdjęć bardzo szybka, precyzyjne przewijanie zdjęć
YOUTUBE PLAY - wiadomo
jeszcze pogoda, automapa i jakiś drobiazgi.

Pamięci zrobiło się mało ale wszystko chodzi płynnie.

...i to wszystko na TODAY2 i romie SAHJ1( myślę że najstabilniejszy- miałem trzy)

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
Odp: Moja OMNIA
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 20, 2009, 19:19:47 »
No tak jak napisałeś każdy ma swoje preferencje. ;)
U mnie:
- Adv Conf - kiedyś używałem, w Omni  mnie wnerwił bo ustawienie kontaktów aby nie pokazywał tych z SIM po restarcie wracało.
- SPB Mobile Shell - dla mnie podstawowa aplikacja uprzyjemniająca pracę bez rysika. (nie lubię manili ani tym bardziej HTC home)
- TCPMP - jest, YOUTUBE PLAY - muszę zainstalować
- Opera, Mobilne gg
- Nie sprawdzałem jeszcze  MAGIC BUTTON na Omni ale lubiłem go bardzo.
- Kiedyś korzystałem z jakiegoś triala EOM - (Eye on money) - menadżer wydatków - mało opcji ale dla mnie ideał, nie mogłem go jednak znaleźć. Przy okazji jakby ktoś miał linka to poproszę.

Mój Rom to i900DXIA1/DZIA1 Phone: i900 DXL3 lajt - Pamięci aż nadto (screen w dyskusji na temat ROM str 35) Nie mam żadnych zastrzeżeń do stabilności a nawet o dziwo do długości pracy baterii.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2009, 19:42:20 wysłana przez milosz78 »