Za głośny budzik

• 22 Odpowiedzi
  • 9823 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Za głośny budzik
« dnia: Październik 02, 2008, 23:06:54 »
Czy ktoś się może orientuje jak ściszyć dźwięk alarmu/budzika?? W opcjach można przyciszyć tylko dźwięk klawiszy, przychodzącego połączenia lub samej rozmowy. A budzika się nie da, jest tak głośny ze sąsiadów moge budzić :S. Może coś zmniejszyć w SoundTester.exe
POMOCY to ważna sprawa

*

Offline aner

• 28
Odp: Za głośny budzik
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 16, 2008, 17:37:49 »
Podpinam się pod tą prośbę gdyż mam ten sam problem bo jak budzik dzwoni to wszyscy w mieszkaniu stają na baczność;/

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 17, 2008, 07:35:07 »
Jesli budzicie sie mp3jka, to mozna ja sciszyc w programie do edycji dzwieku SoundForge, CoolEdit, Nero i wielu innych. Ja uzywam dzwieku domyslnego Samsung Tune i przyznam,ze budzi mnie idealnie - delikatnie. Glosnosc jest idealna. Niestety w przypadku radia jest juz inaczej i nie da sie go uzywac jako budzika, bo jak ryknie to zamiast budzic sie sluchajac sobie radia biegne to natychmiast wylaczyc.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 17, 2008, 08:01:04 »
Czyli kolejna mega wtopa Smasunga :evil: masakra, mam nadzieje ze wyjdzie jakis program zeby sciszac mp3 a nie edytowac w programie :worried:

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 17, 2008, 08:14:24 »
A co ma z tym wspólnego Samsung?? Jeśli już to należy się żalić na WM. Wystarczy zainstalować jakikolwiek budzik, który obsługuje głośność i nie używać systemowego. Ot, cała filozofia.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline MaŁy_RaDeK

• *
  • 98
    • Forum Avensis
  • Sprzęt: SGS2 ICS
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 17, 2008, 18:06:32 »
A co ma z tym wspólnego Samsung?? Jeśli już to należy się żalić na WM. Wystarczy zainstalować jakikolwiek budzik, który obsługuje głośność i nie używać systemowego. Ot, cała filozofia.
Mam ten sam problem z budzikiem - zawału można dostać z rana  :mad:
I nie po to wydałem 1700 zł żeby wgrywać jakiś inny program - Samsung dał ciała i nie mówię tu tylko o budziku...

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 17, 2008, 18:26:59 »
Tak jak mówiłem wcześniej - Samsung nie ma tu nic do rzeczy. Omnia nie jest żadnym wyjątkiem. Tego typu problemy występują u wszystkich użytkowników WM i trzeba sobie tylko umieć z nimi radzić. Goły WM niewiele ma do zaoferowania stąd ciężko mi zrozumieć jakiś dziwny opór niektórych przed instalowaniem czegokolwiek dodatkowego - zwłaszcza że jak już ktoś nie chce dopłacać to na brak programów freeware narzekać nie można. Fakt, Samsung mógł sam od siebie zainstalować jakieś badziewia do obsługi budzika czy czegokolwiek jeszcze, ale z czasem jeszcze "podziękujecie" mu że tego nie zrobił i nie syfił przez to ROMu.
No, chyba że na PCtowym Windowsie też ktoś ma podobne podejście i pozostaje przy tym co oferuje system - i tylko w kółko układa pasjansa...

*

Offline aner

• 28
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 20, 2008, 12:45:22 »
Więc jaki program polecasz?

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 20, 2008, 13:07:18 »
Jest tego naprawdę sporo, wystarczy chociażby wpisać słowo budzik w wyszukiwarce na forum.

Np. ostatnio popularny jest darmowy G-Alarm, ja np. stale używam darmowego Pocket WakeUp, z płatnych można zainteresować się np. PocketAlarm... nie sposób wymienić wszystkich :)

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 20, 2008, 13:22:36 »
Ostatnio również szukałem takiego programu, który mógłby służyć jako budzik. Przetestowałem kilka i jak do tej pory zatrzymałem się na pTravelAlarm. Umożliwia on ustawienie do 10 alarmów, wybór dźwięku budzika oraz możliwość regulacji głośności  :ok:
Możesz pobawić się trialem zanim się zdecydujesz lub znajdziesz coś innego  :proud:

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 09, 2008, 20:52:32 »
Zainstalowałem Pocket WakeUp i ustawiam sobie parametry, klikam ok i ... nic. Nie budzi. Jak włączyć ten budzik? Hmmm.

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 09, 2008, 21:02:37 »
Naprawde się usmiałem - za głośny budzik    :grin:

Pierwszy raz słysze coś takiego.

Czy jestes pewien, ze ten budzik Ci przeszkadza, czy po prostu sie nudzisz i tworzysz na forum?

Sorry za wpis ale ja naprawde nie rozumiem, jak mozna miec pretensje do budzika za to, ze jest za glosny.......

Pozdro

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 09, 2008, 21:07:18 »
....

w sumie powinno  byc pozostawione bez komentarza, ale... ;)

normalnie :) poproś zeby ktoś Cie obudzil syreną pożarniczą to sie przekonasz jak można mieć pretensje do budzika ze jest za głośny :)

« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 09, 2008, 21:09:49 »
Nie przesadzaj.
Sa rozne sposoby zeby zmulic budzik.
Chyba ze masz sluch psa lub kota... ;-)

« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 09, 2008, 21:11:01 »
no właśnie, chcesz "zmulać budzik" a tu chodzi o to właśnie "zmulenie" :)

*

Offline ArchieX

• 37
  • Sprzęt: Omnia SAHJ1
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 10, 2008, 16:02:14 »
A może by tak po prostu kładąc się spać, ściszyć całe urządzenie?

Mam SPB Mobile Shield, na górnej belce Today'a jest ikonka głośniczka, po jej kliknięciu można ustawić głośność PDA i telefonu. To samo można uzyskać przyciskiem regulacji głośności na obudowie z prawej strony.

Ja mam mp3 jako budzik w domyślnym zegarku SPB, zmiana poziomu głośności w tym miejscu wpływa na zmianę głośności budzika...

« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 16, 2008, 00:46:02 »
Jak by ktoś mógł pomóc.

Czy można gdzieś ustawić tak funkcję budzika by się aktywował przy wyłączonym telefonie ???

« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 16, 2008, 01:12:10 »
tzn chciałbyś żeby telefon włączał się o odpowiedniej godzinie?... ciężko będzie bo raczej nie za dużo urządzeń potrafi samo z siebie się włączyć :) nie wiem po co wyłączać telefon, jeśli ma nas obudzić, chyba ze nie rozumiem o co chodzi...

« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 16, 2008, 01:42:43 »
Nie nie
chodzi mi o to aby ustawiony budzik mnie budził gdy telefon wyłąnczam na noc. W innych telefonach było to możliwe a tu chyba nie.

« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 16, 2008, 01:55:30 »
Na prawde mialy  taka funkcje? np jaki bo to dziwne dosyc.
tylko nie wiem po co wylaczac telefon na noc. nie chcesz zeby Cie obudzil to moze glos wylaacz po prostu...a telefon powinien odtwarzac alarmy tak czy inaczej

« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 16, 2008, 02:04:23 »
taką funkcję ma na pewno nokia i samsungi. Po prostu wieczorkiem ustawiam budzik na np 7 wyłączam telefon ( nie zużywa baterii ) a rano mnie budzi, tzn sam się włącza i budzi i jeszcze pyta czy włączyć połączenia, tak miałem do tej pory i teraz też bym chciał ale jakoś to nie działa.

*

Offline _TB_TB_

• 791
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780 + 4GB microSDHC
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 16, 2008, 03:39:00 »
Żeby w nocy oszczędzać baterię, starczy włączyć Flight Mode...

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 16, 2008, 10:06:02 »
taką funkcję ma na pewno nokia i samsungi. Po prostu wieczorkiem ustawiam budzik na np 7 wyłączam telefon ( nie zużywa baterii ) a rano mnie budzi, tzn sam się włącza i budzi i jeszcze pyta czy włączyć połączenia, tak miałem do tej pory i teraz też bym chciał ale jakoś to nie działa.

Nie da się, bo to nie jest telefon. Z tego co się orientuje żadne PDA nie ma takiej możliwości. Jedyna sensowna rzecz to wyłączyć moduł GSM i bakteria rano ma ten sam stan, co wieczorem.