Z i900 znikła muzyka i zdjęcia

• 7 Odpowiedzi
  • 1103 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Z i900 znikła muzyka i zdjęcia
« dnia: Czerwiec 09, 2009, 16:59:59 »
Witam,

Idę sobie pewnego pięknego dnia słuchając muzyki, i nagle głos zaczyna się zniekształcać, tak jakby taśma się wcięła, po 2 sekundach zerknąłem do kieszeni, omnia przycichła, na wyswietlaczu był napis: biblioteka pusta...

ot tak, zniknęły mi pliki muzyką wszystkie i wszystkie zdjęcia.

Cała reszta została.

Co się stało? Telefon nie został uderzony ani nic z tych rzeczy...

mam go od miesiąca, z softem Ryrzego, ale jesli tak ma wyglądać niezawodnosc tego fona jesli chodzi o bezpieczenstwo danych...

PS. Moze postaram sie odzyskac te dane, ale poki co najbardziej interesuje mnie odpowiedz na pytanie co się stało...

*

Offline serfer

• 41
  • Sprzęt: OMNIA 16GB
Odp: Z i900 znikła muzyka i zdjęcia
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 09, 2009, 20:15:55 »
hehe hmmm
[ ]może wirus
[ ] może miałeś włączony bluetooth i ktoś się podłączł do ciebie i ci wykasował
[ ]może wi-fi miałeś włączone i ktoś ci wykasował
[ ]może sam wykasowałeś przez przypadek
[ ]może nigdy ich tam nie miałeś :P
nic wiecej mi do głowy nie przychodzi
prawidłową odpowiedz zakreśl :)

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 10, 2009, 08:44:23 »
nie mam wirusów
wifi i BT mam zawsze off gdy nie uzywam

czyli to bylo zachowanie z gatunku tych niezbadanych i nie da sie wyjasnic przyczyn tego?

PS. To juz drugi raz gdy Omnia mnie wkurzyła, dziś przez ten debilny budzik ktory dzwoni przez 5 sekund wylacza sie i nie oczekuje na moje klikniecie spoznilem sie do roboty. Melodii nie mozna oczywiscie zmienic na MP3.

musze poszukac normalnego budzika, dodatkowo kupie normalny budzik, a jesli takie rzeczy beda sie powtarzlay to sprzedam ten crap i kupie sobie iphone. Kazdy doradzal omnie, a tu takie wiksy odchodzą.

*

Offline Obiwan666

• 350
  • Sprzęt: Corby II :), SGS2
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 10, 2009, 09:16:37 »
musze poszukac normalnego budzika, dodatkowo kupie normalny budzik, a jesli takie rzeczy beda sie powtarzlay to sprzedam ten crap i kupie sobie iphone. Kazdy doradzal omnie, a tu takie wiksy odchodzą.

Polecam G-Alarm 1.5.1, wszystko dziala wysmienicie.

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
  • Sprzęt: HTC Evo 3D
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 10, 2009, 10:31:00 »
w budziku samsunga tez idzie mp3 ustawic i ani razu mnie nie zawiodl
Pozdro Ryrzy

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 10, 2009, 12:24:59 »
hehe hmmm
[ ]może wirus
[ ] może miałeś włączony bluetooth i ktoś się podłączł do ciebie i ci wykasował
[ ]może wi-fi miałeś włączone i ktoś ci wykasował
[ ]może sam wykasowałeś przez przypadek
[ ]może nigdy ich tam nie miałeś :P
nic wiecej mi do głowy nie przychodzi
prawidłową odpowiedz zakreśl :)

A może po prostu masz Windows w telefonie?

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 11, 2009, 06:37:26 »
Jesli budzik Ci glupieje to pewnie namotalo sie od innego softu jaki masz lub miales zainstalowany.Moze zacznij od zrobenia HR,a wogole na ktorej pamieci miales ta muze ? Moja Pamiec czy karta pamieci ? Jesli karta, to moze jest poprostu do d...y,polecam SanDisca  Jesli przelaczales USB w tryb pamieci przenosnej to przelacz z powrotem na AS.
Jako budzik polecam G-Alarm 2.0.6 lub nowszy i wierz mi mam troche tego softu zainstalowane, ale nic sie nie wiesza i dane nie gina.
A co sobie kupisz jak sprzedasz Omnie to jest tylko i wylacznie twoj problem,jest takie stare powidzonko "Zamienil stryjek siekierke....."
Proponuje najpierw poznac obsluge WM i Omni a potem pisac takie "grozby" :E

Przyczyn CO SIE STALO SIE... moze byc wiele, z tych informacji jakie podales, nawet wrozka z fusow nie wywrozy o co biega
Pozdro

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 11, 2009, 08:45:36 »
wiem wiem... macie racje... jestem zwykłym użyszkodnikiem Omni :D...

mam duże doświadczenie w innych systemach, ale WM nie znam, dopiero zaczynam...

tak więc, wczoraj na sekunde przysiadłem, zrobiłem reset i wszystko spowrotem znalazlo sie na swoim miejscu...
nie wiem o co chodzi, wyglada na to, ze stracil dostep do pamieci i potrzebny byl reset...

Mam soft Ryrzego...

jesli z głównego ekranu klikam na zegar to uruchamia się teroetycznie alarm, ustawiam 3 alarmy, moge edytowac opis, dzien, godzine, moge kliknac na ikone dzwonka, moge zmienic dźwięk, ale są tylko 1 sekundowe shity... poza tym ten budzik dzwoni do pupy...

teraz dopiero wszedlem w programy, zegar, i tu moge wybrać PROFIL dziwiekowy: samsung tune oraz jedną MP3... dlaczego nie ma wiecej? pewnie dlatego ze tą mam ustawioną jako dzwonek, albo kwestia lokalizacji...

pytanie: ktory budzik jak sie nazywa?

ehhh...

no nic... trzeba bedzie ustawic to forum na główną i zacząć się edukować :D