Wyrównanie ekranu / Kalibracja - problemy i rozwiązania

• 40 Odpowiedzi
  • 39110 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline archibaldi

• *
  • 68
    • Kalkulator kredytowy
  • Sprzęt: xperia
Odp: Wyrównanie ekranu / Kalibracja - problemy i rozwiązania
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 11, 2009, 11:41:19 »
Jak odzyskasz fona, to daj znać, czy wymienili ci dotyk, wtedy oddam i swoją pod jakimś pretekstem :]
Wczoraj odebrałem omnie - została wymieniona warstwa dotykowa i wgrana aktualizacja romu, teraz wgrali mi SAIC1/SAIC3, telefon mam XXIB2
Trwało to 3 tyg. ale zmiana kolosalna jesli chodzi o czułość ekranu.
Omnia była wysłana przez sklep do serwis autoryzowanego w Wawie

« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 27, 2009, 16:45:08 »
Hejka...Ja także potrzebuję pomocy ponieważ mam Omnie i900 i gdy klikalam rysikiem na T wyskakiwała mi literka G. Poczytałam tutejsze odpowiedzi na pytania i postanowilam zrobic hard reset. Teraz mam wiekszy problem bo by przejsc do menu po resecie trzeba zrobic wyrównanie ekranu. A u mnie jest to nie realne,poniewaz stukam rysikiem w srodek krzyzyka i w kółko wyskakuje mi to na nowo. Nie potrafie wejsc teraz do menu,a tak kozystalam z myszki. POMOCY bylam pytac znajomego powiedzial mi ze moze to kosztowac nawet 250 zl:(

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 27, 2009, 16:49:02 »
a gwarancji nie masz ? w tym wątku na 1 stronie masz sposob z podmiana pliku.. sprobuj .. :)

« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2010, 20:32:58 wysłana przez javman »
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #33 dnia: Luty 05, 2010, 20:33:52 »
żal no to i moją omnie dopadło :D heh po kilkunastu próbach sie udało, ale dodam że widziałem juz od  kilku dni ze ekran dziwnie reaguje, tzn tam gdzie klikalem nie reagowal tylko musialem nieco nizej klikac i wtedy moglem wybierac co mnie interesowalo... przy kalibracji w krzyzyk trafiajac idealnie zapetlala sie, ale jak juz nieco nizej klikalem to zaskoczyl... wiec domyslam sie ze chodzi o to aby klikac nie idealniew krzyzyk bo digitizer jest walniety  i trzeba wziac poprawke na to "walnięcie" teraz jak klikalem te 2 mm nizej kazdego krzyzyka wskoczyla kalibracja , eh cos czuje ze zas serwis :D
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline myszaxp

• **
  • 111
  • Sprzęt: Samsung Omnia 8GB
« Odpowiedź #34 dnia: Luty 05, 2010, 22:12:26 »
Panowie, pełen sukces:
problemy z kalibracją + gwarancja = wymiana ekranu na nowy który teraz można nazwać dotykowym  :mrgreen: byłem osobiscie w RR serwis i babeczka powiedziała że to jest niczym akcja serwisowa.  Uwaga czas realizacji 3 dni!!!!!!

*

dunda92

« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 11, 2010, 11:45:29 »
Witam!
W mojej Omni wgralem jakis czas temy roma od Ryrzego, i wszystko chodzilo wrecz bajecznie. Byl to 6.5 z Manilla. Klibracja przebiegla poprawnie, jednak wczoraj chcialem go skalibrowac od nowa i powtarzala sie w kolo. Wiec doszedlem do wniosku aby formatnac partycje systemowa. Teraz windows odpala sie normalnie jednak gdy kalibruje juz ostatni punkt kalibracja powtarza sie i tak w kolo. Wgralem nowego roma i problem pozostal. Co robic?

*

Offline kozunio12

• 318
  • Sukces ma wielu ojców, porażka żadnego.
  • Sprzęt: Samsung i5700
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 11, 2010, 12:31:02 »
Ale romy WM6.5 od Ryrzego nie mają kalibracji na początek  :E
Było:SPV E650, LG KS20, Samsung Omnia

« Odpowiedź #37 dnia: Maj 22, 2010, 15:38:03 »
witam
czy ktoś już może rozwiązał problem z kalibracją w  kółko (bez końca) tak jak u DUNDA92??
dziekuje za odpowiedz

*

Offline MARYANEK

• 17
  • Sprzęt: N6680-----E650------M650-------i900 OMNIA
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 23, 2010, 09:49:42 »
juz pisałem o tym na forum jak to zrobić...... :ok:

« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 11, 2010, 13:18:05 »
Czy po wgraniu nowego romu na np SAHJC3, Manilla bede musial wyrownywac ekran? Przezylem ostatnio gehenne po HR kilkadziesiat razy kalibrowalem ekran, az w koncu sie udalo. Udalo sie ale z bardzo wymiernym skutkiem, podejrzewam ze jest uszkodzony.

BTW ile jest gwarancji na telefon (Orange)?

Dziekuje serecznie za pomoc!

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 11, 2010, 15:36:54 »
BTW ile jest gwarancji na telefon (Orange)?
Gwarancji udziela Samsung (producent) i sprzedawca nie ma tu nic do rzeczy. O ile się nie mylę to dwa lata. Nic prostszego jak zajrzeć do karty gwarancyjnej (komplecik wymagany w serwisie Samsunga to wypełniona i podstemplowana karta gwarancyjna + dowód zakupu.
Ponadto sprzedawca (w Twoim przypadku firma, która Ci ten telefon sprzedała - nie musi to być Orange a może któryś z jego Autoryzowanych Przedstawicieli) przez okres dwóch lat odpowiada za sprawne działanie telefonu z tytułu zgodności towaru z umową (Ustawa o Szczególnych Zasadach Sprzedaży Konsumenckiej). Tu potrzebny jest tylko dowód zakupu.
Chyba, że telefon był kupiony "na firmę" - wówczas działa rękojmia 1 rok od daty sprzedaży.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .