Kilka pytan do Weterenów i nie tylko Omni i900

• 8 Odpowiedzi
  • 2067 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kilka pytan do Weterenów i nie tylko Omni i900
« dnia: Październik 21, 2011, 22:29:18 »
Witam wszystkich :)

Jestem użytkownikiem Omnii , i coraz bardziej ten telefon mnie denerwuje .Niestety nie mam kasy i nie moge go zmienić więc w mam kilka pytań które pomogą mi w jego użytkowaniu :

1.Czy jest możliwość zrobienia pełnego restetu bez utraty systemu i romu ?

2.Czy wszystkie programy typu : JBlend , Marktplace, NoData , Showcase ?

3.Jak ustawić Wi-Fi by działało? Wi-Fi niby łapie sygnał ,ale gdy wchodzę w internet to odpala sie G3 i płatny internet.
    Wybrana karta to SyChip Jaguar WLAN GSPI Card i tryb pracy The Internet

4.Czy powinienem wymienić baterię czy Omnia po prostu potrzebuje tyle prądu (Gdy tylko dzwonie bateria trzyma 2 dni, ale gdy potrzebuje zadzwonić ,posłuchać muzyki to bateria trzyma ledwo 1 dzeń)

5.Czy w Omni mogę zainstalować Windows 7 Mobile ?

6.Do czego służą programy : Clean Temp , CleanRAMConfig , Clear RAM

Wersja Wi-Fi: (IEEE 802.11b/g)
OPROG- 0.4.3.1
SPRZET- 1.0
MAC OO OB 6C 98 F4 EB

Przepraszam że zawracam głowę i dziękuję bardzo ;)

*

Offline Damian303

• 18
  • Sprzęt: Nokia E61i, Samsung i900 Omnia, Sony ericsson W302
Odp: Kilka pytan do Weterenów i nie tylko Omni i900
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 22, 2011, 14:20:49 »
Posiadam i900 i jestem w stanie odpowiedzić ci ttylko na pytanie nr 4. Bateria jak Ci trzyma w takim telefonie 2 dni to chyba bardzo dobrze ?  :E ( z innej beczki ale posiadam również Avile i bateria trzyma mi ledwo dzień, nie raz jest tak że jak  gdzies jestem chce zadzwonić i dupa, a bateria trzymi mi w niej jakoś 10h bez używania a baterie już 3 razy zmieniałem) mi osobiście w I900 bteria  też trzyma 2dni w porywach do 3 i pół dnia... Pozdrawiam

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 22, 2011, 20:28:00 »
Najważniejsze moje pytanie to jaki masz rom i radio rom(wszystko masz w ustawienia->system->wersja).

1. Oczywiście, wchodzisz w ustawienia->system-zerowanie pełne i tu wybierasz "wyczyść pamięć". Usunie to wszystkie programy, kontakty zapisane na telefonie(ale nie te, które są na karcie sim), smsy itd.

2. Nie rozumiem pytania. :D

3. Powinno automatycznie łączyć z Wi-Fi, a na pewno prawidłowo ci się łączy? Jak nie to możesz spróbować wyłączyć opcję "telefon" w menadżerze urządzeń(inaczej : włączyć tryb samolotowy) i wtedy połączyć z Wi-Fi.

4. Na początek zrób hard-reset czyli to co podałem w punkcie pierwszym. Wytrzymałość baterii zależy od wielu rzeczy takich jak rom i radiorom(według mnie najlepiej oryginalny 6.1), o który na początku pytałem, zasięg(im gorszy tym telefon zużywa więcej energii na podtrzymanie połączenia), podświetlenie, włączone programy w tle(wyłączyć można wszystko używając skrótu w oryginalnym romie: przeciaga się palcem od dołu do góry ekranu i wybiera" zakończ wszystkie"). Jeśli nic nie będzie pomagać to trzeba jednak wymienić baterię. A co do mojej baterii trzyma mi 2 dni na intensywnym użytkowaniu, a jakiś tydzień gdybym nic nie robił. A tak średnio to 3-4 dni. :)

5. Jeśli chodzi ci o Windows Phone 7 to nie. ;] Na Omnii działa WM 6.1, 6.5 i 6.5.3.

6. Do czyszczenia systemu ze zbędnych rzeczy, które go zapychają.
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2011, 20:30:35 wysłana przez vivi96 »

*

Offline WaFel1985

• 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 22, 2011, 22:04:45 »
ja jednak polecam HR kombinacja przyciskow...
bateria...coz i tak zawsze co noc ladowalem.sprzedalem kumplowi i 3-4 dni.duzo zalezy od romu i od zasiegu...u kumpla na tym samym romie trzymala 4dni prawie ale po 2 miesiacach ledwo 12h.zrobilismy HR i znow 4 dni...
aha najlepiej zmien rom na wypieki ryrzego lub wall-e
zobaczysz co omnia wtedy wyrabia.sam sie dziwilem dlaczego przez 3 dni ja trzymalem na fabrycznym...

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 24, 2011, 09:20:51 »

Wersja:
-PDA: i900SAID2/28008
Jak źle podałem to poprawcie mnie ;)

*

Offline WaFel1985

• 979
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 24, 2011, 12:04:43 »
coz ja uzywalem tylko i wylacznie romow ryrzego.duzo ramu,palcolubny,start na dole(wygoda jak nic) no i wolnej pamieci bardzo duzo(nie chodzi o te 8GB)

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 24, 2011, 17:24:32 »
Czyli polecacie Rom od Ryrzego( z możliwych wersji :Lite, M2D, M2D Classic , Normal wybrałem  NORMAL ), ostanie pytanie jeżeli coś skopce to jest możliwość powrotu do fabrycznego romu?

*

Offline WaFel1985

• 979
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 24, 2011, 23:26:22 »
wrocic mozesz,nie raz wgrywalem oficjalny.no chyba ze padnie na amen...na szczescie ja swojej nie uwalilem nigdy ale byly podobno przypadki ze migala tylko czerwona dioda.do zrobienia za okolo 100zlociszy...nie wiem jak teraz...nie mniej jednak jakos niechetnie wracalem do oficjalnych...

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 25, 2011, 19:21:51 »
Dzięki wielkie wszystkim za pomoc ;)