Wymiana digitizera przez serwis Samsunga?

• 68 Odpowiedzi
  • 25358 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
Odp: Wymiana digitizera przez serwis Samsunga?
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 19, 2009, 16:00:40 »
zaklejone logo..?
REGULAMIN !!

« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 22, 2009, 15:23:44 »
Ja wczoraj oddalem swoja Omnie do ARS serwis, wspolpracuje z CSS ale mowili mi ze panele dotykowe do omni to wymieniaja na miejscu... No coz, szkoda ze nie przeczytalem tego wczesniej to bym zaniosl do teog RR serwis. Ja to nie lubie oddawac telefonu do serwisu bo jak mi cos przekszadza, mysle tu np ze czulosc na srodku ekranu wobec obslugi palcem jest naprawde duzo mniejsza niz na brzegach, to widze juz serwisanta, ktory czyta na zgloszeniu "zmniejszona czulosc panelu dotykowego na srodku" bierze rysik i sprawdza "ze wszystko w porzadku",a jemu to wisi.
Denerwuje mnie takze ze wczoraj mowie: ze jest plamka 1cmx1cm jasniejszych pikseli,a koles mi mowi ze jasniejszych pikseli to oni nie reklamuja, powiedzialem ze wiem ze sa odpowiednie normy procentowe,ale tak duza plama chyba juz wykracza poza standardy, to mam opisie usterki: "jesniejsze piksele"...

No i wyglada na to ze pospieszylem sie ze zlymi slowami. Zadzownilem wczoraj-nic,ale dzisiaj jak dzwonilem,to Pan cos baknal ze czekali na "czarny"(domyslam sie ze wyswietlacz) i czy mi bardzo zalezy na odbiorze dzisiaj. Kazal zadzwonic pod koniec dnia,ale to oznacza ze mi wymienia i to moze jeszcze nawet dzisiaj. Bede informowal.

EDIT://
No i udalo sie.Odebralem. Oddana w czwartek 17.09.09 do firmy ARS Serwis w Warszawie, dzisiaj do odbioru. Wg opisu tak jak wyzej, wymieniono mi panel dotykowy-taki wpis mam w ksiazeczce gwaranycjnej.CO prawda z tymi jasniejszymi pixelami nic nei zrobiono,ale pewnie niedlugo zrobie zdjecie i bede was pytal czy to w ogole podlego wymianie.Tak czy siak jestem bardzo zadowolony. Czulosc zupelnie BEZ POROWNANIA-teraz nawet lekkie dotkniecie palcem (!) jest rejestrowane. Czas wgrywac z powrotem 6.5 by LUKAS:)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2009, 18:02:52 wysłana przez mikeman »

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 22, 2009, 18:19:14 »
plama jasniejsza to typowa rzecz w  omni, ale panel ktory lapie dotyk juz opuszka palca to rzecz niespotykana :) fajnie ze juz montuja nowe diigitizery, sam niebawem oddam omnie na taka wymiane :)
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 22, 2009, 23:05:08 »
Nawet nie wiem czy to sprawdzaja, tylko moze jak jest telefon sprzed jakeigos okresu i w usterce jest cos z dotykiem to od razu wymieniaja,a co fajne to to ze zazwyczaj taka naprawde robia na miejscu, nie wysylajac do glownego serwisu, co znacznie skraca czas naprawy. Jestem po prostu zaskoczony czuloscia,jeszcze raz to napisze. Oczywiscie wszystko jest nowe, wiec wyswietlacz jeszcze pod folia, teraz to trzeba zainwestowac w jakas dobra folie przed porysowaniem-trzeba konserwowac :P

*

Offline slav

• 3
  • Sprzęt: SGH I900 WM 6.1 Professional  PDA : i900 SAIC1/SAIC3
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 19, 2009, 19:48:51 »
Mi po niemocy kalibracji ekranu i kilku dni nerwów wymienili ekran na nowy. Tel był kupiony w MMarkt.
Oddałem i za niecały tydzien byl do odbioru :) Różnica wielka, bez porowniania z tym co bylo nawet na poczatku po zakupie. :)
slav :)

« Odpowiedź #35 dnia: Październik 20, 2009, 05:43:45 »
Pytanko: czy można oddać do wymiany digitizera z dowolnym ROMem czy lepiej wgrać oryginalny (w moim wypadku PLUSowym) ?

*

Offline slav

• 3
  • Sprzęt: SGH I900 WM 6.1 Professional  PDA : i900 SAIC1/SAIC3
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 20, 2009, 16:32:45 »
Pytanko: czy można oddać do wymiany digitizera z dowolnym ROMem czy lepiej wgrać oryginalny (w moim wypadku PLUSowym) ?

Co prawda mialem orginalny  ze strony samsunga (tel bez simlocka) a i tak wgrali mi nowy SAIC3 :)
slav :)

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #37 dnia: Październik 20, 2009, 17:20:02 »
raczej bez roznicy, mi takze zamienili sahj3 na said1 a nie musieli tego robic :) oczywiscie nowy dotyk działa doskonale, wkoncu mam to na co czekałem :) czyli bardzo czuly dotyk.. :)

« Odpowiedź #38 dnia: Październik 21, 2009, 14:19:28 »
dzisiaj odebralem 2 Omnie z seriwsu. W obu wymieniono lcd i szybki. Powiem szczerze ze ekran dziala rewelacyjnie. Polecam kazemu taka operacje.

Softu mi nie zmienili, pamieci nie wykasowali (pierwszy raz jak oddalem tel do naprawy).

*

Offline oktik

• *
  • 50
  • Sprzęt: i900 8GB
« Odpowiedź #39 dnia: Październik 21, 2009, 15:44:58 »
Widzę, że masa ludzi wymienia te ekrany. Wie ktoś może czy nowsze Omnie mają może już poprawiony ten element ? Moja omnia ma rok i w zasadzie nie wiem czy warto zanosić ją do serwisu. Nie mam możliwości porównania u nikogo jak działa ten lepszy digitizer. Przyzwyczaiłem się do działania obecnego, choć przyznam, że jak mam wysłać smsa to wole zadzwonić. Kalibrowanie szpilkami, igłami nie pomaga. Zainstalowałem Manilke i w zasadzie jest do przeżycia.

Ponadto czy serwis samsunga tak bez problemu masowo wszystkim wymienia te ekrany ? Przecież to nie jest tani element, więc z punktu widzenia serwisu to nie jest opłacalny krok. Jaką ustarke zgłaszaliście zanosząc wasze omnie do serwisu ??

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #40 dnia: Październik 21, 2009, 16:11:44 »
poczytaj w przyklejonym wątku gwarancja ostatnia strona....

« Odpowiedź #41 dnia: Październik 21, 2009, 16:54:57 »
moja miala rowno rok jak ja oddalem do serwisu.
powod zgloszenia do naprawy- slabo dzialajacy ekran dotykowy, brak reakcji na dotyk.

*

Offline oktik

• *
  • 50
« Odpowiedź #42 dnia: Październik 21, 2009, 18:30:39 »
Więc chyba i ja się skuszę na serwis. Niby żadna łacha jeżeli jest coś nietak no ale zadziwia mnie łatwość uzyskania taj wymiany. Z doświadczenia wiem, że serwisy jakiegokolwiek sprzętu wystrzegają się jakiejkolwiek wymiany. No cóż, należy pochwalić samsunga za dobrą obsługę gwarancyjną.

*

Offline x-niva

• 48
  • Sprzęt: FS N560 SGH-I900-SAHJ1
« Odpowiedź #43 dnia: Październik 21, 2009, 21:37:08 »
Zglaszajcie i reklamujcie tylko kontrolujcie co robia. Ja do RR oddalem z wada kalibracji (zapetlona) a w opisie naprawy mam wymiana bloku ladowania wiec zadzwonilem i uprzejmie poprosilem o wyjazsnienia i dzisiaj dopisali ze wymienili szybke LCD.

Pozdr.

« Odpowiedź #44 dnia: Październik 23, 2009, 11:07:06 »
Kilka dni temu oddałem Omnię, która niefortunnie padła podczas updat'u z winowsa 7 w trybie xp mode.
W zgłoszeniu napisałem, że telefon nie działa. Dopisałem też, że źle reaguje na dotyk.

Dziś w raporcie czytam, że zostało zaktualizowane oprogramowanie. Ani słowa o wymianie digitalizera.

« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2009, 11:15:24 wysłana przez tomek81 »

*

Offline oktik

• *
  • 50
« Odpowiedź #45 dnia: Październik 23, 2009, 13:33:19 »
@tomek81 - a masz nową szybkę ? może nie wpisali tak jak było w przypadku x-niva'y

« Odpowiedź #46 dnia: Październik 23, 2009, 13:55:12 »
Dam znać, jak odbiorę paczkę.

*

Offline myszaxp

• **
  • 111
  • Sprzęt: Samsung Omnia 8GB
« Odpowiedź #47 dnia: Listopad 02, 2009, 09:10:46 »
Witam,
widze że pewnym osobom zaktualizowali ROM oraz wymienili szybkę, niektórym tylko ROM. Prosze napiście może w ramach listy gdzie wasza omnia była i co zrobili na skutek kiepskiej czułości ekranu:

1. Regenesis - wymiana tylko Romu - omnia z września 2008  :(

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #48 dnia: Listopad 02, 2009, 09:13:47 »
w wątku gwarancja, masz wymienione serwisyu w ktorych koledzy naprawiali omnie..

*

Offline format87

• **
  • 215
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #49 dnia: Listopad 02, 2009, 11:05:20 »
ja mam do was takie pytanko czy ktos wymienial w serwisie ekran na wlasna reke bez gwarancji i jesli tak ile to wynioslo poniewaz moj ekran po lewej stronie gdzie znajduja sie literki QAZ nie dziala dotyk i juz od tego wciskania ekranu zrobil mi sie lekki wgniot i chcialbym wymienic ekran tylko zastanawiam sie czy wymienic go w serwisie bo nie mam gwarancji czy gdzies kupic ekran i wymienic ja w komisie.

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #50 dnia: Listopad 02, 2009, 12:53:34 »
ja mam do was takie pytanko czy ktos wymienial w serwisie ekran na wlasna reke bez gwarancji i jesli tak ile to wynioslo poniewaz moj ekran po lewej stronie gdzie znajduja sie literki QAZ nie dziala dotyk i juz od tego wciskania ekranu zrobil mi sie lekki wgniot i chcialbym wymienic ekran tylko zastanawiam sie czy wymienic go w serwisie bo nie mam gwarancji czy gdzies kupic ekran i wymienic ja w komisie.

kupic na allegro i wymienic samemu :) w serwisie zedra z Ciebie skore..
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline format87

• **
  • 215
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #51 dnia: Listopad 02, 2009, 18:17:21 »
tez tak pomyslalem ze zedra ale bylem ciekaw ile a sam nie mam narzedzi zeby to zrobic mam kumpla ktory mi wymieni ekran a sam ekran kupie w telemagic (ps mam nadzieje ze tym sie nie narazilem ale padlo slowo allegro wiec mysle ze nie jesli tak to przepraszam ;) )

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #52 dnia: Listopad 03, 2009, 08:43:13 »
tez tak pomyslalem ze zedra ale bylem ciekaw ile a sam nie mam narzedzi zeby to zrobic mam kumpla ktory mi wymieni ekran a sam ekran kupie w telemagic (ps mam nadzieje ze tym sie nie narazilem ale padlo slowo allegro wiec mysle ze nie jesli tak to przepraszam ;) )

pytalem sie o cene w autoryzowanym serwisie tak jakos na poczatku wakacji to mi powiedzieli ze to koszt okolo 250 zl, a za taka cene to mozna by sobie 4 razy digi wymienic :)
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #53 dnia: Listopad 03, 2009, 11:44:29 »
narzędzia.

Karta bankomatowa do podwazenia obudowy i odklejenia digi + śrubokręt

koszt 2 zł?:P
REGULAMIN !!

*

Offline Jerzyna

• *
  • 61
  • Sprzęt: Samsung i8000
« Odpowiedź #54 dnia: Listopad 04, 2009, 16:00:11 »
Właśnie odebrałem swoją Omnie z RR Radom. Wymieniono LCD + panel dotykowy. Teraz jakość i precyzja dotyku: REWELACJA!!! Nie spodziewałem się, że aż tak może Omnia reagować na dotyk. Naprawdę było warto rozstać się z tel. na prawie 2 tygodnie.

Aha...
Zauważyłem też dwa minimalnej wielkości pyłki pod szybką dotykową - więc troszkę kaszanka jak na serwis...
ale całokształt naprawy na +++++++++++
Historia:AlcatelPocket>EricssonT18s>Moto.T191>N6510>N3510i>N6100>N7650>Moto.E365>N3310>
SET610>N6310i>N3650>NecE616v>N6650>N6020>SEk700i>N6670>Moto.V3>N6230i>Moto.E1>
Samsu.D600E>SEk600i>Nn70>N6233>SEk750i>N6300>ASUSP535>SEk510i>Ne50>S-i900>S-i8000

« Odpowiedź #55 dnia: Listopad 04, 2009, 17:00:47 »
u mnie wymieniali jeszcze glosnik i zagieli siatke, efekt masakrycznie zakurzony ekran pod szybka...

*

Offline modzello10

• 10
  • Sprzęt: HTC TYTN II ~~ Blackberry 8100 Pearl
« Odpowiedź #56 dnia: Listopad 09, 2009, 21:48:10 »
Dzięki Waszym opiniom o nowym dotyku jestem już coraz bliżej wymiany. Myślę że te dotyki z alleg.. za 50zł będą tym czego szukam (niestety gwarancji nie dostałem od sprzedającego, a tel z 04.10.2008 szkoda) więc trzeba wymienić samemu.
A jak wygląda kwestia kalibracji i trafiania w ekranową klawiaturę, jest łatwiej?

*

Offline Jerzyna

• *
  • 61
  • Sprzęt: Samsung i8000
« Odpowiedź #57 dnia: Listopad 10, 2009, 08:01:31 »
Generalnie główna różnica polega na samej czułości ekranu (precyzji również). Tak więc tam gdzie teraz mocno dociskasz rysik do ekranu (o palcach nie wspomnę) to po wymianie będziesz ledwo muskał. Użytkowanie telefonu staje się przyjemniejsze - POLECAM!!!
Historia:AlcatelPocket>EricssonT18s>Moto.T191>N6510>N3510i>N6100>N7650>Moto.E365>N3310>
SET610>N6310i>N3650>NecE616v>N6650>N6020>SEk700i>N6670>Moto.V3>N6230i>Moto.E1>
Samsu.D600E>SEk600i>Nn70>N6233>SEk750i>N6300>ASUSP535>SEk510i>Ne50>S-i900>S-i8000

« Odpowiedź #58 dnia: Listopad 11, 2009, 21:09:26 »
po przeczytaniu waszych postow zanioslem omnie na gwarancje;) powod "slaba czulosc ekranu, czasem brak reakcji na dotyk", jedno mnie martwi tylko troche rys mialem na wyswietlaczu, nie byl strasznie porysowany:/ moga nie uznac? ale zawsze warto probowac:D

« Odpowiedź #59 dnia: Listopad 26, 2009, 16:39:19 »
u mnie niestety po serwisie bateria trzyma max 2 dni.... wczesniej trzymala 4 dni... nie wiem czy to kwestia nowego wyswietlacza czy bateria odmawia współpracy...