Problem z połączenia bluetooth z komputerem

• 2 Odpowiedzi
  • 2081 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z połączenia bluetooth z komputerem
« dnia: Listopad 25, 2009, 14:38:18 »
Witam koledzy, mam problem chce połączyć sobie omnie przez bluetooth jednak po nawiązaniu połączenia sama mi się rozłącza. Niestety muszę z przykrością stwierdzić że na i780 mam to samo. Po weryfikacji klucza wyskakuje na komputerze komunikat połączono, następnie na telefonie że nawiązano połączenie z komputerem i w tym samym momencie na komputerze widać komunikat że już rozłączono. Sprawdzane na dwóch różnych bluetoothach usb do komputera. Zwykłe telefony bez windows mobile łączą się bez problemu a z tym jest problem. Sprawdzałem już i na moim windows XP jaki na windows 7 to samo. Na omni mam windwows mobile 6.5 a na i780 6.0. Nie wiem co robię nie tak, jeśli już do komputera mam dodany telefon nie połączy się wcale, muszę usunąć z listy i dodać od nowa, tak samo jest do chodzi o łączenie się z telefonu na komputer jeśli już jest dodany do lity nie połączy się, jeśli zaś usunę i dodam od nowa problem jest taki jak opisany powyżej na kilka sekund się połączy a potem sam zrywa. Założyłem nowy temat ponieważ nie widziałem żeby już ktoś pisał o tym. Dodam jeszcze że to samo jest co chodzi o bluesoleil 6 jak i po odinstaluwaniu go. Coś pewnie robię źle ale nie wiem właśnie co! Pomóżcie. :D

*

Offline oktik

• *
  • 50
  • Sprzęt: i900 8GB
Odp: Problem z połączenia bluetooth z komputerem
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 25, 2009, 17:38:38 »
ja tam miałem na nizarejestrowanym trialowy bluesoleil. Jak pamiętam po 4-5 minutach rozłączał. Wówczas testowałem ze słuchawką BT Nokii. Chciałem ją wykorzystać do skypa a tu dupa. Poszukaj witamin lub kup moduł bluetooth zamiast DONGLE USB BLUETOOTH - będzie działał bez bluesoleila :)

Odp: Problem z połączenia bluetooth z komputerem
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 25, 2009, 19:01:21 »
No właśnie jeden działa bez bluesoleila jednak to nic nie zmienia. Dziwi mnie to że i na i900, i na i780 jest tak samo. Idę jeszcze odkopać mojego m3100 i zobaczę na nim. Nigdy nie miałem problemu z żadnym telefonem a tu porażka nie wiem czemu, myślałem że może ktoś jeszcze miał taki problem, ale skoro nie będę walczył w samotności. :P