Wyłączający się dźwięk, problem ??

• 26 Odpowiedzi
  • 13182 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Matczak

• 35
  • Sprzęt: I900 OMNIA, n73
Wyłączający się dźwięk, problem ??
« dnia: Kwiecień 21, 2009, 02:09:23 »
Witam serdecznie , od pewnego czasu mam problem z dźwiękiem w telefonie . Mianowicie nieraz całkowicie zanika mi dzwięk wszystko jest włączone tzn profil dźwiękowy ,a nie wyciszony . Jakiś czas dźwięk jest a potem nagle znika . Wszystko wraca do normy po softresecie . Rom SAHJ3 zmiana romu narazie odpada niedawno odebrałem telefonik z serwisu i nie chcę ponownie ryzykować  :)Czym to może być spowodowane ??

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
Odp: Wyłączający się dźwięk, problem ??
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 21, 2009, 02:26:51 »
Mam ten sam problem. Dźwięki i wibracje włączone, a podczas połączenia/SMSa cisza i brak wibracji :/ Tak samo, SR chwilowo pomaga. Na SAHH5 i SAHJ3 takiego problemu nie było, pojawił się dopiero, gdy wgrałem Custom ROMa od Ryrzego w wersji RyM2D2 Fix2. W chwili obecnej mam RyM2D4, ale za krótko go mam, żeby stwierdzić, czy problem też tu występuje.
Podejrzewam, że to nie jest raczej wina ROMu, bo i inni by się na to skarżyli. Masz może zainstalowany S2U2 1.62? On czasem lubi sprawiać problemy.

EDIT: Po 24h użytku nowego ROMu nie zauważyłem już tego problemu, póki co dźwięk działa jak należy. Ehh, ten WM to ma odpały :/
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2009, 17:33:27 wysłana przez SeBoLeX »
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

Offline Matczak

• 35
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2009, 21:24:06 »
Na telefonie w tej chwili nie ma żadnej aplikacji , więc ta opcja odpada :(
Ciekawostką jest że teraz mam nową płytę główną tak napisali w opisie naprawy ale imei ten sam jest ?? I na poprzedniej płycie głównej też zanikał dźwięk
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2009, 21:26:13 wysłana przez Matczak »

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 21, 2009, 21:42:01 »
też mam podobny problem i to miałem na każdym sofcie jaki wgrywałem (chyba tylko na oryginalnym jak kupiłem to tego nie było). Czytałem i sprawdziłem że pomaga jak się wybierze do kogoś nr i chwile poczeka (bez połączenia). Później regulacja głośności i dźwięk jest . Jak by nie patrzeć trochę to denerwujące 

*

Offline archibaldi

• *
  • 68
    • Kalkulator kredytowy
  • Sprzęt: xperia
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 22, 2009, 14:23:33 »
mialem podobny problem, pojawial sie notorycznie i w najmniej odpowiednich momentach. Okazalo sie ze to nie sprawa programowa bo calkiem przypadkiem odkrylem ze dociskajac obudowe z tylu na wys. napisu samsung dzwiek sie pojawial w momencie jak omnia byla niema

*

Offline Matczak

• 35
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 22, 2009, 17:38:08 »
No u mnie narazie jest ok drugi dzień , ale jak znowu sie pojawi ten problem spróbuje z dociśnięciem z tyłu jeśli to w jakiś sposób pomoże to pozostanie reklamacja .

No i naciskanie ani delikatne pukanie w tył obudowy nie pomogło .
Jakieś inne sugestie ??
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2009, 23:59:16 wysłana przez Matczak »

*

Offline Piras

• 18
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 23, 2009, 13:13:20 »
Może to niezupełnie na temat, ale dzwięk też się wyłącza

U mnie Omnia samowolnie zmienia profil dzwiękowy  :shock:

tzn. jest np. wibracja, a po rozmowie /na słuchawce BT/ sama przełącza się
na głośny, albo jeszcze gorzej - na cichy ... i następnych rozmów nie odbieram bo nie słyszę dzwonka.

Czy ktoś ma podobnie samowolną OMNIĘ, czy znalazł na to lekarstwo ?

*

Offline Szymcio

• **
  • 204
  • Sprzęt: Motorola Defy
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 27, 2009, 21:25:13 »
Ja mam ten sam problem. Dźwięk se sam znika, trzeba zrobić sr i jest ok. Ale jest to strasznie uciążliwe. Macie jakieś pomysły?

*

Offline Xanth

• **
  • 159
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Tab
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 18, 2009, 23:21:54 »
Mam to samo. Oddalem do serwisu, wymienili blok audio i nic. Nadal po jakims czasie znikaja dzwieki systemowe. Podejrzewam, ze to cos w softwarowego, inaczej SR by nie pomagal.

X.

*

tomwil

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 19, 2009, 08:33:40 »
i ja sie przyłączę.. na początku myślałem,że to kwestia romu ale na każdym (6.1 i 6.5) problem się powtarza.

*

Offline bluburter

• 10
  • Sprzęt: Loox720, i900 Omnia, NEC MP900
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 19, 2009, 08:59:52 »
Witam,
Wgrałem soft od Ryrzego i900_RyM2D4 i od tego momentu mam ten sam problem -
dzwięk się wyłącza po jednym lub dwóch dniach użytkowania -  SR pomaga ale problem się powtarza.
Na oryginalnym sofcie tego nie było.

help...

*

Offline Ament

• 12
  • Sprzęt: i900, N95 8GB, E51
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 19, 2009, 09:13:14 »
Mialem podobnie - tzn nie graly ani dzwonki ani dzwiek sms'a, dodatkowo nie moglem nawet zmienic dzwonka bo system niby je widzial ale po wybraniu nie reagowal i wracal do ustawien domyslnych.
Okazalo sie ze to wina Nitrogena, w ktorym powiazalem pliki mp3 i ogg z programem. Wyczytalem na modaco, aby zawsze po instalacji jakiegos dodatkowego playera sprawdzic czy pliki muzyczne nie zostaly z nim skojarzone. W moim przypadku odhaczenie opcji powiazan pomoglo.
Powered by i900, N95 8GB, E51.

*

tomwil

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 19, 2009, 10:19:04 »
taa tyko Ryrzy w swoich romach Nitrogena nie wsadzał tylko Touch Playera.

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 19, 2009, 12:12:32 »
Mam taki sam problem i zaczelo mnie to tez ostro wkurzac od pewnego czasu. jak zbiore sie to zaniose wkoncu omnie do serwisu. trzy naprawy bez skutkowe i wymiana telefonu na nowy bedzie przyslugiwac bo jakos tak jest w prawie

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 19, 2009, 13:07:03 »
to nie jest problem sprzetu... problem powoduje dialer, ktory na czas rozmowy odcina dzwiek, a zaraz po rozmowie nie zawsze go przywraca... ponowne uzycie dialera (wykonanie polaczenie pod jakikolwiek numer - wystarczy tylko do uslyszenia sygnalu) pomaga...
wedlug mnie jest to kolizja oprogramowania...
czy to jest ten problem latwo sprawdzic - mimo braku dzwieku powinien dzwonic budzik, dzialaja przypomnienia i sygnal sms oraz telefonu.

bylo to juz sto razy na tym forum...

ssn

acha... ktos gdzie pisal, ze problem ten powodowal mu plik dzwieku telefonu (mp3) i pojawial sie zawsze dokladnie po ktorymsnastym razie od SR lub polaczeniu powodujacym problemu... problem wystepuje czesciej niz jestesmy tego swiadomi, poniewaz czasami po "trefnym" polaczeniu wykonamy polaczenie "naprawiajace"...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2009, 13:12:54 wysłana przez ssn »

*

Offline Xanth

• **
  • 159
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 19, 2009, 21:17:39 »
czy to jest ten problem latwo sprawdzic - mimo braku dzwieku powinien dzwonic budzik, dzialaja przypomnienia i sygnal sms oraz telefonu.
Wlasnie u mnie tak jest, dzieki za wyjasnienie. Nie widzialem wczesniej tematu o tym (chyba, ze bylo w dziale dotyczacym innego aparatu).

X.

*

Offline ssn

• **
  • 248
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 19, 2009, 22:37:48 »
W porządku,
natomiast w którymś z wątków zapytałem, jakich dialerów używają Ci którzy mają problem z dźwiękiem - nie dostałem odpowiedzi.
Mi się problem pojawił jak przerzuciłem się z dialera Samsungowego na standardowy Windowsowy.

ssn

*

Offline Xanth

• **
  • 159
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 19, 2009, 22:59:48 »
Hmm, to moze byc odpowiedz. O ile pamietam, gdy kiedys korzystalem z dialera samsungowego, to nie pamietam, bym mial ten problem. Ale od dlugiego czasu korzystam z windowsowego i problem caly czas jest. Aż wezme przelacze na samsungowy i za pare dni zobaczymy. Dzieki :)

X.

*

Offline Szymcio

• **
  • 204
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 20, 2009, 00:54:04 »
U mnie w romie by Ryrzy problem pojawia się notorycznie i nie przeszkadzało by mi to (bo jak wyżej jest napisane działają powiadomienia), ale budzik- GAlarm jako że wykorzystuję mp3 nie budzi. Jak ogarniesz temat i będziesz pewny że to wina dialera to dawaj znać.

*

Offline Xanth

• **
  • 159
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 20, 2009, 14:52:42 »
U mnie dzwonek i budzik dzialaja, znikaja tylko dzwieki systemowe i dzwieki aplikacji.
I tak, przelaczenie na dialer samsungowy nic nie pomoglo, za to zauwazylem, ze problem najczesciej sie pojawia, gdy mamy zablokowany ekran i zadzwoni telefon. Wtedy po zakonczeniu rozmowy ekran nadal jest zablokowany, a otwarty dialer zostaje na ekranie po rozmowie. Odblokowanie telefonu i zamkniecie dialera powoduje znikniecie dzwiekow (a najprawdopodobniej, nie przywrocenie dzwiekow po wykonanej rozmowie).
Wystarczy wykonac dowolny telefon, np. na poczte glosowa, rozlaczyc sie "czerwona" sluchawka i dzwieki wracaja. Przetestowane i sprawdzone dzisiaj.

X.

« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 21, 2009, 09:32:21 »
w takim razie widac kazdy dialer zle dziala :/ skoro i windowsowy i samsungowy powoduje problem. Moze trzeba sprobowac alternatywnego oprogramowania z dialerem ?

*

Offline Szymcio

• **
  • 204
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 22, 2009, 15:13:29 »
A wszyscy macie coustom romy czy może pojawia się komuś ta przypadłość w firmowym romie?

*

Offline ssn

• **
  • 248
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 22, 2009, 17:15:54 »
ja mam firmowy HH7

*

Offline Xanth

• **
  • 159
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 22, 2009, 17:44:53 »
Dzis zauwazylem jeszcze jedna rzecz. Jesli rozlacze rozmowe "czerwona" sluchawka, to jest duza szansa, ze dzwieki nie wroca. Jesli za to zakoncze rozmowe przyciskiem "zakoncz" na dialerze, to wszystko jest ok.

X.

PS. Dzialo mi sie to i na plusowym HL2, i na niebrandowanym ID1 i na custom romach. Aktualnie mam ostatni 6.5 Ryrzego i nadal jest tak samo. I na dialerze oryginalnym i na windowsowym.
Wszystko wskazuje na zbyt duze opoznienie reakcji przycisku sprzetowego pomiedzy nacisnieciem, a rozlaczeniem rozmowy. Byc moze ktos wpadnie na jakis wpis do rejestru, ktory jest w stanie to poprawic.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2009, 17:48:48 wysłana przez Xanth »

« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 23, 2009, 10:52:06 »
zainstalowalem dzis oprogramowanie PHONEex i zobacze czy z tym tez bedzie zanikac dzwiek.

*

Offline Krystofer

• 3
  • Sprzęt: Samsung Omnia 16GB -RyM2D3
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 24, 2009, 23:58:11 »
Witam . Dziś odebrałem PDA z serwisu, wgrali mi nowe oprogramowanie SAID1 i sytuacja bez zmian. Chyba się trzeba przyzwyczaić do znikających dźwięków  :wink:
Moja historia PDA - MDA Compact ->MDA Vario -> MDA Compact III -> SAMSUNG Omnia i900 ............

« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 25, 2009, 10:29:10 »
ja mam 3 dzien wgrany PhoneEx i narazie ani razu nie zanikneły mi dzwieki. Zobaczymy jak bedzie dalej :D