Po zmianie romu nie widzi sieci gsm

• 9 Odpowiedzi
  • 2617 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Po zmianie romu nie widzi sieci gsm
« dnia: Listopad 27, 2008, 23:16:48 »
Zmienilismy soft po raz drugi na sahj3, za pierwszym razem bylo wszystko ok, lecz po drugiej instalacji tego samego softu telefon nie lapie sieci. O co chodzi??
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2008, 09:52:48 wysłana przez copymaker »

*

Offline Patrynio84

• 314
  • Sprzęt: Omnia-->Omnia II-->HTC HD2
Odp: Po instalacji softu nie widzi sieci
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 27, 2008, 23:21:26 »
Zmienilismy soft po raz drugi na sahj3, za pierwszym razem bylo wszystko ok, lecz po drugiej instalacji tego samego softu telefon nie lapie sieci. O co chodzi??

a po co drugi raz ten sam soft wgrywałes?

sprecyzuj jakiej sieci nie łapie? GSM? WI-FI?

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 27, 2008, 23:25:49 »
nie widzi sieci orange. wgralismy drugi raz softa bo mielismy problemy z automapa. karta na 100%dziala. na innym tel soft sprawny.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 27, 2008, 23:38:30 »
Może jeszcze raz na spokojnie wystarczy wgrać ROM jeszcze raz, po raz trzeci?
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 28, 2008, 01:59:58 »
stary wgrywalismy i nic niby wszystko w pozadku ale nie da sie wykryc sieci :(

*

Offline dypek

• **
  • 128
Odp: Po zmianie romu nie widzi sieci gsm
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 28, 2008, 11:50:06 »
Skoro podczas wgrywania romu potrafi sie spalic plyta to moze sie uszkodzil jakis uklad odpowiedzialny za gsm wiem ze to brzmi abstrakcyjne ale dla mnie tez jest dziwne ze podczas wgrywania romu moze sie spalic pcb!

*

Offline koox

• 36
  • Sprzęt: SGH i900 sahaj3
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 28, 2008, 12:57:14 »
hr robiłeś ? w ustawieniach sprawdziłeś ? jak nic nie pomoże radze wgrać soft Orange z jakim kupiłeś i iść do serwisu :)
nie czytaj

*

Offline jch

• 1
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 25, 2009, 20:12:05 »
Miałem ten sam problem. Kupiłem telefon bez simlocka na Allegro. Rom w telefonie był brandowany przez ORANGE ale pracował mi na SIM z Plusa. Wgrałem rom z Plusa i już każdy pin wprowadzany przeze mnie był nie prawidłowy. Myslałem że, padł moduł telefonu. Ale jak się nad tym zastanowiłem to zrozumiałem że blokada ORANGE siedzi głębiej w czymś podobny do BIOS'u w PC. Nie miałem żadnej karty z ORANGE ale miałem SIM'a z Hong Kongu z romingiem. Włożyłem go do telefonu i ten SIM mi się zalogował odczytałem IMEI w rejestrze dla tej sieci i przeprowadziłem za pomocą kodów znanych z innych dyskusji na forum OMNII usunięcie blokady ORANGE. Teraz telefon nie ma SIMLOCK'a i pracuje SIM'em PLUSA. Teraz mam rom niebrandowany, ale by zdjąć SIMLOCK'a musiałem zrobić to co pisałem powyżej. Jestem pewien że, można to też zrobić za pomocą przedpłaconej karty ORANGE.

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 25, 2009, 21:18:18 »
Proponuję spróbować wgrać soft nowszy np. english, żeby zobaczyć czy pójdzie.
Swoją drogą z tą gwarancją i softem z którym się kupiło. Radio powinno być wgrane nowsze jak wynika z forumowych instrukcji, więc nie wiem czy to najlepszy pomysł, chyba że J3 ma to samo RADIO (nie wczytałem się)
Cisnęłoby mi się na usta pytanie czy na pewno masz włączony TEL w ustawieniach ;) ale niiiiee ;)
pozdrawiam

*

Offline Shrek.pl

• **
  • 196
    • SHREK.pl
  • Sprzęt: TT720, iPhone
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 28, 2009, 09:15:37 »
Ja napiszę o swoich wontpliwościach związanych z"radioromem", ponieważ z wszystkich dyskusji wynika,
że jeśli wgra się ROM z nowszym, to później wgrywając ze starszym następuje uwalenie omni.
Moim zdaniem, to nie jest do końca prawda, aczkolwiek spierał się nie będę, tylko napiszę jak to widzę
u siebie. Miałem jedną omnię, flashowałem ją chyba z 40 razy w każdą stronę, po blisko 2 miesiącach
doszedłem do wniosku, że jest wadliwa w kilku kwestiach (podświetlenie, słaby odb. wifi, gps...), oddałem
zamieniając na nokie niestety, nieszcęście mnie dotykało 2tyg, tyle wytrzymałem :), sprzedałem nokię
na biegu i kupiłem nową omnię, z orange, z softem SAHH7. Pierwszy ruch, zdjęcie simlocka, bezproblemowe,
drugi flash ROMu na DXHK1/M2D04, bo strasznie go lubię. Poczytałem znowu forum, wyszedł nowy z M2D,
wgrałem bez najmniejszego problemu. Po godzinie zabawy, stwierdziłem, że to lipa jest, w porownaniu
z ...M2D04, wracamy na ten jednak najlepszy jak narazie z manillą, również bez problemu.
Wynikiem tego jest moja myśl, że nie do końca chodzi chyba o nowszy radiorom w całej zabawie i uwalaniu
sprzętów przez tylu ludzi, no bo jak to wytłumaczyć? DXHK1 ma na pewno wcześniejszą wersję tego, od
QB03/QB03M opartego na DXIA2, czy się mylę? Jeśli się nie mylę, to flashowałem w obie strony, ze starszego
na nowszy i spowrotem i nic, mam tak jak miałem, najmniejszego potknięcia i działającą wyśmienicie omnię.
To już druga omnia, którą robię w każdą stronę i jest ok, działą, nie ma niespodzianek, mam fart? :)
TT Go720 + WE & CE 8.50 <<>> iPhone 3Gs 16GB + TT 1.4.1 W&CE8.50