Wrażenia z użytkowania OMNI

• 101 Odpowiedzi
  • 17896 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jag10

• *
  • 98
  • Sprzęt: Motorola Milestone
Odp: Wrażenia z użytkowania OMNI
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 15, 2008, 12:38:41 »
Jako że przymierzam się do zakupu OMNI to mam pytanko.
Czy da się usunąć/odinstalować/pozbyć się widgetów w tym telefonie i zostawić gołego WM (np. przy hard resecie)?
Bawiłem się tym phonem w MM i nie do końca mnie ta nakładka przekonuje, a myślę że w zupełności wystarczyłby mi jakiś SPB Mobile Shell.
Widgety można w ustawieniach wyłączyć. Ja też tak planuję po dzisiejszym zakupie Omni :-) Nie do końca mi się one podobają a SPB Mobile Shell wygląda super

*

Offline jeri

• *
  • 65
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 15, 2008, 12:44:43 »
A gdzie kupujesz i którą wersję?Znalazłeś dobrą cenę?Ja ciągle myślę czekając na dostawę do 2-óch sklepów które wytypowałem...

« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 15, 2008, 14:13:19 »
Ja kupiłem na www.sirius.pl 16Gb za 1713... W zeszłym tygodniu to było najtaniej...

*

Offline jeri

• *
  • 65
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 15, 2008, 14:15:17 »
Przemyślałbym to,ale podają czas dostawy 7-10 dni...To nie chcę się ładować,może w miedzyczasie coś lepszego się pojawi  :]

*

Offline jag10

• *
  • 98
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 15, 2008, 15:53:04 »
Hurrrra, już ją mam :D Kupiłem ją przed godziną w MM al.Krakowska. Co prawda cena nie jest najniższa ( 1799 za 16GB ) ale za to raty na 0% bardzo mnie przekonały :D Jest to wersja 16 GB, kolor Modern Black ( srebrna )
ROM: SAHI1. Zaraz jadę do domu ją testować i znowu pewnie nocka z głowy  :D
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2008, 15:30:14 wysłana przez jag10 »

*

Offline goopy

• 34
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 15, 2008, 16:26:06 »
SAHI2 - nowy soft. Ciekawe co poprawili.

*

Offline turzol

• **
  • 149
« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 15, 2008, 19:08:54 »
Witam
to mój pierwszy post na tym forum.
Czytam poszczególne wątki o Omnii z dużym zainteresowaniem, ponieważ jutro odbieram z salonu Plusa- swój egzemplarz (biore go w abonamencie)
Mam pytanie do użytkowników SGH-i900 , z sieci Plusa:
- z tego co zauważyłem przeglądając allegro, oferty tego telefonu z sieci Plus dotyczą tylko wersji z pamięcią wbudowaną 8GB - czy ktoś może potwierdzić czy PLUS sprzedaje tylko i wyłączenie wersje 8GB?
- rozumiem, że zakup w sieci plus-a wiąże się z posiadaniem tzw. brandowanego softu - czy jego implementacja jest w jakiś sposób uciążliwa dla przeciętnego użytkownika, stawiającego dopiero swoje kroki w dziedzinie urzadzeń PDA?

i900DXIA2 by Taril

*

Offline scarab

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Magic, i900
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 15, 2008, 20:01:22 »
Posiadacze Omni z MM lub innego sklepu, czy możecie sprawdzić czy macie program Google Launcher?

« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 15, 2008, 20:43:53 »
Mam Omnię z MM i mam Google Launcher.
Samsung Omnia 16 GB
MIO P560

*

Offline studentk

• 505
  • Sprzęt: Motorola Defy, Samsung SGS, iPad
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 15, 2008, 20:51:59 »
Mam Omnię z MM i mam Google Launcher.

A jak z awaryjnością? Chodzą słuchy iż jest mnóstwo popsutych oraz zwracanych z tego powodu.

« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 15, 2008, 20:54:16 »
Nie wiem czemu tak narzekacie na zdjęcia Omni, proponuje pooglądać zdjęcia wykonane przez ten telefon na rozmaitych stronach www, można zobaczyć, że są przyzwoite(przynajmniej te robione w dzień).
Może i tak, ale ja mam bezpośrednie porównanie z N95 dlatego narzekam na zdjęcia w pomieszczeniu.

Mam Nokię N95 8GB zdjęcia cudne na wyświetlaczu tejże Noki... jednak nie nadają siędo wywołania!! od biedy można je oglądać na komputerze z ekranem nie większym jak 17 cali!!!!

Zdjęcia z Omni są świetne!! Właśnie wróciłem z wakacji i napstrykałem zdjęć naprawdę dużo!! Są bardzo dobrej jakości. Faktycznie niewiele trzeba aby prześwietlić zdjęcie w nocy gdyż dioda jest naprawdę mocna, wie to każdy kto skorzystał z funkcji latarki... A zdjęcia się prześwietlają gdy ktoś nocą chce zrobić piękne zdjęcie przy pomocy palmtopa....i korzysta z ustawień standardowych... ludzie troszkę wyobraźni.
Ten fonik robi naprawdę świetne zdjęcia !!

*

Offline kemp

• *
  • 54
  • Sprzęt: SAMSUNG OMNIA
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 15, 2008, 21:13:52 »
Nie wiem czemu tak narzekacie na zdjęcia Omni, proponuje pooglądać zdjęcia wykonane przez ten telefon na rozmaitych stronach www, można zobaczyć, że są przyzwoite(przynajmniej te robione w dzień).
Może i tak, ale ja mam bezpośrednie porównanie z N95 dlatego narzekam na zdjęcia w pomieszczeniu.

Mam Nokię N95 8GB zdjęcia cudne na wyświetlaczu tejże Noki... jednak nie nadają siędo wywołania!! od biedy można je oglądać na komputerze z ekranem nie większym jak 17 cali!!!!

Zdjęcia z Omni są świetne!! Właśnie wróciłem z wakacji i napstrykałem zdjęć naprawdę dużo!! Są bardzo dobrej jakości. Faktycznie niewiele trzeba aby prześwietlić zdjęcie w nocy gdyż dioda jest naprawdę mocna, wie to każdy kto skorzystał z funkcji latarki... A zdjęcia się prześwietlają gdy ktoś nocą chce zrobić piękne zdjęcie przy pomocy palmtopa....i korzysta z ustawień standardowych... ludzie troszkę wyobraźni.
Ten fonik robi naprawdę świetne zdjęcia !!

to może podałbyś swoje ustawienia - tak dla innych użytkowników - i jakiś przykład dobrego zdjęcia np: wrzuconego na fotosik

*

Offline jag10

• *
  • 98
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 15, 2008, 21:15:57 »

A jak z awaryjnością? Chodzą słuchy iż jest mnóstwo popsutych oraz zwracanych z tego powodu.

Hmm... ja nic takiego nie słyszałem, a ostatnio czytałem o Omni bardzo dużo. Myślę że to jest jakaś plotka od konkurencji, zwłaszcza od jednego operatora który Omni nie posiada a często ma głupie pomysły. Chyba nie muszę pisać o którego mi chodzi?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2008, 21:36:56 wysłana przez jag10 »

*

Offline studentk

• 505
  • Sprzęt: Motorola Defy, Samsung SGS, iPad
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 16, 2008, 07:56:59 »

Hmm... ja nic takiego nie słyszałem, a ostatnio czytałem o Omni bardzo dużo. Myślę że to jest jakaś plotka od konkurencji, zwłaszcza od jednego operatora który Omni nie posiada a często ma głupie pomysły. Chyba nie muszę pisać o którego mi chodzi?

Powiem inaczej, info od serwisu Samsunga.

*

Offline Kilg

• 292
  • Sprzęt: Galaxy SIII
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 16, 2008, 12:42:14 »
Przy mnie w MM pan reklamował felernie działający aparat (HR nie pomógł).
WYGIWYGAINGW
What You Get Is What You're Given and It's No Good Whining
(The Science of Discworld by Terry Pratchett)

*

Offline MKajtek

• 34
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 omnia
« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 20, 2008, 19:00:33 »
Dzisiaj stałem się posiadaczem tego telefonu, jest boski !! :D według mnie wyświetlacz dotykowy jest super :) trochę mnie jedynie denerwuje wifi ;p bo nie mogę coś ustawić :)  jakość mp3 jest dobra przynajmniej lepsza od mojego poprzedniego telefonu. Każdemu śmiało mogę polecić ten telefon :)

*

Offline tester2

• *
  • 50
  • Sprzęt: Omnia fw:SAHI1/XXHI2 -----------------------------
« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 22, 2008, 05:40:00 »
1. u mnie omnia wlacza diode przy nagrywaniu video (wersja firmware w podpisie)
2. na przeswietlone lampa zdjecia pomaga wlaczenie trybu macro. jesli aparat zlapie ostrosc obiektu do 1m to lampa slabiej blyska i zdjecia sa prawidlowo naeksponowane.
3. nawigacja palcem po stronach w operze rzeczywiscie jest malo precyzyjna - faktycznie ekran jakos tak lata "za bardzo".
Samsung Omnia (firmware - PDA:i900SAHI1/SAHI1, TELEFON: i900XXHI2)

« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 22, 2008, 07:58:38 »
Użytkuje i900 od tygodnia. Z wad samego telefonu:
- Brak normalnego USB i mini jecka.
- Cichy (dzwonki)
- Czasami zamula

Z WM:
- Bardzo czesto zdarza mi sie wyslac sms,a jak pisze w orjetacji poziomej niedokonczywszy go.
- Nie wiem czy to moja wina czy co, ale jak ustawi sie bardzo długi dzwonek smsa to będzie on grał i grał i grał
- Brak Profili znanych z NOKI

A teraz Ogolne wrażenia z użytkowania OMNII. Telefon super ale tylko dla osób które potrafią sie bawić w te klocki, ja od czasów NOKI 3650 używałem wyłacznie symbiana, teraz jestem usatysfakcjonowany zmiana na WM. Są wady i zalety. Ale ogólnie telefon to świetny sprzęt.

*

Offline tester2

• *
  • 50
« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 22, 2008, 22:18:25 »
- Bardzo czesto zdarza mi sie wyslac sms,a jak pisze w orjetacji poziomej niedokonczywszy go.
klasyka... jesli ktos ma patent na to jak wlaczyc jakies dodatkowe pytanie po przypadkowym wcisnieciu softkey'a "wyslij" w trakcie pisania na klawiaturce smsa to chetnie sie dowiem.
jak jeszcze uzywalem starszego telefonu na WM to srednio mialem wyslane 2 niedokonczone smsy na jeden skonczony. moze M$ ma uklad z operatorami komorkowymi i dostaja prowizje za nabijane smsy :D
- Brak Profili znanych z NOKI
do profili polecam PhoneAlarm - najlepsza moim zdaniem aplikacja do wszelkiego profilowania telefonow na WM.

« Odpowiedź #49 dnia: Wrzesień 23, 2008, 02:00:11 »
Po licznych testach przez 14 dniach porównam i900 do N95 (którą uzywałem od 2 lat i używam):
1. aparat foto KIEPSKI i beznadziejna jakość, ostrość, nie powinien pod tym względem leżeć obok N95, która z większą ogniskową i obiekywem Zeisa robi zdjęcia dość ładne, o podobnej rozdzielczości;
2. zawieszanie się aparatu i "nie budzenie" - na jednym poziomie z N92 podobnie
3. aplikacje w i900 -szczególnie biurowe chodzą poprawniej niż w N95;
4. bardziej skomplikowana operacja łaczenia z inetem wykorzystując i900 jako modem; w N95 zarówno WIFI jak i GPRS-EDGE-UMTS = prościej i skuteczniej można nad tym panować;
5. BARDZO MAŁA CZUŁOŚĆ anteny na sygnał nadajnika. W tym samym miejscu (w kilku miejscach) sygnał i900 zanikał lub go na stałe nie było natomiast N95 miała na 3-4 kreski. TO w 100% pewne. Nie wiem jak na wolnej przestrzeni -tego jeszcze nie testowałem;
6. O wiele trudniej jest czynic ustawienia, zmieniać menu, ekrany itp. niz w N95.
7. bateria  2-3 krotniej słabsza niż w N95 choć jednakowo formowana i użytkowana;
8. dźwięk - oczywiście brzęczyk w i900 w porównaniu do dośc czystego i głosniejszego dźwięku stereo w N95
8. wyposażenie: bardzo skromne (brak m.in kabla RTV) w porównaniu do N95
9. braku mini USB jest cholernie wielką WADĄ uwzgledniając mobilne urządzenie i możliwe wykorzystanie przez uzytkowników do podłączenia do róznych mobilnych urządzeń; nie wspomnę o braku gniazda mini Jack audio-video, o kiepskich - BEZNADZIEJNYCH słuchawkach, o innym niz tradycyjnie dniazdu zasilania itp;
10. REASUMUJĄC: urządzenie PRZEREKLAMOWANE, Samsung Polska olał klientów OMNI bo:  brak wymienionego w różnych opcja tego ustrojstwa; na maile nie odpowiada już tydzień, bo olewa klientów. instrukcję wydał, w której oprócz mydła nic onkretnego nie ma = NIGDY WIĘCEJ bym nie kupił tego urządzenia co się zwie ... OMNIA. Jednak co Samsung to Samsung!

*

Offline scarab

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Magic, i900
« Odpowiedź #50 dnia: Wrzesień 23, 2008, 08:37:51 »
Waldris, w zasadzie mam podobne odczucia co Ty porownujac Omnie do N95, ale dobrze byloby wyjasnic, ktore wady dotycza WM i inych urzadzen z WM a ktore konkretnie Omni i Samsunga.

*

Offline myszaxp

• **
  • 111
  • Sprzęt: Samsung Omnia 8GB
« Odpowiedź #51 dnia: Wrzesień 23, 2008, 09:49:06 »
Mając wcześniej SE750i przeżuciem się bezpośrednio na urządzenie typu PDA, omijając tym samym smartphona N95 jakim byłem zainteresowanym. Na początku mając Toshibe G900, zawiodłem się. Liczne niedopracowania softwarowe należało samemu poprawiać ale i tak dalej czegoś brakowało. Teraz mam Omnie i tutaj bawiłem sie zaledwie pół dnia (ustawianie,testowanie i takie tam). samsung Omnia w 100% spełnił moje oczekiwania bedąć łatwy w obsłudze. Miałem przyjemność po miesiącu użytkowania OMNIA, pobawić sie Nokia N95 8GB i po prostu mnie zniechęciła klawiszami. Jak ktoś juz popracował na dotykowym to raczej nie wróci do tradycyjnego układu klawiatury.

*

Offline Dwight

• 44
  • 3city
  • Sprzęt: Samsung Omnia i900, SE P1i, Asus A636N
« Odpowiedź #52 dnia: Wrzesień 23, 2008, 10:06:35 »
Panowie,
nie bede ukrywal, ze po przeczytaniu tych opini mnie zatkalo.
Chce zmienic SE P1i na cos nowego a tu takie krytyczne opinie.
Czy mozna powiedziec, ze jestescie niezadowoleni z tego rozwiazania?

Dla mnie Omnia ma sporo zalet w stosunku do innych rozwiazan,
duzy ekran,
mozliwosc korzystania z Automapy,
mozliwosci wykorzystania wielu aplikacji pod Win 6,1

Wasz osad jest bardzo jednostronny, bylby bardziej obiektywny przy pokazaniu mocnych i slabych stron.
Dla mnie wada jest brak w ofercie producenta dedykowanego uchwytu do samochodu.
To dziwne, ze tyle czasu od pojawienia sie urzadzenia na rynku nie ma w pelni funkcjonalnego rozwiazania kompatybilnego z Omnia.
Pozdrawiam

Dwight

*

Offline myszaxp

• **
  • 111
  • Sprzęt: Samsung Omnia 8GB
« Odpowiedź #53 dnia: Wrzesień 23, 2008, 10:18:08 »
Wystarczy wejść na youtube czy też pocketnow.com gdzie są recenzje OMNI zresztą bardzo pochlebne. Jeżeli komuś nie pasuje zasięg będąc w kanale a od aparatu oczekuje jakości NIKONA D80 to już jego problem. Jak dla mnie PDA zasługuje na 9+/10 jeżeli chodzi o moje oczekiwania. Jak można porównywać coś co zostało stworzonone jako telefon (n95) z czymś co ma służyć za mobilny komputerek (OMNIA)? DOS vs WINDOWS?

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #54 dnia: Wrzesień 23, 2008, 10:19:31 »
duzy ekran,

to samo znajdziesz w każdym innym PDA, no może oprócz ekranu, ale to zależy co wybierzesz

Wasz osad jest bardzo jednostronny, bylby bardziej obiektywny przy pokazaniu mocnych i slabych stron.
To dziwne, ze tyle czasu od pojawienia sie urzadzenia na rynku nie ma w pelni funkcjonalnego rozwiazania kompatybilnego z Omnia.

jak to nie ma? Ja mam uniwersalny uchwyt z HR i Omnia siedziała w nim idealnie.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline Dwight

• 44
  • 3city
« Odpowiedź #55 dnia: Wrzesień 23, 2008, 10:29:52 »
duzy ekran,

to samo znajdziesz w każdym innym PDA, no może oprócz ekranu, ale to zależy co wybierzesz

to prawda, ale ten etap mam juz za soba. Ostatecznie wybieralem miedzy HTC Diamond a Samsungiem Omnia, gdzie przy moich potrzebach ten drugi bardziej mnie przekonuje.

jak to nie ma? Ja mam uniwersalny uchwyt z HR i Omnia siedziała w nim idealnie.

Uchwyty uniwersalne sa, ale nie widzialem jeszcze uchwytu dedykonanego i to niekoniecznie produkcji Samsunga, ktory mialby otwor pod gniazdo ladowania.
Pozdrawiam

Dwight

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #56 dnia: Wrzesień 23, 2008, 10:33:32 »
czytam sobie te posty i aż mnie zatkało: ileż to z Was przesiadło się z n95? jednak reklamy w TV robią swoje i Omnia wkrada się "pod strzechy" dotychczas nie skażone Windowsem: do zwykłych użytkowników lubiących po prostu topowe telefony.

Omnia jest... cóż, chyba najbardziej zwykłym z windowsowych. rysik potraktowany po macoszemu, ekran nawiązujący do iPhone (kosztem aplikacji, ktorych jest mniej albo są z pasami), firma znana raczej ze zwykłych komórek no i te reklamy w TV

wchodząc na wątek oczekiwałem porównań z Diamondem, nie z n95 :D a to wypadło by ciekawie. a tu widzę, te same słabe punkty Omni co i diamonda: głośnik, bateria, w pewnym sensie też aparat.

ale jest jeszcze nieszczęsny rysik, a raczej jego brak, jest ten dziwny ekran (na dodatek nieczuły i "bez suwaków"!) i teraz tak się zastanawiam, czy nie bardziej bezboleśnie, z tej n95, było by Wam się przesiąść na Diamonda. A już najlepiej na Kaisera, gdzie i głośnik dobry, i bateria dobra, a w obu tych urządzeniach ekran dotykowy nie ma co narzekać (w Diamondzie ekran to re-we-la-cja i nie polubi go tylko ktoś, kto po prostu nigdy nie polubi Windows Mobile)...

no cóż, pozostaje mi poczekać, jak się wątek rozwinie. pozdrowienia dla "Omniarzy" :D

*

Offline tester2

• *
  • 50
« Odpowiedź #57 dnia: Wrzesień 23, 2008, 11:51:34 »
jednak reklamy w TV robią swoje i Omnia wkrada się "pod strzechy" dotychczas nie skażone Windowsem: do zwykłych użytkowników lubiących po prostu topowe telefony.
no niestety nie ma sie co oszukiwac: telefony z Windowsem sa przeznaczone dla programistow i "grzebaczy". dla zwyklego uzytkownika taki telefon to moim zdaniem porazka, bo wlasciwie na wstepie juz trzeba przekopac internet, zeby poszukac sobie jakichs ScreenTouch Locker'ow, zeby nic sie nie wciskalo jak telefon obudzi sie w kieszeni (reczne wlaczanie/wylaczanie windowsowej blokady ekranu telefonu to cofka do lat 90-tych - moj najstarszy ericsson "cegla" jakiego pamietam (costam-735??) mial juz blokade na timeout). I tak wlasciwie z wiekszoscia aplikacji.

Tak naprawde to dostaje sie telefon z nieergonomicznie skonfigurowanym systemem operacyjnym i dopiero samemu mozolnie trzeba go sobie skonfiigurowac. Przez pol roku uzywalem Qteka S200 na windzie, wiec wiem co mowie. Jednak pozniej wrocilem do poczciwego D750i i uzywalem go do czasu kupienia Omni.

Natomiast ergonomia to jedna z pierwszoplanowych rzeczy w iPhonie. Ale niestety mozliwosci konfiguracji (podmiany aplikacji systemowych na inne, grzebanie w rejestrze, itd.) sa mniejsze niz w WM. I to jest wlasciwie jedyny powod dla ktorego zdecydowalem sie ponownie na WM, mimo wczesniejszych rozczarowan z nim zwiazanych.

Ale jesli jakis "przecietny zjadacz chleba" kupilby sobie omnie dla lansu to jestem przekonany, ze uzywajac jej tak jak przychodzi w pudelku, bez grzebania w ustawieniach WM i instalacji masy dodatkowych aplikacji (jak np. S2U2) to byloby mu baaaaardzo ciezko.

i nie ma co udawac, ze Omnia jest super-ergonomiczna i cudowna tylko dlatego, ze wydalem na nia prawie 2 tysie. po prostu kupilem telefon z WM, bo wole zło znane niz nie znane (iPhone).

a co do jakosci aparatu: zauwazylem OGROMNA roznice gdy robi sie zdjecie z wypalcowaną szybka aparatu, a z czysta. Po jej przetarciu czysta szmatka zdjecia wychodza DUZO lepsze (przede wszystkim lepszy kontrast i ostrosc). To tak na marginesie, bo w D750 obiektyw byl schowany za odsuwana przeslonka, wiec sie tak nie tluścił przy trzymaniu telefonu jak w omni.

« Odpowiedź #58 dnia: Wrzesień 23, 2008, 12:42:42 »

wchodząc na wątek oczekiwałem porównań z Diamondem, nie z n95 :D a to wypadło by ciekawie. a tu widzę, te same słabe punkty Omni co i diamonda: głośnik, bateria, w pewnym sensie też aparat.

Głośnik słaby w Omni? Może radzę troche więcej poczytać, głośnik już fabrycznie jest niezły a po podkręceniu go gra głośno i przede wszystkim czysto(nie obiega wcale od tego z N95), bateria? Tydzień trzymania bez zabaw(tylko połączenia i smsy) lub 3 dni z umiarkowaną zabawą to zły wynik? Nie chce nic mówić, ale dla tych "topowych telefonów" granicą jest 1, góra 2 dni przy zabawie...aparat Omnia na na pewno obecnie najlepszy ze wszystkich PDA, sprzętowo daje spokojnie rade(aparat ok, flash nie jest za słaby tak jak w N95, tylko nieco za mocy/albo nie łapie ostrości dobrze) a wszelkie problemy z nim związane to sprawa poprawy oprogramowania.

Zgodze się, że Omnia nie jest jakimś specjalistyczym PDA, ale jest to najbardziej multimedialny PDA, połączenie tego co do tej pory było zarezerowane tylko dla Symbiana(dobre multimedia) i tego, co zawsze było domeną Windows Mobile.

Sam chciałem taki "topowy telefon", ale co on mi może zaoferować poza mpx w aparacie i wideo w VGA 30 kl/s?

*

Offline Dwight

• 44
  • 3city
« Odpowiedź #59 dnia: Wrzesień 23, 2008, 13:22:29 »
Dodam jeszcze, ze jestem uzytkownikiem Symbianowego SE P1i, ktory jest odpowiednikiem N95.
Podobnie jak dwaj wczesniejsi uzytkownicy Omni ja nie jestem zadowolony z P1i.
Dla mnie jest za wolny, nie zawsze stabilny, tez potrafi sie zawiesic, nie ma wbudowanego GPS-u a nawet gdyby mial to nic to nie daje bo najlepsza mapa na Polske jest przeznaczona pod WM, klawiatura pseudo qwerty nie nadaje sie do pisania bo ciezko meskimi paluchami wcisnac odpowiednia strone klawisza (osoby znajace rozwiazanie wiedza o co chodzi), wielkosc ekranu mniejsza niz w Omni.

Zaletami P1i jest na pewno wykonanie, kompatybilnosc z jackiem 3,5, pokretlo jag do przewijania i fajnie dzialajacy system rozpoznawania pisma.

Bawilem sie kilka minut Omnia i moje obawy co do klawiatury dotykowej zostaly rozwiane. Ekran byl czuly, przyciskanie potwierdzone krotka wibracja i nie zauwazylem problemu "blokowania" sie przycisku czyli kilkukrotnego powtarzania wciskanej cyfry/litery.
Praca w horyzontalu daje mozliwosc uzytkowania qwerty co dla mnie jest tez spora zaleta.
Wielkosc urzadzenia niemal identyczna ze wskazaniem na Omnie za mniejsza grubosc.
Moglbym tak jeszcze duzo wymieniac, ale wszystko sprowadza sie do ponizszego wniosku.

Szczerze mowiac, gdybym mial wybrac telefon tylko i wylacznie do dzwonienia to na pewno nie bylaby to Nokia N95, SE P1i ani inny podobny tylko poczciwy SE D750 albo Nokia 6310i.
Napisane: Wrzesień 23, 2008, 13:13:22

Witaj,

ja podobne rozterki mam juz za soba :)
co do glosnosci polecam ci watek, w ktorym podalem link do szczegolowej konfiguracji tych ustawien.
Mysle, ze jest ich tak duzo ze trudno byc niezadowolonym ;)

Pozdrawiam!
Pozdrawiam

Dwight