Wplyw słuchawek bluetooth na polaczenie wifi ?

• 6 Odpowiedzi
  • 5041 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wplyw słuchawek bluetooth na polaczenie wifi ?
« dnia: Listopad 11, 2009, 09:07:16 »
Od początku zabaw z Omnią trapi mnie taki problem ,podczas używania słuchawek bluetooth (SBH-500) i korzystaniu z wifi  jakość połączenia wifi spada i nie da się słuchać np radia internetowego ,zrywa co chwilę  ,nie mówiąc o oglądaniu filmów na YouTube Radio  gra chwilę ,poźniej buforowanie  i dalej gra.Jak podłączam słuchawki zwykłe  lub słucham z głośnika to jest wszystko dobrze ,jakość łącza internetowego wifi mam bardzo dobrą.Zauważyłem to na każdym testowanym sofcie ,a sprawdziłem ich już wiele .Wydaje mi się ,że bluetooth w jakiś sposób ma wpływ na internet ,tylko nie mam pojęcia o co chodzi  i czy jest to wada omni ,czy można to poprawić jakoś  w oprogramowaniu ?

Dziękować  z góry

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Wplyw słuchawek bluetooth na polaczenie wifi ?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 11, 2009, 09:42:17 »
Może procesor po prostu nie wyrabia, albo ilość pamięci jest już za mała aby to obsłużyć.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 11, 2009, 11:44:10 »
Nie wydaje mi się bym tylko ja miał taki problem ,jak napisałem wcześniej testowałem to na wielu softach ,również w wersjach Lite  z maksymalną wolną ilością pamięci ,zawsze ten sam efekt . Na razie pozostaje faktycznie jedynie kwestia procesora ,choć do wolnych to on nie należy .

*

Offline peters

• **
  • 148
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 11, 2009, 19:30:51 »
Lub wspólne zakłócanie. Jedno i drugie pracuje na tych samych częstotliwościach....

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 11, 2009, 19:35:11 »
Lub wspólne zakłócanie. Jedno i drugie pracuje na tych samych częstotliwościach....
Czyli teoretycznie zmiana kanału sieci wifi powinna pomóc ?

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 27, 2009, 22:10:56 »
Nie zmienisz częstotliwości pracy ani wi-fi ani bututa :P sorki za języki :P

jedno i 2 wchodzi sobie w paradę i często sie zdarza że blutut traci połączenie lub wi-fi dlatego najlepiej wyłączyć jedno z nich

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 29, 2009, 14:24:51 »
Nie zmienisz częstotliwości pracy ani wi-fi ani bututa :P sorki za języki :P

jedno i 2 wchodzi sobie w paradę i często sie zdarza że blutut traci połączenie lub wi-fi dlatego najlepiej wyłączyć jedno z nich

To dlaczego w innych urządzeniach ,np HTC  ten problem nie występuje .Przetestowałem 2 modele i radio internetowe przez wi-fi  + słuchawki bluethoot działają wyśmienicie .
Oba standardy muszą być sprawdzone pod kątem zakłóceń .Wifi  i BT  jest w użyciu już dość długo i nie znalazłem żadnej informacji jakoby możliwe były zakłócenia przy jednoczesnym działaniu . W laptopie sprawdzałem  i również jest ok .
Myślę ,że problem leży w samym urządzeniu ,czyli omni lub niedopracowanych sterownikach .Nie spotkałem się niestety z alternatywnymi sterownikami do chipsetów jaguar stosowanych w omni .
Miałbym jedynie prośbę jeśli ma ktoś dostęp  do Omni2 i ma możliwość sprawdzenia ,aby dał znać czy również występują takie objawy .