Wady Samsunga Omni

• 13 Odpowiedzi
  • 3693 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Mateunio

• 429
  • BMW E34 Driver
  • Sprzęt: SGS III 20GB
Wady Samsunga Omni
« dnia: Lipiec 15, 2009, 19:29:03 »
Witam!
Wlasnie kupilem omnie, nie wazne za ile.  B) I w zwiazku z tym mam pytanie, a mianowicie jakie ten PPC ma wady, na co uważać podczas codziennego użytkowania. Chodzi mi głównie i wady hardwarowe, dopiero potem software.
Z góry dzieki.
Tylny naped jest jak sex. Po co jechac na recznym, jak mozna dac w piz*e

*

Offline kgx2

• 277
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Galaxy S3
Odp: Wady Samsunga Omni
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 15, 2009, 21:10:07 »
Od 8 miesięcy użytkuję Omnie i stanowczo stwierdzam że nie zamieniłbym jej na inny sprzęcik. Jest super oczywiście każdy indywidualnie musi sobie dopasować do siebie pod względem co lubi i czego oczekuje od tego urządzonka. Testowałem różne ROM-y osobiście polecam najnowszy niebrandowany SAID2 plus SPB Mobile Shell 3.0.1 build 6501 plus SPB Pocket Plus 4.0.2 do tego kilka innych przydatnych programów typu AudioNotes.v1.37, Total_Commander_2.5_PL, HTCEmu 0.7, xtra new.
MIO A701 <> HTC TyTN II Kaiser <> SGH i900 OMNIA <> HTC HD2<>Samsung Galaxy Note<>Samsung Galaxy S3

*

Offline miyek

• 14
  • Sprzęt: Obecnie: Samsung Omnia; Poprzednio: HTC Tytn 2, Xda Orbit, Eten x500, Eten m700, MIO a701, treo750, spv m5000
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 15, 2009, 21:31:20 »
Największą wadą jest rysik, którego nie można schować w telefonie tylko musimy go nosić albo osobno, albo przyczepionego z boku telefonu. Nie jest to moje pierwsze urządzenie tego typu, dlatego jestem przyzwyczajony do "chowanego rysika" (omnie mam ok 6 mies).

*

Offline Mateunio

• 429
  • BMW E34 Driver
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 15, 2009, 22:03:04 »
A sprawa z gniazdami. Mialem poprzednia Tosie G900 i miala strasznie wrazliwe gniazdo miniUSB. Poprosry psulo sie dosyc czesto. Jak sprawa wyglada tutaj, ponadto na jakim poziomie stoi wykonanie telefonu. chodzi tutaj o materialy, szybko sie scieraja? I zapewne odciski na wysietlaczu, np. po palcach lub twarzy podczas dluzszej rozmowy sa zmora tego telefonu?

*

Offline Simon

• 356
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S3, Nokia Lumia 620
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 16, 2009, 08:13:04 »
A sprawa z gniazdami. Mialem poprzednia Tosie G900 i miala strasznie wrazliwe gniazdo miniUSB. Poprosry psulo sie dosyc czesto. Jak sprawa wyglada tutaj, ponadto na jakim poziomie stoi wykonanie telefonu. chodzi tutaj o materialy, szybko sie scieraja? I zapewne odciski na wysietlaczu, np. po palcach lub twarzy podczas dluzszej rozmowy sa zmora tego telefonu?
Z gniazdami nie ma problemu, odciski po palcach - z tym ma każde PDA problem, trzeba kupić jakąś mało wiele dobrą folię i będzie mniejszy problem bo wtedy łatwiej je zetrzeć i dodtyk jednocześnie będzie miał ochronę.
Jeśli chodzi o mnie to tak już ktoś napisał brak miejsca w telefonie na rysik boczasem się jednak przydaje i i w zasadzie brak widiczności w słońcu.
Pozdrawiam wszystkich maniaków PDA
Simon

*

Offline williamsf1

• *
  • 53
  • Sprzęt: Loox n560 / Samsung Omnia / HTC Leo / Desire HD
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 16, 2009, 10:24:01 »
Odbarwiający się ekran (lewy dół) od gorącego procesora  (:

*

Offline pil74

• 28
  • Sprzęt: Omnia i900 SAIC1/RyM2D4 8GB+8GB
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 16, 2009, 11:11:48 »
Omnie mam od grudnia zeszłego roku i wg mnie największe wady to:
1. gniazdo zasilania / podłączenia do kompa / podłączenia słuchawek - wg mnie lepsze było by zwyczajne mini usb najlepiej usytuowane w dole telefonu
2. brak zwykłego gniazda słuchawkowego
3. bardzo przeciętny moduł GPS
4. brandowane romy, zaśmiecone i wolno działające. Zmienić najszybciej na jakiś niebrandowany a najlepiej na jakiś z przygotowanych przez kolegów z forum. Dzień a noc w użytkowaniu fona.

Co do rysika, to na początku też mi się tak wydawało, natomiast teraz praktycznie go nie używam. Większość aplikacji ma interfejs pod palec więc jedynie jak trzeba pogrzebać w windowsie to jest nieco gorzej ale da się spokojnie obejść bez rysika.
Co do jakości wykonania omnii to jest bardzo dobre. Ze swoja się nie patyczuję i praktycznie nie ma śladów użytkowania poza nieco porysowaną tylnią przykrywą baterii.
Tyle

*

Offline Mateunio

• 429
  • BMW E34 Driver
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 17, 2009, 18:40:35 »
Mam maly problem. gdy dostane smska, lub mam polaczenie nie odebrane to na wlaczonym LCD miga przycisk wlaczenia, jednak gdy tylko LCD sie wylaczy przycisk juz nie miga. Wiecie jaka linijka odpowiada za to? Moze da sie zrobic zeby migal przez caly czas? I o ole jest to mozliwe odrobine dluzej, jak np w G900.

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 17, 2009, 20:33:59 »
Mam maly problem. gdy dostane smska, lub mam polaczenie nie odebrane to na wlaczonym LCD miga przycisk wlaczenia, jednak gdy tylko LCD sie wylaczy przycisk juz nie miga. Wiecie jaka linijka odpowiada za to? Moze da sie zrobic zeby migal przez caly czas? I o ole jest to mozliwe odrobine dluzej, jak np w G900.

Był taki program, który mrugał diodą przy różnych zdefiniowanych okazjach ;) Dało się nawet ustawić cztery różne kolory na różne zdarzenia i czas trwania na pare godzin. Niestety nie pamiętam nazwy, ale powinieneś znaleźć w wyszukiwarce w tym dziale.

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 17, 2009, 22:27:30 »

notife blinker sie nazywa programik, mozesz sobie ustawic kolor migania i zdarzenia o ktorych ma Ci tym miganiem ma przypominac (smsy, niodebrane polaczenia, przypomnienia, maile i cos jeszcze chyba bylo).. czas migania tez sie ustawia i max to 120 min
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline Mateunio

• 429
  • BMW E34 Driver
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 18, 2009, 09:50:04 »
Jednak to jest program, i on pracuje w tle jednoczesnie obciazajac procesor i zjada baterie. a mi chodzi ze jest moze linijka w rejestrze odpowiadajaca za to, ktora gdy sie przestawi bedzie samo dzialalo.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 18, 2009, 18:43:03 »
Nie róbcie OT, temat jest Wady Samsunga Omni, a jeśli szukasz programu to jest od tego dział Oprogramowanie. EOT
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Jerzyna

• *
  • 61
  • Sprzęt: Samsung i8000
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 19, 2009, 09:59:39 »
Od 8 miesięcy użytkuję Omnie i stanowczo stwierdzam że nie zamieniłbym jej na inny sprzęcik. Jest super oczywiście każdy indywidualnie musi sobie dopasować do siebie pod względem co lubi i czego oczekuje od tego urządzonka. Testowałem różne ROM-y osobiście polecam najnowszy niebrandowany SAID2 plus SPB Mobile Shell 3.0.1 build 6501 plus SPB Pocket Plus 4.0.2 do tego kilka innych przydatnych programów typu AudioNotes.v1.37, Total_Commander_2.5_PL, HTCEmu 0.7, xtra new.

A gdzie znajdę ten rom SAID2 ?
Historia:AlcatelPocket>EricssonT18s>Moto.T191>N6510>N3510i>N6100>N7650>Moto.E365>N3310>
SET610>N6310i>N3650>NecE616v>N6650>N6020>SEk700i>N6670>Moto.V3>N6230i>Moto.E1>
Samsu.D600E>SEk600i>Nn70>N6233>SEk750i>N6300>ASUSP535>SEk510i>Ne50>S-i900>S-i8000

*

Offline axis

• **
  • 200
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 19, 2009, 18:15:33 »
Witam
ja szczerze przyznam ze nie za uwarzyłem w nim dużych wad i nie zmienił bym jej na inny PDA
poprzednio miałem sx66 gdzie fakt ekranik był czulszy i smsy pisało sie łatwiej z racji lepszej klawiaturki
i dokładniejszego wyświetlacza w tym np. pisać na klawiaturce VGAKEY to sztuka wielka
lub w packetmusic przełączonym na winamp skin wyłączyć iksem to tez sztuka lecz do opanowania
po za tym to świetny pda którego bardzo polecam
pozdrawiam