WiFi problem z internetem

• 4 Odpowiedzi
  • 2206 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WiFi problem z internetem
« dnia: Maj 01, 2011, 11:27:17 »
Witam,

Telefon może nie jest pierwszej świeżości, ale na moje potrzeby Omnia spokojnie wystarcza. Od samego początku mam jednak problemy z łącznością Wifi. W domu musiałem ustawić szyfrowanie na WPA zamiast WPA2 bo inaczej telefon nie chciał łączyć się z siecią.
Najgorzej jest z otwartymi sieciami. Telefon łączy się z nimi, ale jak wchodzę do przeglądarki to nie otwiera się żadna strona. Zazwyczaj korzystam z GPRSu (z którym nie mam problemu), ale czasami jestem za granicą i np. będąc w McDonaldzie fajnie by było móc sprawdzić pocztę lub zadzwonić ze skypa.
Zna ktoś rozwiązanie problemu?

System to WM6.5 23699.5.3.10

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Maj 01, 2011, 11:55:45 wysłana przez kubaswielgus »

*

Offline miciugo

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Desire HD, Samsung Omnia
Odp: WiFi problem z internetem
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 03, 2011, 01:59:50 »
W Ustawienia>Połączenia>Ustawienia przeglądarki daj na Automatycznie wykryj ustawienia.
...najlepiej jest się uczyć na błędach innych... (chyba po to jest te forum?)

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 03, 2011, 10:29:42 »
Albo "Internet"
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 03, 2011, 11:09:43 »
Miałem ustawione - automatyczne wykrywanie ustawień. Teraz zmieniłem na Internet i jeszcze dzisiaj postaram się sprawdzić czy działa.

Połączone: Maj 04, 2011, 17:45:46
Witam,

Sprawdziłem wczoraj wszystkie kombinacje: automatyczne wykrywanie ustawień, internet, work i efekt jest ten sam - łączy się z siecią, ale przeglądarka nie może otworzyć żadnej strony.

To samo miałem na oryginalnym romie z plusa i to samo mam na niedawno wgranym 6.5.

Zastanawiam się czy sieciówka nie jest uszkodzona, ale przecież mogę połączyć się z siecią domową zabezpieczoną hasłem WPA.
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2011, 17:45:46 wysłana przez kubaswielgus »

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 07, 2011, 19:38:33 »
Temat stary jak świat, ale znalazłem rozwiązanie. Jeżeli napotkasz problem podobny do mojego to zainstaluj plik wifisychip.cab. Po instalacji tego programu wszystko działa poprawnie. Trzeba go wygooglować i pobrać z dowolnego źródła. W moim przypadku nie musiałem nic konfigurować. Po instalacji działało jak trzeba.