Wymiana softu- jaki soft wybrać i jak wgrać?

• 1 Odpowiedzi
  • 2504 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wymiana softu- jaki soft wybrać i jak wgrać?
« dnia: Listopad 25, 2010, 23:16:56 »
Witam.
Posiadam omnie z standardowym Windowsem. Niestety nie podoba mi się on i chcę zmienić go na coś lepszego (praktyczniejszego, lżejszego)
Znajomy wymienił oprogramowanie na nieoficjalne w swoim HTC HD 2. Od tej pory ma wgrany program do GPSa, telefon może mu służyć za router WiFi, może sprawdzać i zarządzać procesami, pamięcią, rejestrem... wszystko jest bardziej przejrzyste.
Pytanie do was: jaki soft najlepiej wgrać, aby był dobry, funkcjonalny i lekki? (wiele lat miałem nokie i jestem przyzwyczajony do wyglądu menu i rozwiązań tego producenta)
Jak zaktualizować ROM- jest o tym temat tak obszerny, że do rana mam co robić...
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2010, 23:26:52 wysłana przez wilq_lpu »

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Wymiana softu- jaki soft wybrać i jak wgrać?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 26, 2010, 08:51:24 »
Poczytaj sobie tu lub tu i wybierz.
Spokojnie przebrnij przez wątki i poczytaj o ew, kłopotach jakie mieli użytkownicy danego romu. Mieć trzeba na uwadze, że usterki bardzo często wystepują u pojedyńczych uzytkowników (Omnia jest cholernie kapryśna) - chyba, że błąd powtarza się w wielu postach, różnych uzytkowników.

Ja ostatnio wgrałem sobie ten rom. Chodzi dużo żwawiej od wcześnejszych (mam na myśli romy nie tylko tego kucharza), ma dużo wolnego ramu.
Osobiście prefeuję romy oparte na WM 6.5 z wgotowanym M2D2.

Romy oparte na WM 6.5 mają dużo przyjaźniejszy dla palucha interfejs lecz są cięższe dla Omni.
Jeśli ergonomia systemu Ci nie przeszkadza, są tan dostępne romy na WM 6.1
Musisz wybrać sam co jest dla Ciebie priorytetem. :ok:
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .