WI FI problem

• 6 Odpowiedzi
  • 952 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mati6a

• *
  • 54
WI FI problem
« dnia: Styczeń 31, 2009, 22:14:38 »
Witam, mam problem z połączeniem przez Wi FI
Wiec tak bylem podłączony do mojej sieci domowej jakiś dłuższy czas lecz dziś gdy poszedłem do CH i połączyłem się z siecią w sklepie ,nie mogę sie połączyć w domu ;/ I właśnie dlaczego ??

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
Odp: WI FI problem
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 31, 2009, 22:24:28 »
Moze jakis stary ROM? Ja lacze sie z roznymi sieciami i nie mam takiego problemu. Moj rom to DZIA2.

*

Offline mati6a

• *
  • 54
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 31, 2009, 22:27:04 »
Ale wczesniej wszystko bylo dobrze ... Moj rom SAHH5

*

Offline krissos

• 635
  • Sprzęt: Samsung Galaxy II +32GB
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 31, 2009, 23:14:01 »
A znajduje ci sieć? Jeśli tak i masz zabezpieczona to może wystarczy jeszcze raz wpisać kod
Nie mów mi jak mam żyć bo nie ty za mnie będziesz umierać

*

Offline Grzegorz1969

• *
  • 91
  • Sprzęt: Omnia i900SAHH6/BKHH6 i900BVHH6
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 31, 2009, 23:42:58 »
Mam też problem z Internetem przez WiFi .  Co jakiś czas zrywa mi połączenie z komputerem (modem USB + neostrada) udostępniona Omni przez Wifi . Co prawda wstępnie bardziej stawiam , że jest to bardziej wina Nostrady i PC niż Omni ale nie wiem jak to najlepiej zdiagnozować i usunąć problem -> może jakieś sugestie od osób które miały podobny problem ?
Romy : i900 SAHH6/BKHH6 -> SAHJ5/RyM2D1

*

Offline scarab

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Magic, i900
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 01, 2009, 00:40:57 »
Mam też problem z Internetem przez WiFi .  Co jakiś czas zrywa mi połączenie z komputerem (modem USB + neostrada) udostępniona Omni przez Wifi .
Ja mam od początku uzywania Omni podobny problem, z tym, że z routerem Linksysa (WPA, adres IP w Omni ustawiałem zarówno na sztywno i jak i przez DHCP), tzn. po pewnym czasie od ustanowienia połączenia Wifi (bez przechodzenia w stan czuwania) połaczenie jest tracone (pingi przestaja dochodzić do routera), przy czym status Wifi pokazuje, że połączenie jest aktywne. Musżę wtedy wyłączyć połącznie WIfi i ponownie właczyć. Nie miałem za bardzo okazji sprawdzić z innymi routerami/hotspotami dlatego nie wiem czy to problem mojej sieci odmowej czy nie.

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 01, 2009, 12:57:19 »
ja tez tak mialem z siecia w domu. Bylo dobrzea potem nie moglem sie polaczyc. Hard reset pomog.